Europos lygos finale – dar vienas „Sevilla“ triumfas

„Sevilla“ futbolininkai UEFA Europos lygos finaluose ir toliau yra nenugalimi. Trečiadienį Budapešte vykusiame finale Andalūzijos komanda po baudinių serijos pranoko Jose Mourinho treniruojamus „AS Roma“ futbolininkus. Šį turnyrą Sevilijos ekipa laimėjo septintą kartą. Kartu su trofėjumi nugalėtojams atiteko bilietas į kito sezono Čempionų lygos varžybas.
Joanas Jordanas Moreno
Joanas Jordanas Moreno / AFP/„Scanpix“ nuotr.

35-ąją minutę po puikaus Gianluca Mancini perdavimo iš aikštės vidurio prieš varžovų vartus išbėgo Paulo Dybala ir išvedė italus į priekį.

Visgi 55-ąją minutę po stipraus Jesuso Navaso perdavimo iš dešinės G.Mancini nukreipė kamuolį į savus vartus ir rezultatas tapo lygus – 1:1.

Pagrindiniame rungtynių laike įvarčių daugiau nebuvo, pratęsimo metu – taip pat.

Komandoms teko santykius aiškintis baudinių serijoje. Joje visi keturi andalūzų smūgiai buvo tikslūs, o italų gretose G.Mancini ir Rogeris Ibanezas savo šansų nerealizavo.

„Sevilla“ iki šiol buvo žaidusi šešis Europos lygos finalus (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020) ir visus juos laimėjusi. Tai yra daugiausiai šių trofėjų turinti Europos komanda.

Tuo tarpu J.Mourinho šeštą kartą dalyvavo Europos taurių varžybų finale ir pralaimėjo pirmą kartą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

Maža to, portugalas praleido progą tapti pirmuoju treneriu, kuris Europos taurės trofėjų kėlė su trimis skirtingomis komandomis. Anksčiau jis tai buvo padaręs su „Porto“ ir „Manchester United“.

Praėjusiais metais 60-etis specialistas „Roma“ atvedė prie inauguracinio UEFA Konferencijų taurės turnyro trofėjaus, tapdamas pirmuoju treneriu, kuriam yra pavykę laimėti visus šiuolaikinius Europos taurių turnyrus.

Be šios pergalės ir dviejų Europos lygos trofėjų, J.Mourinho du sykius su „Porto“ ir Milano „Inter“ yra laimėjęs ir UEFA Čempionų lygą.

„AS Roma“ iki šiol antrajame pagal pajėgumą žemyno turnyre, kai jis dar vadinosi UEFA taurė, finalą buvo pasiekusi 1991-aisiais ir tada 0:1 nusileido Milano „Inter“.

1961 metais Romos futbolininkai laimėjo Mugių taurės turnyrą, kuris yra vadinamas UEFA taurės ir Europos lygos pirmtaku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas