Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Budapešte sutriuškintam „Panevėžiui“ liko vienas šansas patekti į Europos turnyrą

„Panevėžio“ futbolo klubas baigė žygį kovoje dėl patekimo į UEFA Europos lygos atranką. Stijno Vreveno auklėtiniai Budapešte 0:3 nusileido Tel Avivo „Maccabi“ futbolininkams ir bendrą dviejų rungtynių seriją pralaimėjo 1:5.

Pirmąją dvikovą LFF stadione „Panevėžys“ pralaimėjo 1:2.

Pirmajame kėlinyje panevėžiečiai laikėsi solidžiai ir turėjo ne vieną gerą šansą pasižymėti. Visgi kai jau atrodė, kad komandos į pertrauką žengs su lygiu rezultatu, per trečiąją pridėtą pirmojo kėlinio minutę po kampinio galva Doras Peretzas pasiuntė kamuolį į „Panevėžio“ vartus (1:0).

Reikalus galutinai „Maccabi“ išsprendė antrajame kėlinyje. 54-ąją minutę Osheras Davida po puikaus komandos draugo perdavimo kaire koja nukreipė kamuolį į „Panevėžio“ vartus (2:0).

Tašką 70-ąją minutę padėjo Sagivas Yehezkelis, įmušdamas dar vieną įvartį (3:0).

Per likusį laiką panevėžiečiams stebuklo sukurti nepavyko.

Iškritus iš Europos lygos atrankos, „Panevėžiui“ liko vienintelis šansas žaisti europiniame turnyre. Jei nori patekti į UEFA Konferencijų lygą, panevėžiečiai turi laimėti seriją prieš Serata-Galbenės „Petrocub“ (Moldova).

Startinės sudėtys:

Rungtynių eiga:

1 min.: Mačas prasideda!

13 min.: Pirmoji reali proga panevėžiečiams. Frederico Palaciosas gauna kamuolį baudos aikštelės prieigose ir stipriai smūgiuoja, tačiau kamuolys atsimuša į „Maccabi“ gynėjus. Visgi tai buvo kol kas pavojingiausias rungtynių epizodas.

14 min.: Dar pavojingesnė ataka, tačiau jau prie mūsiškių vartų. „Maccabi“ kapitonas Doras Peretzas gavo puikų kamuolį ir iš baudos aikštelės smūgiavo į vartus, tačiau kiek netiksliai. Jei smūgis būtų tikslus, Vytautas Černiauskas nebūtų turėjęs šansų.

17 min.: Kokios situacijos neišnaudoja Lucasas De Vega... Panevėžiečių futbolininkas iš baudos aikštelės smūgiavo visiškai laisvas, tačiau kamuolys skriejo virš vartų.

19 min.: Geltona kortelė Rokui Rasimavičiui.

20 min.: Panevėžiečiams pasiseka. Perdavimą iš komandos draugo gavęs „Maccabi“ žaidėjas Gavrielis Kanichowskis liko vienas prieš vartus, tačiau nesugebėjo kamuolio į juos nukreipti.

36 min.: Kaspars Dubra ir V.Černiauskas gesina gaisrą prie panevėžiečių vartų. Gynėjas nutraukia aštrų perdavimą, o vartininkas sugauna kamuolį po smūgio.

37 min.: Stijnas Vrevenas už ginčus su teisėjais baudžiamas geltona kortele.

45 min.: F.Palaciosas po puikios panevėžiečių kombinacijos atsiduria prieš vartus, tačiau paskutinę akimirką kamuolį išmuša varžovas.

45+3 min.: Įvartis skrieja į panevėžiečių vartus...Po kampinio Sivertui Gussias nepavyksta sėkmingai išmušti kamuolio, o įvartį galva muša D.Peretzas. 0:1.

45+3 min.: Pirmojo kėlinio pabaiga.

45 min.: Antrojo kėlinio pradžia.

45 min.: Rokiruotė panevėžiečių ekipoje. Andrijų Karvatskį keičia Robertas Mazanas, Amine Benchaibą keičia Ernestas Veliulis.

54 min.: Dar vienas įvartis į panevėžiečių vartus. Po puikaus perdavimo Osheras Davida kaire koja smūgiuoja rezultatyviai ir Aukštaitijos ekipai jau reikia stebuklo. 0:2.

63 min.: Trys keitimai Panevėžio ekipoje. Išeina – Hishamas Layousas, Gavrielis Kanichowskis, Jorisas van Overeemas. Įeina – Henry Addo, Ido Shaharas, Issoufas Sissokho.

65 min.: Nicolasas Gorobsovas kelia kamuolį į baudos aikštelę, jį galva pasiekia K.Dubra, tačiau kamuolys atsimuša į virpstą.

70 min.: Dar vienas įvartis į panevėžiečių vartus. Pasižymi Sagivas Jehezkelis (0:3).

90 min.: Mačas baigėsi 0:3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi