Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Fantastiškai išsigelbėję Lietuvos futbolininkai: „Jausmai dviprasmiški“

Lietuvos futbolo rinktinė ketvirtadienio vakarą įsidėjo dar vieną valingą tašką į savo taupyklę „Euro 2024“ atrankoje bei pakilo iš G grupės dugno. Kauno Dariaus ir Girėno stadione vykusiame mače su Juodkalnija šeimininkų nuotaikas išgelbėjo fantastiško grožio įvartį 94-ąją minutę pelnęs ilgametis komandos kapitonas Fiodoras Černychas – 2:2.
Lietuva – Juodkalnija
Fiodoras Černychas ir Gytis Paulauskas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Aikštėje Limasolio AEL puolėjas pasirodė tik 68-ąją minutę, pakeitęs Eligijų Jankauską ir jau po kelių minučių atliko nuostabų perdavimą iš aikštės gilumos Gyčiui Paulauskui, kuris šaltakraujiškai išvedė lietuvius į priekį.

Jau per pridėtą laiką išmušė ir Fiodoro šlovės akimirka – nuostabus smūgis į tolimą vartų kampą tapo vienu gražiausių epizodų per visą jo karjerą rinktinėje.

13-asis įvartis per 84 rungtynes nacionalinėje komandoje.

„Pradėjome tikrai gerai, valdėme rungtynes ir turėjome savo galimybių įmušti. Žinoma, tokį mačą norėtųsi laimėti ir tam turėjome visas galimybes – gaila, kad praleidome du kartus. Laimei, įkrito tas įvartis – ne su pačiomis geriausiomis, bet tikrai geromis nuotaikomis paliekame šias rungtynes“, – po mačo kalbėjo 32-ejų kapitonas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Fiodoras Černychas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Fiodoras Černychas

„Kai taip išsigelbsti rungtynių pabaigoje, tai emocijos yra tik geriausios. Visi jaučia euforiją. Rungtynės tikrai nebuvo lengvos ir priminė karuselę – įmušėme, atsilikinėjome, galiausiai vėl išlyginome. Apibendrinus, manau, kad rezultatas yra teisingas – tikrai buvome verti taško, o gal net ir visų trijų. Turėjome daug šansų, varžovai irgi savų galimybių. Galiausiai 2:2, bet manau, kad sužaidėme geras rungtynes“, – iš karto po mačo kalbėjo į rinktinę po pertraukos sugrįžęs vienas komandos lyderių Arvydas Novikovas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Arvydas Novikovas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Arvydas Novikovas

Pirmąjį lietuvių įvartį įmušė vos šeštąsias rungtynes nacionalinėje komandoje žaidęs G.Paulauskas.

Rogožinės „Egnatia“ puolėjas į rinktinės stovyklą atvyko įmušęs du įvarčius Albanijos čempionate. Puikią formą 23-ejų vilnietis pratęsė ir Kaune.

„Rungtynės priminė amerikietiškus kalnelius. Emocijų daug ir labai gerai, kad po antro praleisto įvarčio nepasimetėme. Kovėmės iki galo ir tai parodo šios komandos charakterį. Tikiuosi, kad šis mano įvartis irgi yra graži pradžia naujiems darbams. Smagu, kad tos pastangos, kurias įdedu, atsiperka“, – po rungtynių kalbėjo G.Paulauskas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gytis Paulauskas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gytis Paulauskas

Nors prieš dvikovą buvo būgštaujama dėl pagrindinio vartininko Edvino Gertmono sveikatos, Vilniaus „Žalgirio“ atstovas pradėjo rungtynes starto sudėtyje ir tradiciškai žaidė labai užtikrintai.

Epizoduose, kuriuose buvo praleisti įvarčiai, vartininkas komandos gelbėti neturėjo galimybių.

„Manau, kad rungtynių rezultatas yra dėsningas. Praleisti įvarčiai? Paprasti, geri įvarčiai. Antrame epizode nedaug trūko, kad ištraukčiau“, – prisipažino geriausias praėjusių metų Lietuvos futbolininkas.

Juo nuomone, Juodkalnijos futbolininkai niekuo nenustebino.

„Viskas vyko pagal planą, taip, kaip ir tikėjomės. Antrajame kėlinyje gal kiek pasėdome fiziškai, bet buvo atlikti keitimai ir pasipylė įvarčiai – tiek į mūsų vartus, tiek į jų“, – akcentavo vartininkas.

Atnaujintame Dariaus ir Girėno stadione Lietuvos rinktinė ir toliau nepralaimi. Ketvirtadienio rungtynes stebėjo kiek daugiau nei 11 tūkst. žiūrovų ir E.Gertmonas jiems dėkojo už puikų palaikymą.

„Tikrai labai smagu, nepratę mes prie tokių tribūnų ir palaikymo“, – šypsojosi vartų sargas.

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Gertmonas

Tuo tarpu gynybos ramstis Edvinas Girdvainis kiek atslūgus emocijoms pripažino, kad iš dvikovos su Juodkalnija tikėjosi daugiau nei taško.

„Aš asmeniškai tikėjausi daugiau. Manau, kad galiausiai pralaimėjome, taškas nelabai tenkina. Su tokiu žaidimu, kokį parodėme, privalėjome rungtynes baigti pergale. Nesidžiaugiu tašku, jaučiuosi kaip pralaimėjęs du, – kalbėjo „Kauno Žalgirio“ vidurio gynėjas. – Prieš mačą buvo akcentuojama, kad turime ilgiau kontroliuoti kamuolį, atlikti daugiau perdavimų, laimėti daugiau dvikovų, kiečiau eiti į jas. Tas gerai sekėsi. O kai yra pasitikėjimas iš trenerio, veikia planas, mums žaisti irgi lengviau.“

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Girdvainis
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Girdvainis

„Mačą vertintu neblogai. Laimėjome daugiau dvikovų, ilgiau kontroliavome kamuolį, gana aštriai atakavome. Žaidimo plano laikėmės tikrai neblogai, galbūt tik gaila dėl tų praleistų įvarčių, kuriuos varžovai įmušė po mūsų klaidų. Bet svarbiausia, kad kovojome iki galo ir galiausiai iškovojome tašką“, – kalbėjo „Šiaulių“ saugas Eligijus Jankauskas.

G grupė
Vieta Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Vengrija 4 3 1 0 7:1 10
2 Serbija 4 2 1 1 6:3 7
3 Juodkalnija 4 1 2 1 3:4 5
4 Lietuva 4 0 2 2 3:7 2
5 Bulgarija 4 0 2 2 2:6 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius