Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Dominavimas tęsiasi: „Manchester City“ – vėl Anglijos čempionų soste

2023-2024 m. Anglijos futbolo čempione tapo „Manchester City“ komanda, paskutiniajame ture namie nugalėjusi Londono „West Ham“ 3:1 (2:1).
Rodri švenčia čempionų titulą garantuojantį įvartį.
Rodri švenčia čempionų titulą garantuojantį įvartį. / AFP nuotr.

„Manchester City“ Anglijos čempionate triumfavo 4 kartą iš eilės ir tapo pirmąja komanda istorijoje, kuriai tai pavyko padaryti nuo pat lygos įkūrimo 1888 metais.

Per pastaruosius 7 sezonus Mančesterio komandai tai buvo šeštas triumfas, į seką įsiterpė tik 2019-2020 m. nugalėjęs „Liverpool“.

Šį vakarą Mančesterio komandai buvo būtina laimėti ir čempionai darbo ėmėsi nuo pirmųjų minučių – jau 2 min. kamuolį į svečių vartus pasiuntė geriausias „Premier“ lygos sezono žaidėjas Philas Fodenas.

18 min. žaidėjas pasižymėjo dar kartą ir Mančesteris po truputį galėjo pradėti švęsti.

42 min. Mohammedas Kudusas iš „West Ham“ atkūrė intrigą, bet 59 min. Rodi sugrąžino saugią persvarą „Manchester City“.

Mančesterio komanda sezoną baigė su 91 tašku savo sąskaitoje ir 2 taškais aplenkė Londono „Arsenal“, kuriam nepadėjo laimėjimas namie prieš Liverpulio „Everton“ 2:1 (1:1).

40 min. Idrissa Gueye net išvedė svečius į priekį, tačiau 43 min. Takehiro Tomiyasu rezultatą išlygino. Pergalę „Arsenal“ išplėšė 89 min. pasižymėjęs Kai Havertzas.

Treti sezoną užbaigė „Liverpool“ (82) futbolininkai, per vyriausiojo trenerio Jurgeno Kloppo atsisveikinimo rungtynes namie palaužę „Wolverhampton“ 2:0 (2:0).

Ketvirtąją vietą užėmė ir kelialapį į Čempionų lygą iškovojo jau anksčiau šią poziciją užsitikrinusi Birmingamo „Aston Villa“ (68). Tiesa, ši ekipa sezoną užbaigė tikrai ne taip, kaip norėjo – išvykoje net 0:5 (0:2) pralaimėjo „Crystal Palace“.

Kiti paskutinio turo rezultatai: „Brentford“ – „Newcastle“ 2:4 (0:3), „Brighton“ – „Manchester United“ 0:2 (0:0), „Burnley“ – „Nottingham“ 1:2 (0:2), „Chelsea“ – „Bournemouth“ 2:1 (1:0), „Luton“ – „Fulham“ 2:4 (1:2), „Sheffield United“ – „Tottenham“ 0:3 (0:1).

Jau anksčiau buvo žinoma, kad su „Premier“ lyga po šio sezono atsisveikins „Sheffield United“ (16) ir „Burnley“ (24), o trečiąja nelaimėle šiandien tapo „Luton“ (26) ekipa.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius