Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 28 /22:29

„Žalgiris“ dramatiškai įveikė „Hegelmann“, „Panevėžys“ nusileido latviams

Pirmąjį pasiruošimo ciklą Vilniaus „Žalgiris“ baigė trimis pergalėmis iš trijų. Permainingose trečiose kontrolinėse rungtynėse Vilniuje A lygos čempionai 3:2 nugalėjo Kauno rajono „Hegelmann“ komandą.
Vilniaus „Žalgiris“ – Kauno rajono „Hegelmann“
Vilniaus „Žalgiris“ – Kauno rajono „Hegelmann“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiose rungtynėse Vilniaus komandai dar negalėjo padėti traumuotas kapitonas Saulius Mikoliūnas ir apsirgęs Petaras Mamičius. Į rikiuotę grįžo Fabienas Ourega, Marko Miličkovičius ir Gustas Jarusevičius.

Pirmajame kėlinyje vyko apylygė kova, daug progų komandos nesukūrė. „Žalgirio“ gretose pora kartų smūgiais iš toli varžovų vartams grasino F.Ourega.

39 min. po baudos smūgio vilniečiai įmušė pirmą įvartį. Po Nicolas Gorobsovo perdavimo į baudos aikštelę Kipras Kažukolovas galva pasiuntė kamuolį į vartus.

Antrojo kėlinio pradžioje „Žalgiriui“ pavyko rezultatą padvigubinti. Tiksliu smūgiu iš kairiojo atakos krašto pasižymėjo Romualdas Jansonas. Jaunam puolėjui tai buvo pirmasis įvartis pagrindinės komandos gretose.

Dar po kelių minučių puikų šansą turėjo ir Ovidijus Verbickas, bet jo smūgis iš kairio baudos aikštelės krašto buvo netikslus – kamuolys skriejo pro šalį.

Kėlinio viduryje „Hegelmann“ ataką tiksliai užbaigė baudos aikštelėje atsidūręs gynėjas Lukas Čerkauskas, o likus žaisti apie aštuonias minutes kauniečiai ir išlygino rezultatą – pasižymėjo Didis Lutumba-Petah.

Visgi paskutinį žodį tare vilniečiai – dešiniuoju kraštu nuo gynėjų pabėgęs Donatas Kazlauskas tiksliu smūgiu įveikė vartininką Tomą Švedkauską – 3:2.

Kitas kontrolines rungtynes Lietuvos čempionai jau žais Turkijoje, kur numatyta dviejų savaičių treniruočių stovykla.

Artimiausią dvikovą „Hegelmann“ futbolininkai žais vasario 1 dieną prieš Alytaus „Dainavą“.

Tuo metu „Panevėžio“ klubas „Hikvision“ arenos manieže vykusiame mače 0:1 nusileido Rygos „Metta“ futbolininkams.

Panevėžiečiai dvikovą pradėjo eksperimentine sudėtimi. 11-ąją minutę suklydus aikštės viduryje, varžovai surengė greitą ataką ir smūgiu iš arti išsiveržė į priekį. Po 13 minučių Nojus Lukšys atliko perdavimą iš krašto, tačiau Martinas Perveinis į vartų plotą nepataikė.

Po pertraukos „Panevėžys“ žaidė aktyviau – vienos pirmųjų atakų metų Ariagneris Smithas galva smūgiavo pro šalį. 56-ąją minutę po puikaus Wandersono Melo perdavimo prieš vartininką iššokęs A. Smithas jo nepergudravo.

72-ąją minutę tiek pastarojo puolėjo, tiek ir dar po kelių minučių sekusį Pijaus Širvio bandymą atrėmė „Metta“ ekipos vartų sargas. 82-ąją minutę Ernesto Veliulio atliktas baudos smūgis sudrebino virpstą.

Kitas kontrolinis mačas planuojamas vasario 1 dieną, trečiadienį, 14 val. Rygoje. Panevėžiečių varžovas – vietos RFS klubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas