Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2016“: Šveicarijos pergalė pažymėta brolių akistata ir raudona kortele

Šeštadienį Europos futbolo čempionatas tęsėsi Lanso mieste. A grupės rungtynėse Šveicarija 1:0 nugalėjo Albaniją. Šiame mače pirmą kartą Europos čempionato istorijoje broliai žaidė skirtingose barikadų pusėse. Albanams tai buvo ypač sunkios rungtynės, jie jau pirmajame kėlinyje neteko raudoną kortelę užsidirbusio kapitono Loriko Cano.
Granitas ir Taulantas Xhaka
Granitas ir Taulantas Xhaka / „Scanpix“ nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Interaktyvus „Euro 2016“ gidas: viskas, ką turi žinoti apie savo komandą

Rungtynių metu įspūdžiais ir pastebėjimais iš „Stade Bollaert-Delelis“ stadiono dalijosi Prancūzijoje dirbantis 15min žurnalistas Marius Bagdonas.

Šveicarija pirmavo jau penktąją rungtynių minutę, kai po kampinio pasižymėjo Fabianas Schäras.

Hoffenheim“ klubo gynėjas galva nukreipė kamuolį į vartus ir praktiškai nesulaukė albanų vartininko E.Berišos pasipriešinimo. Perdavimą atliko X.Shaqiri. Kol kas tai anksčiausias įvartis šiame čempionate.

36-ąją minutę Albanija neteko komandos kapitono Loriko Cano. Gynėjas visai šalia baudos aikštelės ranka numušė kamuolį, gavo antrą geltoną kortelę ir turėjo palikti aikštę.

Šiose rungtynėse akis į akį susitiko broliai. Albanijai atstovauja Taulantas Xhaka, o Šveicarijai Granitas Xhaka. Tai pirmas toks atvejis Europos čempionatų istorijoje.

Kitose A grupės rungtynėse Prancūzija 2:1 nugalėjo Rumuniją.

Net dešimt Albanijos futbolininkų gimė ar užaugo Šveicarijoje. Europos čempionato debiutantei Albanijai tai pirmas reikšmingas turnyras futbolo istorijoje.

Rungtynių žaidėju tapęs Granitas Xhaka pripažino, kad jautėsi keistai: „Buvo keistoka žaisti prieš brolį. Bet mes tikrai nesitaupėme vienas prieš kitą. Tiesiog žaidėme futbolą.“

Albanijos rinktinės treneris Gianni De Biasi neginčijo teisėjų sprendimo pašalinti jo komandos kapitoną: „Tai buvo teisinga. Manau, kad jis tiesiog perdegė. Jis tikrai galėjo išvengti pirmos geltonos kortelės. Dabar jis negalės žaisti su prancūzais ir tikrai dėl to graušis.“

RUNGTYNĖS:

Antrasis kėlinys: Albanija – Šveicarija 0:1

90 min. Šveicarija šventė pirmąją pergalę Europos čempionate.

87 min. Neseniai aikštėje pasirodęs S.Gaši turėjo auksinę progą pasižymėti. Jis gavo puikų perdavimą ir atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau Y.Sommeras pasiuntė kamuolį virš vartų ir išgelbėjo savo komandą.

87 min. Pagal smūgius į vartų plotą šveicarai pirmavo 7:1.

83 min. Albanijos rinktinėje S.Gaši pakeitė A.Sadiku.

76 min. Šveicarijos rinktinėje F.Frei pakeitė B.Džemaili.

74 min. Albanijos rinktinėje S.Cikalleši pakeitė O.Roši.

69 min. Geltoną kortelę gavo V.Behrami.

66 min. Harisas Seferovičius turėjo progą pasižymėti, kai išbėgo vienas prieš vartininką, bet smūgiavo tiesiai į jį.

63 min. Šveicarijos rinktinėje B.Embolo pakeitė A.Mehmedi.

62 min. Pirmasis keitimas. Taulantą Xhaka Albanijos rinktinėje pakeitė Ergysas Kace. Tik pasirodęs aikštėje jis užsidirbo geltoną kortelę.

50 min. Antrojo kėlinio pradžioje aktyvus buvo A.Sadiku. Albanijos puolėjas bandė pagąsdinti varžovų vartininką, bet šis patikimai gynė savo vartus.

Pirmas kėlinys: Albanija – Šveicarija 0:1

45 min. Po pirmo kėlinio albanai atsiliko 0:1 ir neteko raudoną kortelę gavusio kapitono L.Canos. Rimti nuostoliai, kuriuos antrajame kėlinyje šveicarai gali paversti įvarčiais.

36 min. Raudona kortelė. Albanija neteko komandos kapitono Loriko Cano. Gynėjas visai šalia baudos aikštelės ranka numušė kamuolį, gavo antrą geltoną kortelę ir turėjo palikti aikštę.

Smūgį atliko B.Džemaili, kuris stipriu smūgiu atakavo vartų konstrukciją.

31 min. A.Sadiku turėjo ypatingą progą pasižymėti ir išlyginti rezultatą, Puolėjas po puikaus perdavimo iš aikštės vidurio atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau Y.Sommeras atmušė smūgį.

23 min. Geltoną kortelę gavo Albanijos rinktinės kapitonas Lorikas Cana. Jis neleistinai stabdė B.Džemaili.

15 min. Šveicarai turėjo dar vieną pavojingą progą, kai kontraatakos metu į vartininką smūgiavo B.Džemaili.

13 min. Geltoną kortelę užsidirbo įvarčio autorius F.Scharas. Teisėjas skyrė laisvą smūgį, bet albanai iš jo nieko pavojingo neišpešė.

5 min. ĮVARTIS. Po kampinio Šveicariją į priekį išvedė Fabianas Schäras​. „Hoffenheim“ klubo gynėjas galva nukreipė kamuolį į vartus ir praktiškai nesulaukė albanų vartininko E.Berišos pasipriešinimo. Perdavimą atliko X.Shaqiri. Kol kas tai anksčiausias įvartis šiame čempionate.

Starto sudėtys:

Albanija: E.Beriša; E.Hysajus, L.Cana, M.Mavrajus, A.Agolli; B.Kukeli, T.Xhaka, O.Roši, A.Abraši, E.Lenjani; A.Sadiku.

Šveicarija: Y.Sommeras; S.Lichtsteineris, F.Schäras, J.Djourou, R.Rodríguezas; V.Behrami, B.Džemaili, G.Xhaka; X.Shaqiri, H.Seferovičius, A.Mehmedi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas