Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

E.Jankauskas – po rinktinės išvarymo į Marijampolę: „Gaila“

Edgaro Jankausko treniruojama Lietuvos futbolo rinktinė paskutinę akimirką buvo išguita iš gėdingai žolės atgaivinti taip ir nespėjusio Kauno, tačiau nacionalinės komandos vairininkas viliasi, kad penktadienį per Marijampolėje vyksiančias UEFA Tautų lygos pirmąsias rungtynes su Kipru jo auklėtiniai sulauks ne ką prastesnio palaikymo.

„Nenorėčiau, kad dėmesys nuo rungtynių nueitų į antrą planą, aplinkybės, kurios yra kiek kurioziškos. Stadionas buvo tapęs mūsų namais, dėl tam tikrų aplinkybių čia nežaisime. Gaila, kad taip atsitiko.

Mes esame tokiame etape, kai augame ir renkame patirtis. Nebuvome pasiruošę, nežinojome, kokios gali būti aplinkybės po tokių didelių renginių, kiek reikia laiko, kad aikštė grįžtų į reikiamą būklę. Manau, kad visi, kas turi ryšį su tuo, pasimokys iš padarytų klaidų, kaip mokomės mes visi ir ateityje tokie dalykai nepasikartos“, – apie rungtynių perkėlimą į Marijampolę iš Kauno kalbėjo E.Jankauskas.

Visgi, jo teigimu, tikslai vis tiek nesikeičia.

„Negalėjome surinkti stipriausios sudėties dėl žaidėjų traumų, tačiau visi čia susirinkę žaidėjai yra pasiruošę juos pakeisti. Tikslas – pergalė. Visi yra sveiki ir pasiruošę rytdienos rungtynėms“, – rungtynių išvakarėse Kaune vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo E.Jankauskas.

2009-aisiais Marijampolėje Lietuvos rinktinė pasiekė vieną įdomesnių pergalių, netikėtai 2:1 palaužusi vietą pasaulio čempionate jau turėjusią grupės lyderę Serbiją.

E.Jankauskas tame mače nežaidė, bet mūsiškių pergalę mena puikiai.

„Atsimenu tas rungtynes. Tuomet tai buvo labiau „baseinas“ nei futbolo aikštė. Marijampolės gyventojams šį kartą pasisekė. Grįžta rinktinė, tad tikimės tiek vietinių sirgalių, tiek miesto svečių palaikymo. Šitos aplinkybės koreguoja sirgalių logistinius planus, bet tikiuosi, kad palaikymas bus gausus“, – kalbėjo E.Jankauskas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Edgaras Jankauskas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Edgaras Jankauskas

Kartu su treneriu spaudos konferencijoje dalyvavo ir geriausias praėjusių metų Lietuvos futbolininkas Justas Lasickas.

Jis neslėpė, kad pastarosios dienos, gyvenant nežinioje dėl rungtynių vietos, buvo kiek kitokios.

„Šiek tiek keistos dienos, bet tai yra dalykai, kurių mes žaidėjai negalime pakeisti. Kam mums eikvoti jėgas tam, ko negalime kontroliuoti? Visas fokusas į rungtynes ir joms esame pasiruošę“, – kalbėjo J.Lasickas.

Elvio Žaldario nuotr./Justas Lasickas
Elvio Žaldario nuotr./Justas Lasickas

Su Kipro komanda praėjusį lapkritį Lietuvos rinktinė žaidė draugiškas rungtynes svečiuose ir pralaimėjo 0:1.

„Tai buvo kiek kitokios rungtynės. Tuomet buvo sezono pabaiga, turėjome daug žaidėjų iš A lygos, daugeliui žaidėjų tai buvo paskutinės rungtynės. Bet žinoma, pasimokyti yra iš ko. Stengsimės klaidų nekartoti“, – teigė J.Lasickas.

E.Jankauskas atskleidė, kad penktadienį būtent J.Lasickas išves komandą į aikštę su kapitono raiščiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas