Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA prezidento elgesys Pele laidotuvėse sukėlė pyktį: darė asmenukes ir šypsojosi

FIFA prezidentas Gianni Infantino priverstas atremti dar vieną kritikos bangą. Pastaruoju metu nemažai spaudimo sulaukiantis funkcionierius dabar yra kritikuojamas dėl elgesio per futbolo legendos Pele laidotuves.
Gianni Infantino per Pele laidotuves
Gianni Infantino per Pele laidotuves / „Scanpix“ nuotr.

Amžinojo poilsio brazilas atgulė trečiadienį. Brazilija surengė gražią atsisveikinimo ceremoniją „Santos“ klubo stadione, kur su futbolo legenda galėjo atsisveikinti visi norintys.

Ceremonijoje dalyvavo ir FIFA prezidentas Gianni Infantino, CONMEBOL vadovas Alejandro Dominguezas, Brazilijos futbolo konfederacijos vadovas Ednaldo Rodriguesas.

Atsisveikinimo metu daug kas atkreipė dėmesį į keistą FIFA prezidento elgesį. Daugelyje nuotraukų G.Infantino šypsosi.

„Scanpix“ nuotr./Gianni Infantino per Pele laidotuves
„Scanpix“ nuotr./Gianni Infantino per Pele laidotuves

Maža to, netrukus buvo paviešintas ypač keistas kadras, kuriame funkcionierius fotografuojasi prie futbolo karaliaus karsto.

Su mirusiu Pele FIFA prezidentas pasidarė ne vieną asmenukę.

Daugelį toks elgesys papiktino.

„Atvykau pagerbti visų laikų geriausią žaidėją „Santos“ stadione, o FIFA prezidentas išsitraukė mobilųjį telefoną ir užfiksavo akimirką gedinčiųjų akivaizdoje. Koks pažeminimas. Ir kokia gėda“, – rašė „TeleFoot“ žurnalistas Arnaud Bidet.

G.Infantino turėjo skubiai atsakyti ir atsiprašyti.

„Ką tik nusileidau po kelionės į Braziliją. Turėjau garbės dalyvauti gražiame Pele pagerbime, kuris vyko Santos mieste, tačiau buvau sutrikęs po to, kai man pranešė, kad kai kurie žmonės kritikavo mane už tai, kad per ceremoniją dariau asmenukes ir nuotraukas. Noriu pabrėžti, kad man didelė garbė, jog buvę didžiojo Pele komandos draugai ir šeimos nariai paprašė manęs nusifotografuoti su jais kartu. Aišku, iš karto sutikau“, – aiškinosi G.Infantino.

Anot FIFA vadovo, buvę Pele komandos draugai paprašė padaryti visų bendrą asmenukę, bet to iš pirmo karto nepavyko padaryti.

„Scanpix“ nuotr./Gianni Infantino per Pele laidotuves
„Scanpix“ nuotr./Gianni Infantino per Pele laidotuves

„Taigi paėmiau savo telefoną ir visus nufotografavau. Jei padėti bendražygiui yra kritika, aš mielai ją priimsiu, bet ir toliau padėsiu tiems, kurie prisidėjo prie legendinių futbolo istorijos puslapių. Niekada nepadaryčiau nieko, kas paniekintų Pele ir šią nuostabią ceremoniją.

Tikiuosi, kad tie, kurie paskelbė, pasakė ką nors nežinodami ar nepatikrinę informacijos, ras drąsos pripažinti, kad klydo, ir ištaisys savo klaidą. Svarbiausia – atiduoti pagarbą karaliui Pele. Jaučiu daug emocijų, man liūdna, bet aš taip pat ir šypsausi, nes Pele mums dovanojo daug šypsenų.

Atiduosime tinkamą duoklę karaliui. Prašome visų pasaulio šalių prieš rungtynes karalių pagerbti tylos minute. Prašau visų pasaulio šalių bent vieną stadioną pavadinti Pele vardu, kad vaikai žinotų, koks svarbus jis yra futbolui“, – savo mintis dėstė G.Infantino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas