Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edgaro Jankausko verdiktas – treneris renkasi žaidėjus rungtynėms su Škotija ir Slovėnija

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas antradienį 13 valandą paskelbs, kuriuos žaidėjus kviečia į rinktinę pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Škotija ir Slovėnija.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / „Scanpix“ nuotr.

Kada? Pirmosios šio rinktinių lango rungtynės bus žaidžiamos rugsėjo pirmąją LFF stadione su Škotija. Po kelių dienų, rugsėjo 4-ąją, Lietuva išvykoje mes iššūkį Slovėnijos rinktinei.

Tiek su Slovėnija, tiek su Škotija mūsų ekipa šioje atrankoje sužaidė lygiosiomis. Namie su slovėnais išsiskyrėme 2:2, o išvykoje su Škotija sužaidėme 1:1.

Sugrįžimai. Į rinktinę po ilgesnės pertraukos turėtų sugrįžti trys svarbūs ir reikalingi žaidėjai – Lukas Spalvis, Artūras Žulpa ir Edvinas Girdvainis.

Sauliaus Čirbos nuotr./Edvinas Girdvainis
Sauliaus Čirbos nuotr./Edvinas Girdvainis

Vidurio gynėjas Edvinas Girdvainis šių metų kovo mėnesį treniruotės klube metu patyrė sunkią traumą – jam buvo plyšęs inkstas. E.Jankausko atradimu vadintas futbolininkas ilgai nerungtyniavo, tačiau šiuo metu sėkmingai žaidžia Rusijos antrojoje lygoje.

Tomsko „Tom“ klube E.Girdvainis nuolat rungtyniauja starto sudėtyje ir yra pasirengęs grįžti į nacionalinę komandą.

Be to, rinktinėje turėtų įvykti savotiškas debiutas. Po sunkios traumos ir ilgos pertraukos atsigavęs geriausias 2014 metų Lietuvos futbolininkas Lukas Spalvis jau rungtyniauja. Puolėjas žaidžia antroje Vokietijos Bundeslygoje, „Kaiserslautern“ klube, o E.Jankausko rinktinėje dėl traumų iki šiol žaidė tik kontrolinėse rungtynėse, bet ne pasaulio čempionato atrankoje.

Pirmąjį mačą su Škotija dėl diskvalifikacijos praleis Nerijus Valskis, tad L.Spalvis tikrai turi būti pakviestas į nacionalinę komandą.

Gretos Skaraitienės nuotr./L.Spalvis rinktinėje vadovaujant E.Jankauskui žaidė tik kontroliniuose susitikimuose
Gretos Skaraitienės nuotr./L.Spalvis rinktinėje vadovaujant E.Jankauskui žaidė tik kontroliniuose susitikimuose

Po traumos grįžta ir saugas Artūras Žulpa. Saugas kovo pabaigoje išvykos rungtynėse su Anglija susižeidė raiščius.

Trauma. Nors yra itin reikalingų sugrįžimų, tačiau dideliu praradimu rinktinei gali tapti Arvydo Novikovo trauma.

Puikią sportinę formą šio klubinio sezono pradžioje demonstravęs atakuojantis saugas yra vienas svarbiausių E.Jankausko žaidėjų, tačiau rugpjūčio 13-ąją patyrė traumą per Lenkijos čempionato rungtynes.

Puikias rungtynes tiek su Slovėnija, tiek su Škotija žaidęs A.Novikovas, anot medikų prognozės, iš rikiuotės iškrito 2-3 savaitėms. Kol kas nėra aišku, ar futbolininkas spės atsigauti mačui su Škotija.

jagiellonia.pl nuotr./Arvydas Novikovas
jagiellonia.pl nuotr./Arvydas Novikovas

Klaustukai. Jeigu A.Novikovas bus pasirengęs rungtyniauti, ekipos saugų linija aiški – tai jis, Mantas Kuklys, Fiodoras Černychas, Artūras Žulpa ir Vykintas Slivka.

Visas šis penketukas pastaruoju metu buvo sunkiai pajudinamas iš rinktinės starto sudėties.

E.Jankauskui teks pasirinkti trečiąjį vartininką. Pirmosios dvi vietos yra rezervuotos Izraelyje žaidžiantiems Emilijui Zubui ir Ernestui Šetkui. Trečiuoju vartininku pastarąjį sykį buvo „Trakų“ atstovas Ignas Plūkas, tačiau yra bent du užsienyje rungtyniaujantys pajėgūs vartininkai – tai Vytautas Černiauskas ir Edvinas Gertmonas.

Gynybos grandyje E.Jankauskui reikia pasirinkti iš viso būrio vidurio gynėjų. Be sugrįžtančio E.Girdvainio į rinktinę pretenduoja ir Georgas Freidgeimas, Tadas Kijanskas, Tomas Mikuckis, Linas Klimavičius ir Artūras Klimavičius.

Gynybos kairėje į rinktinę po diskvalifikacijos grįš Egidijus Vaitkūnas, kuriam konkurenciją sudarys Valdemaras Borovskis. Dešinėje turime Vaidą Slavicką, tačiau jam varžovo dėl vietos nelabai yra. Galbūt į rinktinę po pertraukos sutiks atvykti JAV rungtyniaujantis Vytautas Andriuškevičius?

Puolime E.Jankauskas irgi turi, iš ko rinktis. Tai ir minėtas L.Spalvis, ir Škotijoje jau įvarčių įmušęs Deivydas Matulevičius, ir A lygoje žibantis Darvydas Šernas. Jeigu to nebus gana, vienerioms rungtynėms galima pasikviesti Nerijų Valskį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas