Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 13 /16:17

Džiaugsmingas vyriausybės švilpukas – A lygai leista grįžti į stadionus

Vyriausybė paskutiniu momentu tono nepakeitė ir patvirtino, kad A lygos kovos gali grįžti į stadionus. Apie tai per spaudos konferenciją po vyriausybės posėdžio pranešė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis. Vyriausybė leido atvirose ir uždarose erdvėse vykti sporto varžyboms be žiūrovų.
Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgiris“
Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgiris“ / nuotr. Marijampolės „Sūduvos“/Vilniaus „Žalgirio“

Prieš savaitę S.Skvernelis suteikė vilčių Lietuvos futbolo klubams ir sirgaliams. Premjeras pavedė sporto grįžimo klausimą spręsti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM).

Aukščiausiosios Lietuvos futbolo lygos vadovai iškart sėdo prie derybų stalo ir nutarė, kad į stadionus būtų pasiruošę grįžti jau gegužės 23-24 arba 30-31 dienomis.

A lygos sugrįžimo planas, kuriame nurodoma, kad kol kas rungtynės vyktų be žiūrovų, buvo išsiųstas į ministeriją. Ir tada prasidėjo laukimas, nutrauktas trečiadienio popietę.

Vyriausybės sprendimu, profesionalaus sporto varžybas ir atvirose, ir uždarose patalpose leista atnaujinti nuo gegužės 30-sios. Tą dieną, jei rytoj posėdžio metu nepersigalvos, A lyga ir norės pradėti žaisti.

„Aišku, kol kas yra ribojimas – be žiūrovų. Bet, lygiai taip pat kaip su masiniais renginiais, turėsime preliminarų grafiką, kaip ir kiek žiūrovų galėtų atsirasti sporto varžybose atvirose vietovėse, po to galbūt ir uždarose patalpose“, – per spaudos konferenciją kalbėjo S.Skvernelis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./A lygos rungtynėse susitinka Vilniaus „Žalgiris“ ir Panevėžio „Panevežys“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./A lygos rungtynėse susitinka Vilniaus „Žalgiris“ ir Panevėžio „Panevežys“

Tiesa, reakcijos į minėtą A lygos raštą iš ŠMSM dar nėra, jame turėtų būti numatyta daugiau sezono atnaujinimo sąlygų, taip 15min iškart po vyriausybės spaudos konferencijos sakė lygos vadovas Janas Nevoina.

Primename, kad rašte buvo prašoma nuo birželio pradžios į tribūnas įleisti 10 proc. telpančių žmonių. Pavyzdžiui, 5000 vietų stadione rungtynes galėtų stebėti 500 sirgalių.

Jis pabrėžė, kad jau yra atsiradusi sąvoka rungtynių dalyviai, tad, galima suprasti, jog žurnalistai į rungtynes patekti ir jose dirbti galės.

Lietuvos klubų futbolininkai jau kurį laiką treniravosi be jokių apribojimų ir galėjo kontaktuoti pratybų metu, o dabar galės ir žaisti prieš kitas komandas atnaujintame čempionate.

Tiesa, A lygos žaidėjai turi reikalavimą – jie visi nori išsitirti.

J.Nevoina sako, kad gavo oficialų Lietuvos profesionalių futbolininkų asociacijos (PFA) laišką su prašymu tirti visus žaidėjus, tačiau tokį norą kol kas vertina atsargiai.

„Laišką gavome, mes savo poziciją išdiskutuosime. Paprašiau, kad kolegos klube ištirtų tą situaciją, ar yra toks reikalavimas, ar yra toks poreikis. Jei toks poreikis yra ir tai padės užtikrinti saugumą, mes tą darysime. Bet, žinoma, tai visiškų garantijų neduoda. Įtrauksime šį klausimą į rytojaus A lygos posėdį“, – 15min patikino J.Nevoina.

Jei toks poreikis yra ir tai padės užtikrinti saugumą, mes tą darysime

15min žiniomis, klubų vadovai jau ketvirtadienį išdiskutuos ir parengtą naujojo tvarkaraščio juodraštį.

Vis dėlto bus siekiama išlaikyti keturių ratų sistemą, įterpiant pertrauką tada, kai vyks UEFA Čempionų lygos ir Europos lygos atrankos, praneša 15min.

J.Nevoina pabrėžė, kad tvarkaraštį dar turi patvirtinti ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomasis komitetas. „Kadangi kitas vykdomasis birželio 4 dieną, čia lieka klausimas, bet kažką sugalvosime“, – kalbėjo J.Nevoina.

Penkios A lygos komandos karantino metu paliko žaidėjus Lietuvoje, tik Marijampolės „Sūduva“ išleido legionierius namo. Kadangi didžiąją dalį startinės čempionų sudėties sudaro užsieniečiai, „Sūduvos“ klubui gali kilti problemų atnaujintų pirmenybių pradžioje.

fksuduva.lt nuotr./„Sūduva“ surengė pirmą treniruotę
fksuduva.lt nuotr./„Sūduva“ surengė pirmą treniruotę

Net ir sugrįžę žaidėjai dar privalomai turės praleisti 14 dienų karantine. Tokiu atveju, tikėtina, į aikštę komandai, kuri vis dar neturi vyr. trenerio, bent trumpam laikui tektų mesti keletą dublerių komandos žaidėjų.

A lygoje prieš karantino paskelbimą spėta sužaisti tik vieną turą.

Europoje kol kas Danija, Vokietija, Lenkija, Portugalija ir Vengrija planuoja sugrąžinti futbolą į stadionus dar gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas