Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos stadionuose – kovos dėl bilietų į pasaulio futbolo čempionatą

Vienuolika Europos futbolo rinktinių pradeda grumtynes dėl trijų likusių kelialapių į 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą.
Italijos futbolo rinktinė
Italijos futbolo rinktinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Komandos žais atkrintamosiose varžybose. Jose dalyvaus devynios ekipos, kurios atrankos grupėse užėmė antrąsias vietas ir dvi rinktinės (Austrija ir Čekija) iš 2020-2021 m. Tautų lygos turnyro.

Atkrintamosiose varžybose su Lenkija turėjo žaisti ir Rusijos futbolininkai, bet jie buvo diskvalifikuoti dėl šios šalies invazijos į Ukrainą. Lenkai iškart pateko į antrąjį etapą.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape Velsas išbandys jėgas su Austrija, Škotija – su Ukraina, Švedija – su Čekija, Italija – su Šiaurės Makedonija ir Portugalija su Turkija. Valų ir austrų poros nugalėtojas paskui susitiks arba su škotais, arba su ukrainiečiais. Antrajame etape lenkai rungtyniaus su švedų ir čekų poros laimėtoju.

Italų ir Šiaurės makedonų dvikovos nugalėtojas lemiamą mačą žais su portugalų ir turkų rungtynių laimėtoju. Taigi į pasaulio čempionatą tikrai nepateks viena iš labai pajėgių Europos rinktinių – Italija arba Portugalija.

Keturi pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo mačai vyks ketvirtadienį. Škotijos ir Ukrainos komandų rungtynes planuojama sužaisti birželį.

Iš Europos rinktinių teisę žaisti planetos pirmenybėse jau užsitikrino Vokietija, Prancūzija, Ispanija, Anglija, Belgija, Danija, Kroatija, Serbija, Šveicarija ir Nyderlandai.

Iš kitų žemynų ekipų kelialapius į pasaulio čempionatą jau turi Brazilija, Argentina, Pietų Korėja, Iranas ir varžybų šeimininkai Kataro futbolininkai.

Planetos pirmenybės Katare bus surengtos lapkričio 21 – gruodžio 18 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas