Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos stadionuose prasideda kovos į 2022-ųjų pasaulio čempionatą

Europos futbolo rinktinės pradeda mūšius 2022 metų pasaulio čempionato atrankos varžybose. Jose dalyvaus ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos nacionalinės komandos.

Atrankoje jėgas išbandys 55 Senojo žemyno ekipos, kurios suskirstytos į 10 grupių. Penkiose grupėse žais po penkias rinktines, o kitose penkiose – po šešias. Į planetos pirmenybes, kurios kitąmet vyks Katare, iškart pateks grupių nugalėtojai, o antrąsias vietas užėmusios komandos dėl likusių penkių kelialapių kovos atkrintamosiose varžybose.

Lietuvos rinktinė varžysis C grupėje su Italija, Šveicarija, Bulgarija ir Šiaurės Airija. Lietuviai kovo 28 dieną išvykoje grumsis su Šveicarija, o 31-ąją – savo aikštėje su Italija. Pagrindiniais pretendentais tapti grupės nugalėtojais įvardijami italai, kuriems didžiausią iššūkį turėtų mesti šveicarai.

Latvijos futbolininkai rungtyniaus G grupėje kartu su Nyderlandais, Turkija, Norvegija, Juodkalnija ir Gibraltaru. Latviai kovo 24-ąją namie žais su juodkalniečiais, o 30-ąją – svečiuose su turkais. Šios grupės favoritais vadinami Nyderlandų futbolininkai. Pasak daugelio specialistų, dėl antrosios vietos turėtų grumtis Turkijos ir Norvegijos ekipos. Prognozuojama, kad latviai dėl penktosios pozicijos galynėsis su Gibraltaru.

Estijos futbolininkai pateko į E grupę su Belgija, Velsu, Čekija ir Baltarusija. Estai kovo 24-ąją priims čekus, o 27-ąją rungtyniaus Baltarusijoje. Akivaizdūs grupės favoritai – belgai.

Praėjusio pasaulio čempionato nugalėtojai prancūzai išmėgins jėgas D grupėje. Jų varžovai bus Ukrainos, Suomijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Kazachstano futbolininkai.

Kitos grupės: A – Portugalija, Serbija, Airija, Liuksemburgas, Azerbaidžanas, B – Ispanija, Švedija, Graikija, Gruzija, Kosovas, F – Danija, Austrija, Škotija, Izraelis, Farerų salos, Moldova, H – Kroatija, Slovakija, Rusija, Slovėnija, Kipras, Malta, I – Anglija, Lenkija, Vengrija, Albanija, Andora, San Marinas, J – Vokietija, Rumunija, Islandija, Šiaurės Makedonija, Armėnija, Lichtenšteinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento