Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Derybos baigtos: geriausias Lietuvos futbolininkas žais Maskvos klube

Fiodoras Černychas keliasi iš Lenkijos į Rusiją, kur atstovaus Maskvos „Dinamo“ komandai. Tai penktadienį pranešė Rusijos klubas, sumokėjęs išpirką Lenkijos klubui.
Fiodoras Černychas
Fiodoras Černychas / Augusto Didžgalvio/LFF nuotr.

Maskvoje gimęs, Vilniuje augęs, o pastaraisiais metais Lietuvos rinktinės lyderiu tapęs F.Černychas pastaruoju metu atstovavo Balstogės „Jegiellonia“ klubui, kuriam turėtų atitekti apie 300 tūkst. eurų išpirka.

Krašto saugo ir puolėjo pozicijose galinčio žaisti 26 metų futbolininko universalus žaidimas Lenkijos pirmenybėse ir Lietuvos rinktinėje padėjo jam užsidirbti sutartį „Dinamo“ klube.

„Fiodoro Černycho įsigijimas leido mums išspręsti iškart kelias užduotis, – džiaugėsi „Dinamo“ generalinis direktorius Jevgenijus Muravjovas. – Pirmiausia, mes užpildėme pozicijas, kurias visi laiko problematiškomis – kalbu apie saugų kraštus, kuriuose abiejuose mūsų naujokas gali sužaisti. Antra, Fiodoro universalumas sustiprins konkurenciją mūsų komandoje. Mes patenkinti, kad mums pavyko privilioti F.Černychą, juo labiau, kad mes ne vieni jo norėjome.“

Lenkijos žiniasklaidos teigimu, F.Čenychas taip pat labai domino Machačkalos „Anži“, Jekaterinburgo „Ural“ ir Varšuvos „Legia“ klubus.

2016 ir 2017 metais geriausiu Lietuvos futbolininku išrinktas F.Černychas mūsų šalies rinktinėje yra sužaidęs 35 mačus ir pelnęs 8 įvarčius.

Vilniaus „Granito“ ekipoje išaugęs futbolininkas 2009-2014 metais žaidė Baltarusijos „Dnipro“ ekipoje. 2014-2015 metais jis persikėlė į Lečnos „Gornik“, o paskui atstovavo kitai Lenkijos komandai „Jagiellonia“.

Žaisdamas šiose komandose Lenkijos aukščiausioje lygoje jis įmušė 30 įvarčių ir atliko 26 rezultatyvius perdavimus per 120 rungtynių.

Praėjusį sezoną jis ir kitas Lietuvos rinktinės futbolininkas Arvydas Novikovas padėjo Balstogės ekipai iškovoti Lenkijos pirmenybių sidabrą. Per praėjusį sezoną F.Černychas pelnė 12 įvarčių ir 9 perdavimais prisidėjo prie kitų įvarčių. Šį sezoną jis pasižymėjo 3 įvarčiais Lenkijoje.

„Instagram“ nuotr./Fiodoras Černychas ir Arvydas Novikovas
„Instagram“ nuotr./Fiodoras Černychas ir Arvydas Novikovas

Vietos spauda pažymi, kad Lenkijos lyga prarado vieną geriausių savo puolėjų, kai jis nusprendė keltis į Rusiją.

Šios šalies čempionate „Dinamo“ rikiuojasi dvyliktoje vietoje tarp šešiolikos komandų ir kovoja dėl išlikimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito