Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edvinas Gertmonas pasakojo, kodėl liko Vilniuje: „Puikus derybinis Vilmos menas“

Puikų praėjusį sezoną sužaidusio Edvino Gertmono išlaikymas buvo vienas svarbiausių Vilniaus „Žalgirio“ vadovės Vilmos Venslovaitienės darbų. Ir jai pavyko – pagrindinis Lietuvos čempionų vartininkas dar metus praleis sostinėje, kur sieks bent pakartoti tai, kas žaliai baltiems pavyko pernai.

A lygos titulas, LFF taurė ir pravertos Konferencijų lygos grupių etapo durys. Puikus „Žalgirio“ sezonas, kurio viena pagrindinių ašių buvo vartus stebuklingai saugojęs E.Gertmonas.

Apie puikų sezoną kalba ir skaičiai – „Žalgirio“ vartininkas atrėmė 24 varžovų smūgius Konferencijų lygoje. Tai – penktas rezultatas visame turnyre.

Po puikaus sezono buvo manančių, kad E.Gertmoną išlaikyti „Žalgiryje“ nebus įmanoma, bet V.Venslovaitienė jau „Skrieja kamuolys“ laidoje išreiškė kitokią nuomonę. Klubo direktorė svarstė, kad vartininkui reiktų dar metus sužaisti ginant Vilniaus komandos vartus.

„Gal ir yra tiesos, pagyvensim – pamatysim, – pirmosios treniruotės metu 15min sakė E.Gertmonas. – Nenoriu daug plėstis, bet tikriausiai taip. Ne pirmi metai futbole, žino, ką kalba.“

Lietuviškojo tarpsezonio metu pasirodė žinios, kad dėmesį 26-erių žalgiriečiui rodo Jeruzalės „Beitar“ komanda iš Izraelio.

Tad kiek realu buvo, kad E.Gertmonas būtų patraukęs svetur?

„Ką žinau (šypsosi)... Procentais pasakyti? Negaliu, nežinau kaip išsireikšti. Buvo pagalvota, pasverti pliusai ir minusai ir nuspręsta“, – sakė futbolininkas.

„Buvo puikus derybinis Vilmos menas. Ir esu čia“, – juokėsi E.Gertmonas.

Kalbėdamas apie artėjantį sezoną šilališkis pabrėžė, kad tikėtis visada galima daug.

„Kaip bus – matysime. Norėčiau asmeniškai bent tiek pat. Kaip pavyks – žiūrėsim. Stengsimės, dirbsime“, – skambiais pažadais nesimėtė E.Gertmonas.

Sporte dažnai sakoma, kad apginti titulą yra sunkiau nei jį iškovoti. Ar nebus panašiai su Europos turnyrų grupių etapu? Ar šiemet praverti tarptautines duris nebus sudėtingiau?

„Aš tą patį galvoju, kad bus sunkiau, – pripažino vartininkas. – Aišku, daug lems burtai. Manau, kad viskas yra realu, išlaikyta nemažai žaidėjų iš praėjusių metų. Tikėkimės geriausio, kad būtų mažų mažiausiai tas pats.“

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Edvinas Gertmonas

E.Gertmonas džiaugiasi, kad „Žalgiriui“ pavyko išlaikyti nemažai svarbių žaidėjų, nešusių rezultatą praėjusiame sezone. Vilniuje liks Fabienas Ourega, Petaras Mamičius, Mathiasas Oyewusi, sutartį pratęsė Nicolasas Gorobsovas.

„Smagu, kad nereikia iš naujo visko lipdyti, jau žinosime daugiau mažiau vieni kitus. Bus lengviau. Turėsime stovyklą, ten bus dar naujokų, bet, manau, šiemet susilipdysime greičiau nei pernai“, – sakė vartininkas.

Bus „Žalgiryje“ ir naujų veidų. Vienas įdomiausių – Paulius Golubickas, kelerius metus praleidęs Kroatijoje, „HNK Gorica“ komandoje.

„Mes pažįstami iš rinktinės, žinome vienas kitą. Pagainiosim truputį ir čia“, – šyptelėjo E.Gertmonas.

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Vladimiras Čeburinas ir Edvinas Gertmonas
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Vladimiras Čeburinas ir Edvinas Gertmonas

Tiesa, komandoje neliko kasdienio E.Gertmono palydovo Manto Tamulionio, kuris treniravo „Žalgirio“ vartininkus. Specialistas nepratęsė sutarties ir išvyko dirbti egzotiška kryptimi – į Ekvadorą.

„Čia individualus sprendimas. Jei jis nori, jei jam įdomu – kodėl ne. Egzotinė šalis, gal kažką išmoks, gal kažko parsiveš“, – bendražygio pasirinkimą vertino futbolininkas.

Dabar „Žalgirio“ vartininkus treniruos net 19 metų Marijampolės „Sūduvoje“ praleidęs Audrius Ramonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas