Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausi Europos futbolo čempionato praradimai: jų žiūrovams labai trūks

Šį penktadienį prasidedantis Europos futbolo čempionatas įvyks be kelių ryškiausių pasaulio futbolininkų.

Vokietijos klubo Dortmundo „Borussia“ atstovaujantis puolėjas Erlingas Haalandas praleis čempionatą, nes Norvegijos rinktinei tiesiog nepavyko įveikti atkrintamųjų etapo.

E.Haalandas buvo „labai piktas“, kai Norvegija pralaimėjo Serbijai atkrintamųjų kovų pusfinalyje, ir puolėjas neteko galimybės pademonstruoti savo įgūdžius prieš aukščiausios klasės Europos žaidėjus.

20-metis E.Haalandas pastaruosius kelis sezonus Dortmundo klube gretose demonstruoja įspūdingą statistiką – per 57 rungtynes įmušė 59 įvarčius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas

Kitų futbolo žvaigždžių neišvysime dėl traumų.

Zlatanas Ibrahimovičius po ilgos pauzės paskelbė apie sugrįžimą į Švedijos rinktinę, bet 39 metų puolėjas susižeidė kelį atstovaudamas „Milan“ klubą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius

Kelio traumas gydosi ir Nyderlandų rinktinės kapitonas Virgilas Van Dijkas bei kitas „Liverpool“ gynėjas Joe Gomezas, atstovaujantis Anglijos rinktinei. Jie Europos aikštėse nepasirodys.

Europos čempionės titulą ginanti Portugalija liko be „Wolverhampton Wanderers“ krašto puolėjo Pedro Lomba Neto, o Ispanija – be „Barcelona“ jaunojo talento Ansu Fati. Ispanijos rinktinės puolėją stabdo neseniai atlikta jau trečioji kelio operacija.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Virgilas van Dijkas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Virgilas van Dijkas

Žemyno pirmenybėse nepasirodys ir ilgametis Ispanijos rinktinės veteranas Sergio Ramosas. To priežastis – trenerio Luiso Enrique pasirinkimas.

Ispanijos rinktinės startegas tokį sprendimą priėmė argumentuodamas, jog 35-erių ilgametis komandos kapitonas pastaruoju metu turėjo per mažai žaidybinio laiko Madrido „Real“ klube, kur ilgai gydėsi traumą.

S.Ramosas jau yra sužaidęs net 180 rungtynių Ispanijos rinktinėje. Jam pritrūko vos 4 mačų, kad pagerintų egiptiečio Ahmedo Hassano pasaulio rekordą – 184 rungtynės nacionalinėje komandoje.

„Scanpix“ nuotr./Sergio Ramosas
„Scanpix“ nuotr./Sergio Ramosas

Vokietijos treneris Joachimas Low po nuviliančio ankstyvo pasitraukimo iš 2018 m. pasaulio čempionato buvo nusprendęs atnaujinti komandą ir kuriam laiko atsisakė Jerome Boatengo, Thomaso Mullerio ir Matso Hummelso paslaugų.

Tačiau blankūs rezultatai privertė J.Low persigalvoti. Po solidžių sezonų Miuncheno ir Dortmundo klubuose T.Mulleris ir M.Hummelsas sulaukė savo šanso.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Thomas Mulleris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Thomas Mulleris

Kroatijos rinktinės vidurio puolėjas Ivanas Rakitičius sprendimą nedalyvauti Europos čempionate priėmė pats.

33-ejų kroatas pernai pasitraukė iš tarptautinio futbolo, netrukus po to, kai paliko „Barcelona“ klubą ir pasirašė sutartį su „Sevilla“ klubu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ivanas Rakitičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ivanas Rakitičius

Kroatija liko ir be Bornos Sosos. „Stuttgart“ klubui atstovaujantis 23 metų gynėjas yra žaidęs įvairaus amžiaus Kroatijos jaunimo rinktinėse, bet neseniai priėmė Vokietijos pilietybę.

Kairysis krašto gynėjas buvo įsitikinęs, kad galės žaisti Vokietijos nacionalinėje komandoje Europos čempionate, tačiau FIFA taisyklės jam to neleido padaryti. B.Sosa oficialiu pareiškimu atsiprašė Kroatijos futbolo sirgalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas