Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Farerų klubo pasaka tęsiasi: Čempionų lygoje paguldė ir norvegus

Farerų salų čempionai Klaksviko „KI Klaksvik“ tęsia savo stebuklingą žygį UEFA Čempionų lygos atrankoje. Antradienio vakarą salyno atstovai namuose pranoko ir Norvegijos čempioną „Molde“ klubą – 2:1.
„KI Klaksvik“ žaidėjai
„KI Klaksvik“ žaidėjai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Abu įvarčius nugalėtojams antrajame kėlinyje įmušė Arni Frederiksbergas, pasižymėjęs 64 ir 86 minutėmis. Jis Čempionų lygos atrankos kovose įmušė jau šešis įvarčius.

Norvegus į priekį 48-ąją minutę buvo išvedęs Magnusas Wolffas Eikremas.

„KI Klaksvik“ startinėje sudėtyje buvo net šeši žaidėjai iš Farerų salų, dar vienas vietinis futbolininkas pakilo nuo suolo.

Atsakomąsias rungtynes Norvegijoje komandos žais rugpjūčio 15-ąją.

Į trečiąjį atrankos etapą Farerų čempionai prasibrovė įveikdami stipriausias Vengrijos ir Švedijos komandas.

Pirmajame etape „KI Klaksvik“ bendru rezultatu 3:0 susidorojo su Budapešto „Ferencvaroš“, o antras jų peršoktas barjeras buvo Geteborgo „Hacken“ klubas, kurį Farerų ekipa pranoko baudinių serijoje (po pagrindinio dvejų rungtynių laiko ir pratęsimo rezultatas buvo 3:3).

Taip „KI Klaksvik“ jau užsitikrino vietą mažiausiai UEFA Konferencijų lygos grupių etape, tapdama pirmąja Farerų komanda, patekusia į vieno iš europinių turnyrų grupes.

Jeigu sugebėtų atsilaikyti prieš „Molde“, salų atstovai garantuotų sau mažiausiai UEFA Europos lygos grupių etapą ir atsidurtų per žingsnį nuo Čempionų lygos. Paskutiniame, ketvirtajame etape, jų lauktų Stambulo „Galatasaray“ arba Liublianos „Olimpija“ (pirmąsias rungtynes Slovėnijoje 3:0 laimėjo turkai).

Vos 5 tūkst. gyventojų miesteliui atstovaujantis „KI Klaksvik“ klubas įprastai rungtyniauja mažyčiame 2600 vietų stadione, bet nuo šio etapo jau persikėlė į didžiausią Farerų stadioną Torshaune, kuriame yra 6500 vietų. Antradienį rungtynes jame stebėjo 4584 žiūrovai, arbas beveik kas dešimtas 54 tūkst. gyventojų turinčių Farerų salų žmogus.

„Transfermarkt“ duomenimis, „KI Klaksvik“ klubo žaidėjai yra vertinami vos 2,77 mln. eurų suma, o tai yra mažiau už bet kurią Lietuvos futbolo A lygos ekipą. Palyginimui, Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjai įvertinti 8 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas