Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos lygoje – Čempionų lygos vertas vakaras

Ketvirtadienį vakare startuoja UEFA Europos lygos 16-finalio turnyras, kuriame į stadionus žengs itin galingos ekipos. Ginklus vienoje poroje surems ir vieni Anglijos bei Vokietijos futbolo čempionatų lyderių, o varžybų lygis atrodo ne mažesnis nei Čempionų lygos.
Harry Kane'as ir Pierre'as Emeryckas Aubameyangas
Harry Kane'as ir Pierre'as Emeryckas Aubameyangas

„Borussia“ – „Tottenham“, 20 val. (čia ir toliau, laikas – Lietuvos)

Jau 18 val. Lietuvos laiku Dortmunde susitiks atitinkamai Vokietijos ir Anglijos čempionatų antrosiose vietose žengiančios „Borussia“ ir „Tottenham Hotspur“ ekipos.

Vokiečiai pastaraisiais metais jau buvo įpratę žaisti Čempionų lygoje, o Londono klubas ten buvo jau senokai. Vis dėlto puikus sezonas „Premier“ lygoje leidžia Pentinams svajoti ir apie stipriausią Europos klubinį turnyrą.

Nepaisant itin įtempto tvarkaraščio Anglijoje, „Tottenham“ treneris Mauricio Pochettino teigė, kad į Europos lygą žiūri rimtai ir žaidėjų Anglijos čempionatui tikrai netaupys.

„Borussia“ ekipa savaitgalį neįveikė Miuncheno „Bayern“, tad šansų laimėti Bundeslygą liko mažai, tačiau triumfas Europos lygoje tikrai paguostų. Vokiečiai svečius iš salyno pasitinka stipriausios sudėtis, o „Spurs“ gretose neišvysime Jano Vertongheno, Delle Alli ir greičiausiai Mathano Dierio.

Komandas į priekį veda vieni rezultatyviausių visos Europos futbolininkų – Harry Kane'as ir Pierre'as-Emeryckas Aubameyangas. Tai tikrai Čempionų lygos verta pora.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Chicharito tapo tikru „Bayer“ lyderiu
AFP/„Scanpix“ nuotr./Chicharito tapo tikru „Bayer“ lyderiu

„Villarreal“ – „Bayer“, 22 val.

Ispanijos čempionate šeimininkai tvirtai žengia ketvirtoje pozicijoje, tačiau apie aukštesnes galvoti sunku – didysis „Primeros“ trejetas atsiplėšęs yra per dideliu skirtumu.

„Bayer“ ekipa Bundeslygoje per pastaruosius penkis susitikimus iškovojo tik vieną pergalę ir iš gražų atakuojantį futbolą demonstravusios komandos virto vos ne nuolaužų krūva. Turnyro lentelėje „Bayer“ jau tik aštunta.

Dėl traumų iškrito net trys svarbiausi vidurio gynėjai, du pagrindiniai atraminiai saugai ir ypač atakose svarbiu jau spėjęs tapti Kevinas Kamplas. Tikra traumų virtinė užplūdo komandą, tad šansai per Bundeslygą prasimušti į Čempionų lygą jau liko minimalūs.

Vis dėlto Europos lygos turnyre komanda tikrai gali spardytis ir siekti kuo aukštesnės vietos, tai gal net lengvesnis šansas kažką šį sezoną laimėti.

„Villarreal“ forma ne pati geriausia – po 14 iš eilės nepralaimėtų mačų ekipa savaitgalį pateikė nemalonų siurprizą, pralaimėdama „Las Palmas“. Tai gali būti puikus vokiečių šansas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Juanas Mata išvytas iš aikštės
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Juanas Mata išvytas iš aikštės

„Liverpool“ – „Manchester United“, 22 val.

Amžinasis „Premier“ lygos derbis, šansas komandoms bent kiek reabilituotis prieš sirgalius už nevykusį sezoną nacionaliniame čempionate.

Komandų forma ir nuotaika labai skirtinga. „Man Utd“ savaitgalį gėdingai nusileido „West Bromwich Albion“, „Liverpool“ stebuklingai įveikė „Crystal Palace“ ir jau turi tris pergales iš eilės.

Klubai turi nemažai traumų, tad paminėsime tik didžiausias netektis. MU gretose tai – Wayne'as Rooney, Ashley Youngas, Bastianas Schweinsteigeris, Matteo Darmianas ir Antonio Valencia. Raudonųjų gretose – Jamesas Milneris, Martinas Škrtelas ir Joe Allenas.

Britai pasižymi tuo, kad į Europos lygą labai dažnai žiūri pro pirštus, tačiau derbis įpareigoja, tad greičiausiai išvysime stipriausias įmanomas sudėtis.

Kiti susitikimai:

Donecko „Šachtar“ – Briuselio „Anderlecht“ 18:00

„Basel“ – „Sevilla“ 18:00

Stambulo „Fenerbahče“ – „Braga“ 18:00

Bilbao „Athletic“ – „Valencia“ 20:00

Prahos „Sparta“ – Romos „Lazio“ 20:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas