Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2020“ įžeista 10-metė mergaitė atsisakė dosnios sumos kilniu gestu

Per Europos futbolo čempionatą TV ekranuose parodytai verkiančiai mažai Vokietijos futbolo rinktinės aistruolei paaukota net 42 tūkst. eurų.

Po aštuntfinalio rungtynių tarp Anglijos ir Vokietijos futbolininkų Europos čempionate dėmesio centre atsidūrė jauna vokiečių aistruolė, iš kurios šaipėsi Anglijos sirgaliai.

Televizijos ekranuose parodyta 10-metė mergaitė graudžiai verkė apsikabinusi tėvą, kai Anglijos futbolininkai įveikė Vokietiją ir pateko į „Euro 2020“ pusfinalį.

Tuos pačius vaizdus matė ir Vemblio stadione rungtynes stebėję sirgaliai.

Kai mergaitė pasirodė ekrane, Anglijos rinktinės sirgaliai prapliupo juoku ir užgaulėmis. Ir socialinėje erdvėje netrūko anglų aistruolių, kurie šaipėsi iš mergaitės.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: Italija ir Anglija žvangina ginklais. Kurių ietys aštresnės?

Po rungtynių 51 metų Joelis Hughesas iš Velso atidarė labdaros fondą. Vyras nusprendė parodyti, kad ne visi britai yra tokie kietaširdžiai ir atlyginti mergaitei už moralinę skriaudą.

Akcija suveikė – po aštuonių dienų buvo surinkta apie 42 tūkst. eurų. Daugiau nei 3,2 tūkst. žmonių paaukojo pinigų mažajai vokietei.

J.Hughesas susirado mergaitę ir jos šeimą.

Anot naujos informacijos „Justgiving“ fonde, šeima padėkojo žmonėms už jų nuoširdų palaikymą.

„Dukros ir šeimos labui mes norėtume išlaikyti privatumą, - parašė šeima. - Mūsų dukra paprašė, kad surinkta suma atitektų UNICEF, kad pinigai atitektų geriems dalykams.“

Jungtinių Tautų vaikų fondas (UNICEF) yra ne pelno siekianti organizacija, dirbanti per 190 šalių ir remianti skurdžiai gyvenančius vaikus ir kovojanti už jų teises.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: liepos 9 d. svarbiausi įvykiai

Iš savo pusės J.Hughesas padėkojo tūkstančiams žmonių, kurie iš Jungtinės Karalystės, Europos šalių ir net Japonijos atsiliepė į jo akciją ir paaukojo pinigus mergaitei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas