Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos futbolo čempionatas vyks nebe dvylikoje šalių, o tik vienoje – Rusijoje?

2020 m. Europos futbolo čempionatas turėjo būti istorinis. Minint 60-ąją sukaktį nuo pirmųjų žemyno pirmenybių, turnyras pirmą sykį turėjo būti surengtas net 12-oje valstybių ir stadionų, tačiau viską aukštyn kojomis apvertė Europą ir pasaulį sukausčiusi COVID-19 pandemija, dėl kurios čempionatą teko perkelti. Panašu, kad netrukus UEFA priims ir dar vieną svarbų sprendimą.
Europos futbolo čempionatas gali vykti tik Rusijoje
Europos futbolo čempionatas gali vykti tik Rusijoje / „Scanpix“ nuotr.

Anot prancūzų leidinio „Le Parisien“ ir kitų užsienio žiniasklaidos kanalų pranešimų, Europos futbolo valdymo organizacija svarsto turnyrą ateinančią vasarą rengti jau nebe 12-oje, o tik vienoje šalyje.

Pagrindinė kandidatė tą padaryti – Rusija, kuri dar 2018 m. vasarą organizavo pasaulio čempionatą ir turi reikiamą infrastruktūrą tam, jog priimtų 24 stipriausias žemyno rinktines.

Tiesa, kol kas joks sprendimas dėl turnyro vietos nepriimtas, o galimam čempionato reorganizavimui labiausiai gali priešintis anglai, mat būtent Londono Vemblio stadione buvo numatyti Europos čempionato pusfinaliai ir finalas, jau nekalbant apie grupių etapo rungtynes.

Be Londono, Europos čempionato rungtynės dar turėjo vykti Miunchene (Vokietija), Romoje (Italija), Sankt Peterburge (Rusija), Budapešte (Vengrija), Bukarešte (Rumunija), Amsterdame (Nyderlandai), Kopenhagoje (Danija), Bilbao (Ispanija), Baku (Azerbaidžane), Glazge (Škotija) ir Dubline (Airija).

16-asis Europos čempionatas po perkėlimo yra numatytas 2021 m. birželio 11 – liepos 11 dienomis. Nors abejonių kyla ir dėl šio laikotarpio, UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas kiek anksčiau patikino, kad „Europos čempionatas privalo įvykti, nes tai atneštų žmonėms teigiamos energijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas