Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.B.Haalandas kritikuojamas dėl pramogomis nuspalvintos vasaros

Norvegijos rinktinės ir „Manchester City“ žvaigždė Erlingas Brautas Haalandas praleido aktyvią vasarą. Po įspūdingo, titulais su Anglijos klubu paženklinto sezono, jis tikrai nusipelnė atostogų, tačiau po aktyvaus poilsio prašmatniose vietose kilo klausimų dėl 23 metų futbolininko charakterio. E.B.Haalandas ir puolamas, ir ginamas.
Erlingas Haalandas
Erlingas Haalandas / „Scanpix“ nuotr.

Norint susekti ką ir su kuo nuveikė Erlingas Brautas Haalandas šią vasarą, reikėtų daugybės užrašų lipdukų.

Norvegijos futbolo talentas, regis, spaudė iš atostogų viską, kiek galėjo.

Laimėjęs Anglijos pirmenybių ir Čempionų lygos titulus su „Manchester City“, jis pradėjo atostogas su draugais Ispanijos pramogų ir triukšmingų vakarėlių saloje Ibizoje.

Po kelių dienų jis pastebėtas kompanijoje drauge su Kim Kardashian, Kris Jenner ir Venus Williams per „Dolce & Gabbana“ madų šou Puglijoje, Italijoje.

Po Italijos laukė Monakas, kur 23 metų futbolininkas zujo ratus su „Ferarri Monza SP2“, kurio vertė apie pusketvirto milijono eurų.

Liepos viduryje „EA Sports“ sukvietė į FFA renginį Amsterdame. Ten E.B.Haalandas dalyvavo drauge su buvusiomis futbolo žvaigždėmis Luiso Figo, Ronaldinho ir Didier Drogba.

Po trumpo vizito Nyderlanduose, sekė žvejyba gimtojoje Briunėje, kur norvegas spėjo atsipūsti prieš ikisezoninę kelionę su „Manchester City“ į Aziją.

Likus mažiau nei savaitei iki naujojo sezono pradžios jaunojo futbolininko charakteris ėmė kelti klausimų Norvegijoje.

Vietos NRK ekspertas Carlas-Erikas Torpas susirūpino, kad pramogos vasarą gali prastai atsiliepti pasirodymui aikštėje.

„Yra daug pavyzdžių apie žaidėjus, kurie buvo tarp geriausių pasaulyje, bet tada atrado gyvenimą už futbolo aikštės ribų. Nėra neįmanoma, kad visa tai atims alkį. Juk jo alkis aikštėje ir padarė tokį, koks jis yra šiandien. Tai buvo jo X faktorius, ėjęs drauge su neįtikėtinomis fizinėmis savybėmis“, – savo nuomonę dėstė buvęs Norvegijos futbolininkas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas

Specialisto teigimu, futbolas atima tiek daug laiko ir reikalauja tiek pastangų, kad norint likti geriausiu visada turi būti susitelkęs savo darbui. Paragavus kitokio gyvenimo skonio, gali kilti vidinių konfliktų.

Ne visi sutiko su tokia nuomone.

Garsusis Norvegijos slidininkas Petteris Northugas mąsto priešingai.

„Kai esi didelė žvaigždė, vis sulauksi kritikos už dalykus, kuriuos padarai. Žmonės ieško klaidų. Tačiau aš manau, kad Haalandas turėtų žvelgti pirmyn ir poilsio pertrauka jam bus naudinga. Bus įdomu pamatyti, kaip jis atrodys, kai sezonas prasidės“, – sakė tituluotas olimpietis.

„Scanpix“/AP nuotr./Erlingas Haalandas
„Scanpix“/AP nuotr./Erlingas Haalandas

E.B.Haalandas pernai debiutavo „Manchester City“ klube, perėjęs iš Dortmundo „Borussia“ komandos ir iškart viršijo lūkesčius.

Norvegas pagerino įvarčių rekordą Anglijos lygoje, pelnęs 36 įvarčius. Iš viso įvairiose varžybose jis įmušė 52 įvarčius bei padėjo komandai laimėti tris trofėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas