Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 04 /18:58

Prancūzai neklumpa: O.Giroud ir K.Mbappe įvarčiai išsiuntė lenkus namo

Robertas Lewandowskis ir Lenkijos rinktinė baigė pasirodymą 2022 m. pasaulio futbolo čempionate. Prancūzijos futbolo rinktinė laimėjo 3:1 ir tęs kovą ketvirtfinalyje, kur susikaus su Anglijos ir Senegalo poros laimėtoju.

Olvier Giroud išvedė prancūzus į priekį pirmo kėlinio pabaigoje, meistriškai suvaldęs kamuolį baudos aikštelėje.

Po šio įvarčio O.Giroud tapo rezultatyviausiu visų laikų Prancūzijos rinktinės žaidėju. Jo sąskaitoje – 52 įvarčiai, tai yra, vienu daugiau nei jų yra įmušęs Thierry Henry.

Lenkai pirmajame kėlinyje taip pat savo progų turėjo. Realiausią – Piotras Zielinskis. 37-ą minutę jis gavo progą netrukdomas smūgiuoti, bet Hugo Llorisas sugebėjo atremti smūgį.

Antrajame kėlinyje lenkai nerodė jokių ženklų pakeisti rungtynių eigą – jokių realių progų įmušti, nors kamuolio kontrolę pavykdavo perimti.

Lenkų viltis palaidojo Kylianas Mbappe, pasižymėjęs 75-ą ir 91-ą min. dviem nuostabiais smūgiais. Su 5 įvarčiais jis tampa rezultatyviausiu turnyro žaidėju ir realiausiu pretendentu laimėti „Auksinį batelį“.

Mačo pabaigoje, per teisėjo pridėtą laiką, po VAR peržiūros dėl žaidimo ranka arbitras paskyrė baudinį į prancūzų vartus ir R.Lewandowskis sušvelnino skirtumą, čempionatą užbaigdamas su šypsena veide.

23-ejų K.Mbappe dalyvauja tik antrame pasaulio čempionate, bet pagal įvarčių skaičių jau lenkia tokius žaidėjus kaip Diego Maradona, Cristiano Ronaldo, Neymaras, Thierry Henry, Rivaldo ir taip toliau.

Yra įmušęs 9 – tiek pat, kiek Lionelis Messi, tačiau pastarasis dalyvauja jau penktose planetos pirmenybėse.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prancūzija – Lenkija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prancūzija – Lenkija

Lenkijos futbolo rinktinė pasaulio čempionato aštuntfinalyje žaidė pirmą kartą nuo 1986 metų. Nuo to laiko Prancūzija iškovojo du titulus (1998 ir 2018 m.) ir kartą suklupo finale (2006 m.), neskaitant tais pačiais 1986 m. iškovotos bronzos.

Akivaizdu, kad Prancūzija šios poros favorite buvo laikoma ne tik dėl istorinių pasiekimų. Prancūzijos rinktinės bendra žaidėjų vertė, pasak „CIES Football Observatory“, siekia 1,33 mlrd. eurų, ir pagal šį rodiklį turnyre nusileidžia tik Brazilija ir Anglijai.

Lenkijos rinktinės žaidėjų bendra vertė – bent penkiskart mažesnė.

Tai buvo 17-asis Prancūzijos ir Lenkijos tarpusavio mačas. Prancūzai laimėjo 9 rungtynes, lenkai – 3, o 5 mačai baigėsi lygiosiomis.

RUNGTYNIŲ EIGA:

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prancūzija – Lenkija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prancūzija – Lenkija

90+9 min. ĮVARTIS! R.Lewandowskis galiausiai realizuoja baudinį!

90+8 min. R.Lewandowskis nerealizuoja baudinio, bet teisėjas liepia kartoti smūgį, nes prancūzų žaidėjai per anksti įbėgo į baudos aikštelę.

90+7 min. Po VAR peržiūros dėl žaidimo ranka skiriamas baudinys į prancūzų vartus...

90+1 min. ĮVARTIS! Dar vienas K.Mbappe įvartis gražuolis, išvalant visus vartų voratinklius! 3:0.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Prancūzija – Lenkija
AFP/„Scanpix“ nuotr./Prancūzija – Lenkija

88 min. Rungtynių tempas visiškai nukrito. Lenkai neturi jokių vilčių sukurti stebuklą.

75 min. ĮVARTIS!! Kylianas Mbappe muša antrą prancūzų įvartį! 2:0. Prancūzai kontraatakavo, o lenkai krašte be priežiūros paliko kontraatakose kone pavojingiausią prancūzų futbolininką. K.Mbappe turėjo laiko pasiruošti smūgiui ir galingai šovė po skersiniu.

72 min. Lenkai po truputį perima žaidimo kontrolę. Prancūzai bando ieškoti K.Mbappe kontraatakose, tačiau šis vis neužsikabina už kamuolio.

66 min. Dar vienas O.Giroud bandymas nukreipti kamuolį į vartus – situacija sudėtinga, kampas aštrus, tačiau smūgis pavojingas!

56 min. K.Mbappe užsitaiso tolimam šūviui... Po rikošeto kamuolys skrieja šalia virpsto, o suklaidintas W.Szczesny tik akimis jį palydi.

54 min. Prancūzų perdavimai į baudos aikštelę iš abiejų kraštų aštrūs, bet lenkai su jais tvarkosi.

47 min. O.Dembele bandymą įsiveržti į baudos aikštelę Bartoszas Bereszynskis stabdo griaudamas varžovą – lenkui rodoma geltona kortelė.

45+1 min. Jakubas Kaminskis smūgiuoja!! Kampinis. H.Llorisas nesugraibė kamuolio ir vos nesukūrė rimto pavojaus savo komandai.

44 min. ĮVARTIS!!! Olivier Giroud ir prancūzai pirmauja 1:0. Veteranas išvengė nuošalės, laiku įbėgo į baudos aikštelę, vienu lietimu suvaldė kamuolį, o kitu – pasiuntė žaidimo įrankį į vartų tinklą.

41 min. Šoninis arbitras tik dabar pastebi, kad Julesas Kounde žaidžia su grandinėle ant kaklo. Stabdomas žaidimas, kad prancūzas papuošalą nusiimtų.

37 min. Koks gaisras prancūzų baudos aikštelėje!!! Lenkai vos per kelias sekundes turėjo dvi galimybes įmušti, bet iš pradžių H.Llorisas Piotro Zielinskio smūgį atrėmė, o netrukus R.Varane'as blokavo lenkų smūgį būdamas praktiškai ant vartų linijos.

34 min. Kylianas Mbappe surengia įspūdingą reidą kairiuoju kraštu, „paguldo“ varžovą, bet smūgį į artimąjį kampą W.Szczesny atremia.

33 min. R.Lewandowskis atlieka baudos smūgį, bet pataiko į sienelę.

29 min. Neįtikėtinai dėkingos progos neišnaudoja Olvier Giroud. Po žemo perdavimo iš krašto O.Giroud beliko tik „uždaryti“, tačiau čiuoždamas tiksliai į kamuolį nepataiko.

25 min. Lenkai vis daugiau kelia gaisrų prancūzų baudos aikštelėje ar jos prieigose, tačiau atlikti smūgio vis nepavyksta.

20 min. Robertas Lewandowskis turi erdvės tolimam kairės kojos smūgiui – šalia vartų.

19 min. Po A.Tchouameni perdavimo – nedidelis chaosas lenkų baudos aikštelėje, bet lenkai išlipa sausi.

17 min. Paspausti klysta lenkų gynėjai ir Ousmane'as Dembele gauna progą smūgiuoti – W.Szczesny spaudžia kamuolį prie vejos.

13 min. Aurelienas Tchouameni smūgiuoja pažeme, bet Wojciechas Szczesny reaguoja ir griūdamas nukreipia kamuolį į užribį.

10 min. Prancūzai aukštesniais perdavimais maitina varžovų baudos aikštelę, tačia lenkai kol kas sėkmingai „išsivalo“.

4 min. Rungtynės prasidėjo keliomis standartinėmis situacijomis prie lenkų vartų. Raphaelis Varane'as pabandė smūgiuoti galva po kampinio, bet netiksliai.

Starto sudėtys:

Prancūzija: Hugo Llorisas, Julesas Kounde, Raphaelis Varane'as, Dayotas Upamecano, Theo Hernandezas, Aurelienas Tchouameni, Adrienas Rabiot, Ousmane'as Dembele, Antoine Griezmannas, Kylianas Mbappe, Olivier Giroud.

Lenkija: Wojciechas Szczesny, Matty Cashas, Bartoszas Bereszynskis, Jakubas Kiwioras, Kamilas Glikas, Przemyslawas Frankowskis, Sebastianas Szymanskis, Grzegorzas Krychowiakas, Piotras Zielinskis, Jakubas Kaminskis, Robertas Lewandowskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas