Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Futbolas – pakeliui namo? Anglija išmetė Vokietiją iš „Euro 2020“

„Football is coming home“ (futbolas grįžta namo – liet.) – tokie žodžiai skamba populiarioje anglų dainoje apie populiariausią sportą pasaulyje. Ir jis gali grįžti namo šiais metais. Paskutinį kartą titulą į viršų dar 1966-siais kėlusi Anglijos rinktinė įveikė aštuntfinalio barjerą „Euro 2020“ turnyre – futbolo klasika vadinamame mače po įtemptos kovos „Trys liūtai“ 2:0 palaužė Vokietiją.

Ilgą laiką rezultatas buvo lygus, o komandos žaidė itin atsargų futbolą. Dar pirmajame kėlinyje keletą progų turėjo Harry Kane’as, tačiau Anglijos puolėjas žaidė nesėkmingai. Kitoje aikštės pusėje šansų turėjo Kai’us Havertzas ir Timo Werneris.

Vis dėlto tikslių smūgių teko palūkėti „Wembley“ stadione, kuriame mačą stebėjo daugiau nei 40 tūkst. sirgalių.

Sausra baigėsi 76-ąją minutę, o ją nutraukė Raheemas Sterlingas. Greitas puolėjas sulaukė Luke’o Shaw perdavimo iš kairiojo krašto ir smūgiavo užtikrintai.

Tai buvo trečiasis R.Sterlingo tikslus smūgis „Euro 2020“ turnyre.

Šansą lyginti rezultatą turėjo Thomasas Muelleris 81-ąją minutę, tačiau vienas prieš vartininką pabėgęs patyręs puolėjas smūgiavo šalia virpsto.

Anglija persvarą padvigubino 86-ąją minutę, kai po keitimo aikštėje pasirodęs Jackas Grealishas atliko puikų perdavimą, o laiku ir vietoje atsidūręs Harry Kane’as nutildė savo kritikus ir galva smūgiavo puikiai.

Anglai šia pergale nutraukė ilgą laiką juos persekiojusį vokišką prakeiksmą. Paskutinįkart Anglija Vokietiją didžiųjų turnyrų atkrintamosiose buvo nugalėjusi 1966-ųjų planetos pirmenybių finale.

Nuo tada keturis kartus Vokietija skriaudė „Tris liūtus“. Iki šio antradienio.

„Wembley“ stadione Anglija ir Vokietija žaidė jau 13-ąjį kartą. Anglai buvo laimėję pirmąsias ketverias iš penkerių rungtynių, tačiau tuomet išgyveno juodą laikotarpį – 2 lygiosios ir 5 pralaimėjimai. Vėlgi, iki šio antradienio.

Tai buvo pirmas kartas Anglijos futbolo istorijoje, kuomet rinktinė Europos čempionato atkrintamųjų rungtynes laimėjo per pagrindinį laiką.

Beje, tai buvo paskutinės Joachimo Lowo rungtynės prie Vokietijos rinktinės vairo. Jau anksčiau buvo paskelbta, kad po „Euro 2020“ jis trauksis.

Ketvirtfinalyje Anglija susitiks su Ukrainos ir Švedijos poros laimėtojais.

Rungtynių eiga. Anglija – Vokietija 2:0

Antras kėlinys.

90+4 min. Vokiečiai dar bandė, bet šansų nebeturėjo. Anglija kraustosi iš proto! Tai yra viskas, jie – ketvirtfinalyje.

86 min. ĮVARTIS! Haaary Kane'as! Jackas Grealishas atliko puikų perdavimą, o „Tottenham Hotspur“ puolėjas neklysta! Anglija triumfuoja – 2:0!

81 min. Neįtikėtiną progą turėjo Thomasas Muelleris! Jis pabėgo vienas prieš vartininką, tačiau smūgiavo šalia virpsto. Griebiasi už galvos vokietis!

75 min. ĮVARTIS! Raheem The Dream! Raheemas Sterlingas siunčia į priekį Anglijos rinktinę! Sulaukė puolėjas perdavimo iš kairiojo krašto ir nukreipė kamuolį į tinklą! Tai trečias R.Sterlingo įvartis „Euro 2020“ turnyre, jis kol kas vienintelis Anglijos futbolininkas, pelnęs įvartį Senojo žemyno pirmenybėse!

71 min. O štai Anglijos rinktinės buvęs garsus futbolininkas Jamie Carragheris sako, kad reikia iš aikštės išimti Harry Kane'ą.

69 min. Dortmundo „Borussia“ supertalentas viešai pasisakė, kad jau laikas į aikštę anglams mesti Jadoną Sancho.

55 min. H.Kane'as ant vejos, jis susiėmęs už kojos ir panašu, kad gali prireikti keitimo.

49 min. Puikus K.Havertzo smūgis, tačiau vartininkas J.Pickfordas gelbsti Angliją.

46 min. Prasidėjo antras kėlinys!

Pirmas kėlinys.

45 min. O dievai! H.Kane'ui atšoko kamuolys, puolėjas atsidūrė priešais vartus, tačiau M.Hummelsas paskutinę akimirką išmušė kamuolį iš po kojų!

42 min. Pražanga prieš H.Kane'ą labai pavojingoje zonoje, bet nieko nepeša Anglija.

34 min. Abiejų komandų kapitonai – Harry Kane'as ir Manuelis Neueris – šiandien su vaivorykštės spalvų kapitono raiščiais.

32 min. Dvi pavojingos Vokietijos atakos, tačiau R.Gosensas nepasiekė kamuolio šalia vartų, o T.Wernerio smūgį atrėmė J.Pickfordas.

23 min. Į „Liverpool“ trenerį iš Vokietijos Jurgeną Kloppą itin panašus vyriškis prieš rungtynes traukė anglus palaikančias dainas.

16 min. R.Sterlingas atliko galingą smūgį iš toli, tačiau kamuolį atmušė M.Neueris.

14 min. „Wembley“ stadione – ir karališkosios šeimos nariai, ir Anglijos futbolo legenda Davidas Beckhamas.

9 min. Pražanga šalia baudos aikštelės ir šansas Vokietijai. K.Havertzas šovė į vartus, tačiau jo smūgis blokuotas.

2 min. Beje, gėdingas anglų gestas – jie nušvilpė Vokietijos himną.

1 min. Rungtynės prasidėjo. Prisisekite diržus!

Prieš rungtynes. Anglijos rinktinės sirgaliai visą dieną šėlsta Londone.

Startinės komandų sudėtys:

Anglija: Jordanas Pickfordas; Kyle'as Walkeris, Harry Maguire'as, Johnas Stonesas; Kieranas Trippieras, Kalvinas Philipsas, Declanas Rice'as, Luke'as Shaw; Bukayo Saka, Raheemas Sterlingas, Harry Kane'as.

Vokietija: Manuelis Neueris; Antonio Ruedigeris, Matsas Hummelsas, Matthiasas Ginteris; Robinas Gosensas, Joshua Kimmichas, Toni Kroosas, Leonas Goretzka; Thomasas Muelleris, Kai'us Havertzas, Timo Werneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas