Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fiasko kaltininką suradusi Ispanija gedi: „Tai buvo tragiška“

Ispanijoje – gedulą prilygstančios nuotaikos: jų šalies nacionalinė komanda pasirodymą 2018-ųjų metų pasaulio čempionate užbaigė sensacingai pralaimėdama Rusijos rinktinei.
„Marca“ viršelis
„Marca“ viršelis

Ispanijos rinktinei nokdaunas buvo suduotas sekmadienį vakare – Rusijos futbolininkai po 11 metrų baudinių serijos sensacingai iš aštuntfinalio išmetė 2010-ųjų metų planetos čempionus. Ispanai rungtynių pradžioje išsiveržė į priekį, tačiau Artiomas Dziuba pirmojo kėlinio pabaigoje išlygino rezultatą ir atvedė rusus iki sėkmingai susiklosčiusios baudinių serijos.

Pasaulio čempionatas ispanams garsiai prasidėjo iki jo pradžios likus vienai dienai – už tai, kad vyriausiasis komandos treneris Julenas Lopetegui susitarė su Madrido „Real“ klubu, šalies futbolo federacija jį atleido iš šių pareigų.

Ispanijos žiniasklaida po sensacingos nesėkmės ir surado tikrąjį nesėkmės kaltininką – tai netrukus „Real“ klube darbą pradėsiantis J.Lopetegui.

„Naivu buvo tikėtis, kad toks Lopetegui atleidimas neturės įtakos komandoje“, – konstatavo Madride įsikūręs dienraštis „Marca“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Julienas Lopetegui ir Florentino Perezas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Julienas Lopetegui ir Florentino Perezas

„Šis pasitraukimas yra dar viena juoda dėmė mūsų šalies futbolo istorijoje. Rungtynės... Jos buvo tragiškos. Mes neturėjome jokio noro laimėti“, – rašė tas pats laikraštis.

Katalonijos sostinėje įsikūręs laikraštis „Sport“ kritikos strėles paleido ne tik į J.Lopetegui, bet ir į Madrido „Real“ klubą, kad šis nepalaukė čempionato pabaigos, jog paskelbtų apie stratego atvykimą.

Rungtynės... Jos buvo tragiškos.

„Tai buvo chaosas, kurį sukėlė Julenas Lopetegui, nusprendęs išvykti į Madrido „Real“, – aštriai apie savo didžiausių priešų stovyklą užsiminė dienraštis.

Svarbaus 11 metrų baudinio nerealizavęs Madrido „Atletico“ atstovas Koke kaltinti J.Lopetegui neskubėjo: „Trenerio išvykimas čia neturėjo jokios įtakos – mes žinojome, kad šiame pasaulio čempionate turime iš savęs išspausti maksimumą. Taip, lyderis išvyko, tačiau Fernando Hierro darė, ką galėjo geriausiai.“

„Scanpix“ nuotr./Sergio Ramosas
„Scanpix“ nuotr./Sergio Ramosas

Ašaromis apsipylęs Ispanijos rinktinės kapitonas Sergio Ramosas tiki, kad tai nėra auksinės kartos pabaiga – Andresas Iniesta paskelbė apie karjeros pabaigą, tačiau komandoje vis dar yra nemažai žaidėjų, kurie prisidėjo prie istorinių Ispanijos rinktinės pergalių 2008–2012 metų laikotarpiu.

„Visada yra didžiulis nusivylimas, kai pasitrauki iš pasaulio čempionato. Darėme viską, ką galėjome, o 11 metrų baudiniai yra tikra loterija.

Norime tikėti, kad tai nebuvo mūsų kartos pabaiga – ši komanda vis dar gali tęsti savo kelią. Mes vis dar galime laimėti svarbiausius turnyrus. Žmonės šioje komandoje jaučia didžiulę atsakomybę ir garbę, kai apsivelka rinktinės marškinėlius“, – emocingai kalbėjo 32-ejų metų gynėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas