Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Emocijų karuselė: pralaimėję futbolininkai netrukus šventė – triumfo laukė su „iPad“

Menchengladbacho „Borussia“ vyrai trečiadienio vakarą neprilygo Madrido „Real“ komandai ir pralaimėjo jai UEFA Čempionų lygos rungtynes 0:2, tačiau po nesėkmės patraukė ne į dušą, o į aikštės kraštą, kur daugiau nei 20 porų akių įsistebeilijo į „iPad“ ekraną.
„Borussia“ žaidėjai palankų rezultatą išvydo per „iPad“
„Borussia“ žaidėjai palankų rezultatą išvydo per „iPad“ / Stopkadras ir Scanpix nuotr.

Pralaimėjimu Čempionų lygos grupių etapą užbaigęs Vokietijos klubas B grupėje liko su 8 taškais ir praleido į priekį „Real“, bet net ir patyręs nesėkmę išsaugojo galimybę žengti į atkrintamąsias varžybas.

Viskas, ko jiems reikėjo, tai palankaus rezultato Milano „Inter“ ir Donecko „Šachtar“ komandų rungtynėse – lygiųjų.

B grupė
# Komanda Įvarčiai Taškai
1. „Real“ 11:9 10
2. „Borussia“ 16:9 8
3. „Šachtar“ 5:12 8
4. „Inter“ 7:9 6

7 taškus prieš paskutinį turą turėję ukrainiečiai ir 5 taškus iškovoję italai pergalės atveju būtų aplenkę „Borussia“ ir eliminavę šią iš tolimesnės kovos dėl titulo, tačiau pasibaigus rungtynėms Madride, o susitikimui Milane einant į pabaigą, „San Siro“ stadiono švieslentėje degė palankūs skaičiai vokiečiams – 0:0.

Iš karto po rungtynių Madride pabaigos, keli „Borussia“ futbolininkai įniko į savo telefonų ekranus, o netrukus iš kažkur greta atsarginių suolo atsirado ir „iPad“ planšetė, į kurią nukrypo daugelio komandos narių akys.

Menchengladbacho žaidėjams teko išgyventi nerimastingas minutes. Mačui Milane teisėjavęs arbitras pridėjo keturias minutes, kurios užsitęsė visą amžinybę.

Vienam iš „Šachtar“ žaidėjų prireikus medicininės pagalbos, o taip pat kylant ir aistroms, komandos iš viso sužaidė net aštuonias pridėto laiko minutes, tačiau rezultatas išliko nepakitęs ir „Borussia“ žaidėjai šoko pergalės šokį, nors prieš 10 minučių pralaimėjo.

Kauno dydžio miesto Vakarų Vokietijoje komanda užėmė antrąją vietą grupėje ir pirmą kartą nuo 1978 metų pateko į pajėgiausio Europos turnyro atkrintamąsias varžybas.

„Stebėjau tas rungtynes nuo tada, kai buvau pakeistas, bet žiūrėti jas kartu su visa komanda buvo nuostabus momentas. Tokie epizodai ilgam išliks atmintyje. Tai buvo neįtikėtina, o džiaugsmas – tiesiog neišpasakytas“, – po mačo kalbėjo „Borussia“ futbolininkas Christophas Krameris.

„Borussia“, kuri praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje buvo ryški jėga Europos futbolo ir sykį net žaidė tuometinės Europos taurės finale bei dukart iškovojo antrojo pagal pajėgumą turnyro UEFA taurės trofėjų, savo varžovą aštuntfinalyje sužinos pirmadienį per burtų ceremoniją.

Juo gali tapti „Manchester City“, „Liverpool“, Londono „Chelsea“, Turino „Juventus“ arba Paryžiaus „Saint-Germain“ klubai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas