Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Jankauskas prieš rumunišką išbandymą: „Tai geriausia grupės komanda“

Lietuvos rinktinė antradienį pratęs savo pasirodymą UEFA Tautų lygos turnyre.

Kauno Dariaus ir Girėno stadione nuo 21.45 val. lietuviai rungsis su Rumunijos futbolininkais. Bilietus į rungtynes įsigyti galite paspaudę čia.

Prieš rungtynes oficialioje spaudos konferencijoje dalyvavo rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas, kuris pasidalino mintimis apie praėjusią dvikovą su Kosovu (kurią lietuviai pralaimėjo 1:2) bei laukiančią antradienio dvikovą.

„Po pralaimėtų rungtynių gauni daugiausiai išvadų ir pamokų. Galėjome pamatyti, kas yra individualus meistriškumas, užbaigimo kokybė, kuri nulėmė tų rungtynių rezultatą.

Bet labai daug išsinešėme ir teigiamų dalykų, pavyzdžiui, mūsų konstruktyvios, geros, vertikalios, intelektualios atakos, kai mes buvome arti tikslo. Buvo daugiau teigiamų dalykų nei neigiamų, kurių galbūt nesimato protokole“, – pasakojo rinktinės vyriausiasis treneris.

Tarp rungtynių – vos dviejų dienų tarpas, tačiau trenerio teigimu, dabar tai nebėra didelė problema.

„Dar netolimoje praeityje mums antros rungtynės būdavo problematiškos, bet dabar istorija jau šiek tiek keičiasi. Prie to prisidėjo ir logistika bei galimybė keliauti į rungtynes Rumunijoje užsakomuoju reisu, o tos rungtynės mums buvo visais atvejais geresnės nei pirmos. Tikiu, kad tą problemą mes jau išsprendėme ir tikimės, kad rytoj teigiamas tęstinumas liks“, – mintimis dalinosi strategas.

Jis taip pat pridėjo, kad varžovų komandoje negalima išskirti kažkurių žaidėjų, nes didžioji jų dalis yra aukščiausios klasės.

„Reiktų išskirti net 5–6 žaidėjus, kurie žaidžia aukščiausiame lygyje ir netgi panašaus profilio žaidėjai. Tai yra ir tas pats Nicolae Stanciu, Valentinas Mihaila, gynėjas Radu Dragušinas žaidžia „Tottenham“ komandoje „Premier“ lygoje.

Vida Press nuotr./Nicolae Stanciu
Vida Press nuotr./Nicolae Stanciu

Žinoma, kad galima būtų išvardinti daug žaidėjų, bet reikia pasakyti ir tai, kad ši komanda yra labai stabili ir mažai rotuojanti startines sudėtis, labai gerai susižaidusi ir tas labai jaučiasi.

Kažkokių naujovių nelabai atsiranda, jie turi stabilumą ir tas pergalių skaičius parodo, kad ši komanda yra geriausia mūsų grupėje“, – dėstė E.Jankauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant