Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2016“: istorinė Velso pergalė, pažymėta Garetho Bale'o įvarčiu gražuoliu

Antrose šeštadienio Europos futbolo čempionato rungtynėse Bordo mieste susitiko dvi debiutantės. Velsas iškovojo pirmąją, istorinę, pergalę Europos čempionate ir 2:1 palaužė Slovakiją.
Garethas Bale'as
Garethas Bale'as / „Scanpix“/AP nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Interaktyvus „Euro 2016“ gidas: viskas, ką turi žinoti apie savo komandą

Prieš pat rungtynes Velsas neteko pagrindinio rinktinės vartininko Wayne'o Hennessey. Jį užklupo nugaros spazmai.

Jį sėkmingai pakeitė 22-ejų „Liverpool“ vartininkas Danny Wardas, kuris rinktinėje sužaidė vos trečias rungtynes.

Jau dešimtą minutę Garethas Bale'as Velsui padovanojo greitą įvartį. Nuostabiai tiksliai skirtą laisvą smūgį išpildė Madrido „Real“ saugas. Tai buvo 20-as G.Bale'o įvartis Velso rinktinėje ir šeštas per septynerias rungtynes.

61-ąją minutę Ondrejus Duda vos antru prisilietimu prie kamuolio išlygino rezultatą. Tik aikštėje pasirodęs slovakas sulaukė puikaus Roberto Mako perdavimo ir tiksliai smūgiavo į vartus.

Lemiamas įvartis krito taip pat po keitimo. 82-ąją minutę Velsui persvarą sugrąžino po keitimo pasirodęs puolėjas Halas Robsonas-Kanu. Jis išnaudojo gerą Aarono Ramsey perdavimą baudos aikštelėje ir pasiuntė kamuolį į vartus.

Pirmą kartą per 20 metų tarpusavyje susitiko Europos čempionato debiutantai. Paskutinį sykį 1996 metais žaidė Turkija ir Kroatija.

Kitose B grupės rungtynėse susitiks Anglija ir Rusija.

2006 metais Slovakija 5:1 sutriuškino Velsą, bet jauniausiu šios šalies įvarčio autoriumi tuomet tapo 17-metis G.Bale'as.

Po rungtynių Velso rinktinės treneris Chrisas Colemanas džiaugėsi savo komandos pasirodymu: „Manau, kad tai didžiausia akimirka mano karjeroje. Vyrukai puikiai sužaidė, o sirgalių palaikymas buvo nuostabus.“

G.Bale'as taip pat atidavė duoklę sirgaliams: „Atrodė, kad žaistume namuose. Mūsų gerbėjai yra geriausi pasaulyje. Tai istorinė akimirka mūsų šaliai.“

RUNGTYNĖS:

Antrasis kėlinys: Velsas – Slovakija 2:1

90 min. Jau per pridėtą laiką geltoną kortelę užsidirbo Martinas Škrtelis.

88 min. A.Richardsas pakeitė rezultatyvaus perdavimo autorių A.Ramsey.

84 min. M.Stochas pakeitė V.Weissą.

83 min. J.Kucka užsidirbo geltoną kortelę.

82 min. ĮVARTIS. Velsui persvarą sugrąžino po keitimo pasirodęs puolėjas H.Robsonas-Kanu. Jis išnaudojo gerą Aarono Ramsey perdavimą baudos aikštelėje ir pasiuntė kamuolį į vartus.

71 min. Halas Robsonas-Kanu pakeitė Jonathaną Williamsą.

69 min. Velso rinktinėje Joe Ledley pakeitė Davidą Edwardsą.

61 min. ĮVARTIS. Ondrejus Duda vos antru prisilietimu prie kamuolio išlygino rezultatą. Tik aikštėje pasirodęs slovakas sulaukė puikaus Roberto Mako perdavimo ir tiksliai smūgiavo į vartus.

60 min. Du keitimai Slovakijos rinktinėje. Adamas Nemecas pakeitė M.Durišą, o O.Duda - P. Hrošovský.

55 min. Robertas Makas kaire koja smūgiavo link Velso vartų, tačiau kamuolys skriejo per aukštai.

50 min. Antrojo kėlinio pradžioje Velsas buvo aktyvesnis ir užsidirbo pirmąjį kampinį šiose rungtynėse. Tiesa, į pavojingą ataką jis neišsivystė.

Pirmasis kėlinys: Velsas – Slovakija 1:0

45 min. Po pirmojo kėlinio Velsas turėjo pranašumą ir daugiau dėmesio skyrė gynybai. Ar antrajame kėlinyje slovakams pavyks ją pramušti?

31 min. Pirmąją rungtynių geltoną kortelę už žaidimą ištiesta koja gavo P. Hrošovský

30 min. Sužaidus pusvalandį žaidimas išsilygino. Abi komandos beveik tiek pat laiko valdė kamuolį ir pavojingesnių progų nesukūrė.

10 min. ĮVARTIS. Garethas Bale'as Velsui padovanojo greitą įvartį. Nuostabiai tiksliai skirtą laisvą smūgį išpildė Madrido „Real“ saugas. Tai buvo 20-as G.Bale'o įvartis Velso rinktinėje ir šeštas per septynerias rungtynes.

3 min. Puikią progą turėjo Marekas Hamšikas. Slovakas visai šalia varžovų vartų perėmė kamuolį, pergudravo keletą gynėjų ir smūgiavo į vartus. Velso jau negalėjo išgelbėti vartus palikęs vartininkas, bet į vartus skriejantį kamuolį ištraukė Benas Daviesas.

Starto sudėtys:

Velsas: D.Wardas; C.Gunteris, N.Tayloras, J.Chesteris, A.Williamsas, B.Daviesas; J.Williamsas, J.Allenas; D.Edwardsas A.Ramsey, G.Bale'as;

Slovakija: M.Kozáčikas; P.Pekaríkas, M.Škrtelis, J.Ďurica, D.Švento; P.Hrošovský, J.Kucka; R.Makas, M.Hamšíkas, V.Weissas; M.Ďurišas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas