Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt Anglijos „Premier“ lygos 15-ojo turo intrigų

Paspaus vienas kitam ranką Arsene'as Wengeras ir Jose Mourinho, ar ne? Ar pratęs „Manchester City“ įspūdingą pergalių seriją? 15min tradiciškai pristato 15-ojo Anglijos „Premier“ lygos intrigas.
Jose Mourinho prieš Arsene'ą Wengerą
Jose Mourinho prieš Arsene'ą Wengerą / „Scanpix“ nuotr.

Šeštadienis.

14:30 Londono „Chelsea“ – „Newcastle United“

Dvikova su aiškiu favoritu. Londono klubas namuose prieš „Newcastle“ per 22 akistatas Anglijos stipriausiame divizione pralaimėjo vos kartą (15 pergalių, 6 lygiosios).

Vienintelį kartą sostinėje „šarkos“ sugebėjo laimėti 2012-ųjų gegužę (2:0), bet šį kartą gali būti viskas sudėtingiau, nes „Chelsea“ vis dar nepraranda noro pakovoti dėl aukščiausių pozicijų pirmenybėse.

Per pastarąsias penkias dvikovas „mėlynieji“ keturiose išsaugojo savo vartus sausus, bet šį sezoną net ir žaisdami savo aikštėje jie yra pažeidžiami. „Chelsea“ šiemet „Stamford Bridge“ prarado jau 8 taškus, t.y daugiau nei per visą praėjusį sezoną.

17:00 „Brighton & Howe Albion“ – „Liverpool“

Paskutinį kartą aukščiausiame divizione abi ekipos buvo susitikę vos 1983-aisiais, kai dar Braitono buvusiame stadione „Goldstone Ground“ išsiskyrė taikiai 2:2.

Anglijos taurės varžybose Mersisaido ekipai sekėsi kur kas geriau – iš šešių tarpusavio akistatų laimėtos keturios.

Tiesa, įveikti šeimininkus Jurgeno Kloppo vyrams gali būti sudėtingas uždavinys. „Brighton“ namuose jau nepralaimėjo šešių „Premier“ lygos rungtynių iš eilės ir sieks šią seriją pratęsti.

Ką įrodyti šiame mače turės ir „Brighton“ strategas Chrisas Hughtonas, kuris iki šiol yra pralaimėjęs „Liverpool“ ekipai visus tris mačus.

17:00 Liverpulio „Everton“ – „Huddersfield Town“

Mėlynoji Liverpulio pusė tiki nauja pradžia. Tai bus pirmasis mačas, kai prie komandos vairo stovės Samas Allardyce'as.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Samas Allardyce'as
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Samas Allardyce'as

Dirva sėkmingam debiutui, panašu, jog yra išpurenta neblogai. Paskutinį kartą namuose aukščiausiame divizione Hadersfildo ekipai „Everton“ pralaimėjo lygiai prieš 80 metų – 1937-aisiais.

„Goodison Park“ stadione iš 13 akistatų „irisai“ laimėjo 11.

„Klubas labai norėjo manęs ir per 48 valandas sugebėjo nutraukti atostogas Dubajuje. Dabar lygiai taip pat aš nekantrauju čia sėkmingai debiutuoti“, – apie pirmąsias rungtynes kalbėjo „Didysis Samas“.

17:00 „Leicester City“ – „Burnley“

Dviejų įkvepiančių strategų akistata. Gruodis „Premier“ lygos komandoms žada būti karštas. Per šį mėnesį klubai sužais net po septynias akistatas ir abi šios komandos metų pabaigą pasitinka gana pakiliomis nuotaikomis.

Praėjusiame mače Claude'o Puelio auklėtiniai nukovė „Tottenham Hotspur“ ir šią pergalę nuo spalio „lapes“ treniruojantis prancūzas pavadino ryškiausia jam dirbant Lesteryje.

„Burnley“ dirigentas Seanas Dyche šį sezoną išvis su kukliu savo klubu daro stebuklu ir verčia iš sostų sunkiasvorius. Kuris treneris šypsosis šį kartą?

17:00 „Stoke City“ – „Swansea City“

Sunkiai savo žaidimą šiemet randantis „Swansea“ ir vėl žvelgia į neguodžiančius skaičius.

„Stoke City“ dar niekada „Premier“ lygos istorijoje nėra pralaimėjęs „gulbėms“ namuose (4 pergalės ir 2 lygiosios).

17:00 „Watford“ – Londono „Tottenham Hotspur“

Savaitės viduryje abi ekipos patyrė nuviliančius pralaimėjimus, tad kupinos ryžto reabilituotis.

Visgi jei Votfordo vyrų sėkmingas žaidimas mus vis dar maloniai stebina, tai Londono klubas klupčioja vis dažniau ir tolsta nuo lyderių. Vis labiau remiami prie sienos „Spurs“ turi tiestis ir mačas su „Watford“ tam tikrai bus ne pats lengviausias.

Šešiolikos taškų praraja nuo „Man City“ reiškia, kad kova dėl titulo jau baigta, bet siekti vietos pirmajame ketverte „pentinai“ turi visas galimybes. Tiesa, reikia pradėti rinkti taškus.

Galbūt tai padaryti padės netrukus sugrįšiantis Erikas Lamela? „Tottenham“ sirgaliai saugo laukia kaip išganytojo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erikas Lamela
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erikas Lamela

17:00 „West Bromwich Albion“ – Londono „Crystal Palace“

Naujasis WBA strategas Alanas Pardew šypsosi. Praėjusiais metais „Crystal Palace“ atleido jį iš vyriausiojo trenerio pareigų, o į „Premier“ lygą sugrįžimas pažymėtas būtent akistata su buvusia komanda.

Strategas tikrai turės ką įrodinėti tiek buvusiems savo auklėtiniams, tiek sirgaliams.

Jo oponentas šiame mače Roy'us Hodgsonas taip pat turės ką prisiminti. 2012-aisiais jis atvedė WBA į 12 Anglijos čempionato vietą ir šis pasiekimas jam leido vėliau tapti Anglijos rinktinės treneriu.

19:30 Londono „Arsenal“ – „Manchester United“

Centrinė turo dvikova tarp turinčių ką pasakyti vienas kitam klubų ir trenerių. „Arsenal“ dvikovoje prieš principinį varžovą savaitės viduryje prarado kirkšnies traumą patyrusį vieną svarbiausių savo ginklų Alexandre'ą Lacazette'ą.

Tokiais pačiais skausmais trečiadienį mače su „Huddersfield“ skundėsi ir pakeistas Alexis Sanchezas, bet čilietis greičiausiai žais.

Savų problemų turi ir „Man Utd“. Mače su „Watford“ raumenį susimušė Nemanja Matičius, o Marouane'as Fellaini jau tikrai nežais dėl kelio traumos.

Dvikovos tarp Jose Mourinho ir Arsene'as Wengero niekada nebūna nuobodžios. Iš 18 portugalo ir prancūzo tarpusavio akistatų A.Wengerui pavyko laimėti vos dvi. Aštuonis kartus pergalę šventė Jose, dar septynis mačai baigėsi taikiai.

„Scanpix“ nuotr./Arsene'as Wengeras ir Jose Mourinho
„Scanpix“ nuotr./Arsene'as Wengeras ir Jose Mourinho

Sekmadienis.

15:30 „Bournemouth“ – „Southampton“

Bornmuto komanda iš pastarųjų aštuonių dvikovų laimėjo tik kartą, tad dviejų pietinio kranto ekipų akistatoje ir šį sykį daugiau šansų laimėti turi svečiuose žaisiantis „Southampton“.

Galima neabejoti, kad svečiai ir šį kartą leisis į trijų taškų medžioklę ir galbūt netgi pratęs įdomią tradiciją.

Iki šiol lygos rungtynėse visus keturis kartus prieš „Bournemourth“ Sautamptono futbolininkai laimėjo vienodu rezultatu – 3:1.

18:00 „Manchester City“ – Londono „West Ham United“

Jei tai nesiliaus, Mančesterio komandai karūną bus galima matuoti likus keliems mėnesiams iki čempionato pabaigos.

„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola ir Kevinas de Bruyne
„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola ir Kevinas de Bruyne

Devyniolika mačų iš eilės visuose frontuose laimėję miestiečiai, panašu, jog šį savaitgalį gali sumedžioti ir 20-ąjį laimikį.

Tai bus dviejų skirtingų svorių varžovų akistata. Netikite? Galite žvilgtelėti į praėjusius metus, kai iš trijų sezono akistatų „Man City“ laimėjo visas tris su bendru 12:1 įvarčių santykiu.

„Plaktukai“ prieš „Man City“ iš 25 pastarųjų dvikovų laimėjo vos tris. Kažin ar Londonas gali sustabdyti Mančesterį. Ypač tokį, kokį jį matome šiemet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas