Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2016“ Ispanijos nelaimė: Sergio Ramosui neįmušus baudinio, laukia Italija

Antradienį baigėsi Europos futbolo čempionato D grupės kovos. Bordo mūšyje Kroatija 2:1 nugalėjo Ispaniją ir tapo grupės nugalėtoja. Tai reiškia, kad aštuntfinalyje laukia Ispanijos ir Italijos susidūrimas.
Sergio Ramosas
Sergio Ramosas / „Scanpix“ nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Interaktyvus „Euro 2016“ gidas: viskas, ką turi žinoti apie savo komandą​

Ispanija su 6 taškais dar prieš rungtynes buvo užsitikrinusi vietą aštuntfinalyje.

Tačiau pralaimėjimas lėmė, kad grupės nugalėtoja su 7 taškais tapo Kroatija.

Tai reiškia, kad aštuntfinalyje jos lauks viena iš trečių geriausių komandų. Tuo tarpu Ispanija kitame etape susitiks su puikią formą demonstruojančia Italija.

Turkija 2:0 nugalėjo Čekiją ir su 3 taškais išlaikė viltį patekti į kitą etapą kaip viena iš geriausių trečiųjų grupės komandų.

Ispanai pirmi išsiveržė į priekį, kai aštuntąją minutę Alvaro Morata nukreipė kamuolį į vartus. Po puikaus Davido Silvos perdavimo Cescui Fabregasui šis smūgiavo į vartus, bet jo smūgį dar pataisė Alvaro Morata. Tai buvo jau trečias ispano įvartis šiame čempionate. Jis rezultatyviausio žaidėjo titulą dalijasi su Garethu Bale'u.

Kroatijos rinktinė, kuri šiose rungtynėse vertėsi be traumuoto Luka Modričiaus, atsaką davė pirmojo kėlinio pabaigoje. Nikola Kaliničius išlygino rezultatą. Kroatas turi padėkoti už puikų perdavimą Ivanui Perišičiui. Tai buvo pirmas ispanų praleistas įvartis šiame čempionate.

Ispanijos rinktinė 72-ąją minutę gavo šansą pasitaisyti. Teisėjas paskyrė abejotiną 11 metrų baudinį į kroatų vartus, bet Sergio Ramosas nerealizavo baudinio. Jo smūgį atrėmė kroatų vartininkas D.Subašičius.

Neįmušus ispanams kroatai ir toliau atakavo ir pasiekė savo tikslą. 88-ąją minutę I.Perišičius pergudravo Davidą de Gea ir padovanojo Kroatijai pergalę.

Antras kėlinys: Čekija – Turkija 0:2

90 min. Turkija šventė pirmąją pergalę šiame čempionate.

65 min. ĮVARTIS. Ozanas Tufanas padvigubino turkų pranašumą. Didžiausią darbą padarė ir perdavimo nepagailėjo Mehmetas Topal​as.

57 min. Milanas Škoda pakeitė Davidą Pavelką.

50 min. Geltoną kortelę užsidirbo H.Balta.

Pirmas kėlinys: Čekija – Turkija 0:1

45 min. Čekai kol kas neįrodė, kad nusipelnė taško šiose rungtynėse.

40 min. Per penkias minutes net trys žaidėjai gavo geltonas korteles – Ismailas Koybasi, Jaroslavas Plasilas ir Davidas Pavelka.

24 min. Puikaus perdavimo baudos aikštelėje sulaukė Pavelas Kaderabekas, bet Volkanas Babacanas sulaikė smūgį.

17 min. Tomo Sivoko smūgis galva buvo pirma pavojinga čekų proga.

10 min. ĮVARTIS. Burakas Yilmazas išvedė turkus į priekį. Petras Čechas nesugebėjo sulaikyti smūgio. Tai pirmas turkų įvartis šiame čempionate.

Starto sudėtys:

Čekija: P.Čechas; T.Necidas, T.Sivokas, R.Hubnikas, P.Kaderabekas; V.Darida, V.Krejči, J.Plašilas, B.Dočkalas, D.Pavelka; D.Pudilas.

Turkija: V.Babacanas; V.Senas, H.Balta, M.Topalas, G.Gonulas; I.Koybasi, S.Inanas, O.Tufanas; A.Turanas, B.Yilmazas, E.Moras.

Antras kėlinys: Kroatija – Ispanija 2:1

90 min. Pačioje rungtynių pabaigoje progą dar turėjo Davidas Silva.

88 min. ĮVARTIS. Ivanas Perišičius veikiausiai padovanojo Kroatijai pergalę. Tai buvo Ispanijos vartininko Davido de Gea klaida.

82 min. Marko Rogą pakeitė Mateo Kovačičius.

72 min. Teisėjas paskyrė abejotiną 11 metrų baudinį į kroatų vartus, be Sergio Ramosas nerealizavo baudinio. Jo smūgį atrėmė D.Subašičius.

71 min. Geltoną kortelę už grubią pražangą gavo Sime Vrsaljko. Už kalbas prieš paskirtą baudinį geltoną kortelę gavo ir Drjo Srna.

60 min. Bruno pakeitė Nolito.

58 min. Puiki kroatų ataka. Po Davido de Gea klaidos progą smūgiuoti į vartus turėjo Tinas Jedavjus. Tiesa, sudėtingas smūgis per save nepavyko.

54 min. Dar vieną puikią progą pasižymėti turėjo Alvaro Morata.

Pirmas kėlinys: Kroatija – Ispanija 1:1

45 min. ĮVARTIS. Nikola Kaliničius išlygino rezultatą. Kroatas turi padėkoti už puikų perdavimą Ivanui Perišičiui. Tai pirmas ispanų praleistas įvartis šiame čempionate.

30 min. Marko Rogas gavo pirmą geltoną kortelę.

23 min. D.Subašičius atlaikė smarkų tolimą D.Silvos smūgį.

14 min. Kroatai puolė atsipalaidavusius ispanus. Ivanas Rakitičius smūgiavo tiesiai į skersinį.

8 min. ĮVARTIS. Alvaro Morata išvedė ispanus į priekį. Po puikaus Davido Silvos perdavimo Cescui Fabregasui šis smūgiavo į vartus, bet jo smūgį dar pataisė Alvaro Morata. Tai jau trečias ispano įvartis šiame čempionate. Jis rezultatyviausio žaidėjo titulą dalijasi su Garethu Bale'u.

1 min. Kroatijos rinktinei negalėjo padėti traumą patyręs lyderis Luka Modričius. Ispanijos rinktinė nepasikeitusi po pergalės 3:0 prieš Turkiją.

Starto sudėtys:

Kroatija: D.Subašičius; M.Pjaca, T.Jedvajus, V.Čorluka, D.Srna; I.Perišičius, Š.Vrsaljko, I.Rakitičius, M.Badeljis, M.Rogas; N.Kaliničius.

Ispanija: D.de Gea, J.Alba, S.Ramosas, G.Pique, Juanfranas; A.Iniesta, S.Busquatesas, C.Fabregasas; Nolito, A.Morata, D.Silva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas