Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA raportas: Katare manipuliacijų rezultatais nebuvo

FIFA sukurta speciali darbo grupė, kurios tikslas buvo galimų manipuliacijų rungtynių rezultatais ir visko, kas su tuo susiję, pasaulio čempionate stebėjimas bei analizė, paskelbė savo sportą. Jame teigiame, kad pasaulio čempionatas buvo visiškai švarus.
Pasaulio čempionatas: Kataras – Ekvadoras
Pasaulio čempionatas: Kataras – Ekvadoras / REUTERS nuotr.

Speciali darbo grupė turėjo ypatingas, iki šiol tikriausiai dar nematytas galimybes. Ji stebėjo ir analizavo padėtį lažybų rinkoje ir žaidėjų veiksmus aikštėje, bendradarbiavo su INTERPOL, Kataro saugumo komitetu, Pasauline loterijų stebėjimo sistema, „Sportradar“, Europos taryba ir jos Kopenhagos grupe, Tarptautine lažybų priežiūros asociacija, prisijungė net amerikiečių CŽV, kuriai tai buvo ir pasirengimo 2026 metų pasaulio čempionatui dalis.

Savo darbą grupė oficialiai užbaigė gruodžio 22 dieną, o jos galutiniame raporte teigiama, kad jokių įtartinų ženklų per visas 64 pasaulio čempionato rungtynes nebuvo užfiksuota.

Didžiausias su šia tema susijęs skandalas buvo kilęs dar prieš pirmąsias pasaulio čempionato rungtynes. Teigta, kad pasaulio čempionato šeimininkai katariečiai papirko kai kuriuos Ekvadoro rinktinės žaidėjus už daugiau nei 7 mln. JAV dolerių, todėl Kataras laimės rungtynes 1:0 (įvartis neva turėjo būti įmuštas antrajame kėlinyje). Vis dėlto tikrovėje mačą 2:0 laimėjo Ekvadoro nacionalinė komanda.

FIFA teigia, kad darbo grupės veikla visiškai pasiteisino, todėl tokia darbuosis ir ateityje, artimiausiu metu – 2023 metų moterų pasaulio čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas