Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2016“ dienos akcentas. Rusijos trenerio atsakas

15min.lt ir futbolo klubas „Navigatoriai“ pristato futbolo rubriką, kurioje apžvelgiamas svarbiausias Europos futbolo čempionato dienos akcentas.
Rusijos futbolo rinktinė
Rusijos futbolo rinktinė / „Scanpix“ nuotr.

Treneris Roy Hodgsonas klausimą dėl Wayne'o Rooney pozicijos aikštėje išsprendė sumaniai. Jo eksperimentas pasiteisino. Kapitonas puikiai jautėsi aukštės viduryje tiek skirstydamas kamuolius, tiek ir gindamasis. Jam neabejotinai padėjo patirtis žaidžiant šioje pozicijoje savo klube, be to, jis itin patyręs, aukšto lygio veteranas, todėl šį R.Hodgsono sprendimą galime laikyti vykusiu.

Mažiau pasiteisinusiu sprendimu galime laikyti pagrindinio puolėjo Harry Kane'o žaidimą aikštėje. Privalėjęs atlikti visus baudos smūgius ir kampinio pakėlimus, jis atsitraukdavo kiek toliau nuo Rusijos rinktinės vartų. Be to, jam sunkiai sekėsi kovoti su itin patyrusia ir fiziškai stipria rusų vidurio gynėjų pora. Galbūt greitasis Jamesas Vardy būtų kėlęs daugiau grėsmės varžovų vartų saugumui.

1 pav.
1 pav.

Pirmoji rungtynių dalis pasižymėjo itin didele Anglijos rinktinės žaidimo sparta. Žaidimo planas buvo paprastas ir aiškus – žaisti plačiai, išnaudoti greituosius krašto gynėjus, kurie poroje su į vidų kertančiais krašto saugais, privalėjo sukurti persvarą ir atlikti pavojingą perdavimą vartų link.

2 pav.
2 pav.

Pirmąjame kėlinyje Kyle'o Walkerio ir Adamo Lallanos por abei Danny Rose'o pora su Raheemu Sterlingu kūrė bene pačius pavojingiausius momentus aikštėje.

Ypač pavojingi epizodai buvo kuriami dešiniajame puolimo krašte. Gynėjus sumaniai saugodavo Ericas Dieris, o galimas greitas rusų atakas stabdė Dele Alli, kartu su kitais puolimo žaidėjais.

3 pav.
3 pav.

Lūžiu šiose rungtynėse tapo ne anglų tikėtasis žaidimas, bet Rusijos rinktinės stratego Leonido Sluckio sprendimas sutelkti daugiau pajėgų gynybos kraštuose ir taip neutralizuoti anglų pasirinktą žaidimo planą. Krašto saugai Aleksandras Kokorinas ir Fedoras Smolovas nusileido žemiau. Tuo pačiu, kai tik atsirasdavo galimybė, rusai pradėjo spausti varžovus jų atakos pirmosiose stadijose.

4 pav.
4 pav.

Tapo akivaizdu, kad anglai tam nebuvo pasiruošę, jų žaidimo kokybė krito žemyn, žaidėjai pradėjo žaisti daug individualiau (pvz. R.Sterlingas), o krašto gynėjai jau nebegalėjo taip laisvai jungtis į puolimą. Anglų žaidimas susiaurėjo, ir kėlė mažiau grėsmės patiems rusams. Taip, jie pelnė įvartį iš aikštės centrinės dalies, tačiau pats žaidimas išsilygino. Nors rusų puolimas ir buvo gan banalus, ieškant aukštais perdavimo milžino Artemo Dziuba (1,94 m.), jis atsirado.

5 pav.
5 pav.

Futbolo klubas „Navigatoriai“ yra futbolo mėgėjai į žaidimą žvelgiantys profesionaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito