Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dramatiškas finišas – A lygos bronzą kauniečiams iš panosių pačiupo „Šiauliai“

Antroje sezono pusėje strigę „Šiauliai“ iššvaistė turėtą pranašumą ir vos nepalaidojo vilčių kitą sezoną žaisti UEFA turnyre, bet susiėmė svarbiausiu metu ir iškovojo A lygos bronzą.

Mindaugo Čepo auklėtiniai paskutiniame ture namuose 3:0 sutriuškino Gargždų „Bangą“ ir išplėšė trečiąją vietą Lietuvos pirmenybėse. Gargždiškiai liko šešti.

Tai – pirmoji šiauliečių pergalė A lygoje nuo rugpjūčio. Prieš tai Saulės miesto ekipa penkis kartus sužaidė lygiosiomis ir dukart pralaimėjo bei atrodė, kad praras beveik viso sezono metu rankose laikytą trečiąją vietą.

Lemiamose rungtynėse „Šiauliams“ įvarčius mušė Oleksijus Ščebetunas (16 min.), Gabrielius Micevičius (41 min.) ir Danielius Romanovskis (53 min.).

M.Čepo komanda trečiąją vietą galėjo prarasti net ir pergalės atveju, bet sulaukė palankaus rezultato iš Dariaus ir Girėno stadiono, kur „Kauno Žalgiris“ 4:2 palaužė Kauno rajono „Hegelmann“.

Pastarieji būtų aplenkę „Šiaulius“ pergalės atveju, nes turi geresnį tarpusavio rungtynių santykį, bet pralaimėję nusmuko net į penktąją vietą, į priekį praleidę „Kauno Žalgirį“.

Pastarasis, sezoną užbaigęs šešiomis pergalėmis per aštuonerias rungtynes, irgi taikėsi į bronzą, bet tam kauniečiams buvo būtina „Šiaulių“ nesėkmė prieš „Bangą“.

Paskutinėse sezono rungtynėse žalgiriečiai pranašumą susikrovė jau per pirmąjį pusvalandį, kai pasižymėjo Karolis Šilkaitis (25 min.) ir Edvinas Girdvainis (30 min.).

Teritorinę persvarą turėjęs „Hegelmann“ atkūrė intrigą ir savo viltis antrajame kėlinyje, kai Giedrius Matulevičius (55 min.) ir Samuelis Odeoibo (62 min. iš 11 m) mušė įvarčius ir lygino rezultatą.

Vis dėlto galiausiai savo pranašumą įrodė dukart sezono eigoje trenerį keitęs „Kauno Žalgiris“, kurio pergalę nulėmė Armando Kučio (70 min.) ir Floriano Davido (90+5 min.) tikslūs smūgiai.

Trečią vietą iškovoję „Šiauliai“ kitą sezoną žais UEFA Konferencijų lygos atrankoje, tuo tarpu ketvirtas likęs „Kauno Žalgiris“ tokią progą gautų tik tuo atveju, jei reikalavimų neatitiktų ir UEFA leidimo žaisti turnyre negautų LFF taurę laimėjusi Vilniaus rajono „TransINVEST“ komanda.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas