Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

FIFA svarsto pasaulio moterų futbolo čempionatą išplėsti iki 48 komandų

FIFA svarsto pasaulio moterų futbolo čempionatą išplėsti iki 48 komandų, nors dar tik praėjusiais metais pirmenybėse pirmą kartą dalyvavo 32 komandos, kai iki tol varžydavosi 24 rinktinės. Pasak „Telegraph Sport“, futbolo valdininkai nori, kad jau 2031 m. vykstančio čempionato dydis prilygtų vyrų čempionato dydžiui.

Diskusijos suaktyvėjo po to, kai JAV ir Meksika paskelbė apie bendrą paraišką dėl 2031 m. čempionato organizavimo, pralaimėjusios teisę rengti 2027 metų turnyrą – ši teisė atiteko Brazilijai.

JAV ir Meksikos futbolo asociacijos atskleidė, kad jų paraiškoje bus prašoma „tokių pat investicijų“ kaip ir vyrų varžyboms, o tai reiškia, kad reikės išplėsti čempionatą nuo 32 iki 48 komandų.

Primename, kad JAV su Kanada ir Meksika 2026 m. rengs pirmąjį 48 komandų vyrų futbolo čempionatą.

Surengti 2031 metų pasaulio moterų čempionatą sieks ir Jungtinė Karalystė, kurios 48 dalyvių mastelis neturėtų išgąsdinti – ši šalis jau dabar turi visą reikiamą futbolo infrastrauktūrą.

Vis dėlto kitus potencialius organizatorius ženkliai išaugusios čempionato apimtys gali atbaidyti.

Britų funkcionieriai dar kovą patvirtino, kad moterų futbolo čempionato organizavimas 2031, 2035 arba 2039 metais yra vienas vyriausybės tikslų per ateinančius 15 metų.

Pirmajame pasaulio moterų futbolo čempionate Kinijoje 1991 metais dalyvavo 12 komandų. 1999 metų pirmenybėse JAV varžėsi 16 komandų, o 2015 metais Kanadoje – 24. 2023 metų čempionatą Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje sudarė jau 32 dalyvės.

FIFA planų kol kas nekomentuoja, tačiau FIFA prezidentas Gianni Infantino po 2027 m. turnyro organizatorių paskelbimo sakė:

„Leiskite dar kartą pasveikinti Braziliją tapus 2027 m. FIFA moterų pasaulio futbolo čempionato šeimininke. Diskusijų euforijoje kažkas man pasakė: „Na, jau turėtume pagalvoti ne apie 2027-uosius, bet apie tolesnę ateitį, siekiant padidinti čempionato komandų skaičių nuo 32 iki 48, kaip tai padarėme su vyrais. Daugiau dalyvių, daugiau vienybės, daugiau laimingų žmonių“. Na, pažiūrėsime, pamatysime“.

Lietuvos moterų rinktinė FIFA reitinge šiuo metu yra 106 pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas