Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parduoda 15 metų rinktą kolekciją – lėšos atiteks sunkią traumą patyrusiam draugui

Panevėžietis futbolininkas Paulius Janušauskas nusprendė aukcione parduoti penkiolika metų rinktą žymių futbolininkų marškinėlių kolekciją. Socialiniame tinkle „Facebook“ surengęs aukcioną, P.Janušauskas teigia, kad ši kolekcija jam labai svarbi ir ją dovanoja su kilniu tikslu. Visos surinktos lėšos bus paaukotos sunkią traumą patyrusiam 33-ejų metų futbolininkui, panevėžiečiui Gajui Kulbiui.
Paulius Janušauskas parduoda 15 metų kauptą kolekciją
Paulius Janušauskas parduoda 15 metų kauptą kolekciją / Živilės Večiorkutės / „Jūsų Panevėžys“ /TransInvest nuotr.

Marškinėliai – su savo istorija

Kolekcijoje beveik dvidešimt marškinėlių, o ant jų žymios futbolininkų pavardės ir autografai: Jankausko, Herlander, Nyuiadzi, Šembero, Janušausko, Cerne, Černiausko, Pilibaičio, Komolovo, Soudani, Kuklio, Novikovo, Zubo, Klimavičiaus ir kitų.

„Marškinėliai ne bet kokie, tai tų žaidėjų, su kuriais esu žaidęs vienoje komandoje, rinktinėse ar prieš jų komandą“, – sako kolekciją dovanojantis P.Janušauskas.

Paulius negali išskirti nė vienų marškinėlių, sako visi jie turi savo istoriją, todėl yra unikalūs. „Su kiekvienu žaidėju buvo labai gerų momentų. Bet, jei paklausėte, dabar prisiminiau – vienus galiu išskirti, radau sąsajas. Tai mūsų su Gajumi bendro draugo Jankausko marškinėliai“, – sakė jis.

Pinigus skirs draugo reabilitacijai

Futbolininkas neslepia, kad minčių kaip padėti draugui G.Kulbiui buvo daug ir įvairių. Pradžioje norėjo surengti futbolą turnyrą skirtą G.Kulbiui paremti, tačiau greičiau tą padarė FK Gargždų „Banga“.

Gargždų miesto stadione „Banga“ organizavo G.Kulbio palaikymo rungtynes, kuriose žaidė „Bangos draugai“ ir „Lietuvos futbolo žvaigždynas“.

Živilės Večiorkutės / „Jūsų Panevėžys“ nuotr./Paulius Janušauskas parduoda 15 metų kauptą kolekciją
Živilės Večiorkutės / „Jūsų Panevėžys“ nuotr./Paulius Janušauskas parduoda 15 metų kauptą kolekciją

„Kad nedarytume tos pačios idėjos, sugalvojau, kaip kitaip padėti Gajui. Nusprendžiau parduoti penkiolika metų rinktą žaidėjų marškinėlių kolekciją. Norėjosi, kad tie žmonės, kurie prisideda prie Gajaus sveikimo, ne tik aukotų, bet ir patys kažką gautų. Visi surinkti pinigai bus skirti Gajaus reabilitacijai“, – kalbėjo P.Janušauskas.

Vyksta aukcionas

Norintys įsigyti marškinėlius ir taip prisidėti prie futbolininko G.Kulbio sveikimo, tą gali padaryti socialiniame tinkle „Facebook“.

Aukcionas vyks iki gruodžio 4 dienos 17 valandos. „Pradinės kainos nėra, komentuokite po norimų marškinėlių nuotrauka“, – paaiškino P.Janušauskas.

Kartu užaugo

Paklaustas, koks jo ryšys su Gajumi, Paulius šypsojosi. „Mes kartu augome kieme, esame pažįstami nuo šešerių metų. Prisimenu, kai pirmą kartą su juo susipažinau. Draugystė prasidėjo muštynėmis. Maždaug iki 21-erių metų buvome labai geri draugai. Kartu mokėmės mokykloje, sėdėjome viename suole, gyvendavome kartu su futbolu, turėjome labai stiprų ryšį. Kartu bėgdavome iš pamokų, kartu valgydavome čeburekus“, – prisiminimais dalijosi Paulius.

TransInvest nuotr./Gajus Kulbis patyrė ypač sunkią traumą.
TransInvest nuotr./Gajus Kulbis patyrė ypač sunkią traumą.

P.Janušauskas neslepia, kad po įvykusio nelaimingo atsitikimo, jis ne kartą sapnavo Gajų. Tai sakydamas Paulius nustojo šnekėti, sunkiai atsiduso. Po minutės tęsė. „Kiek aš žinau Gajų, jis visą gyvenimą buvo užsispyręs, tvirtas tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Man atrodo Dievas jam padeda, už visus jo nuopelnus, jo būdą ir charakterį“, – kalba Paulius.

Traumą patyrė rungtynių metu

Priminsime, kad ypač sudėtinga traumą panevėžietis futbolininkas G.Kulbis patyrė šių metų pavasarį. Rungtynių metu buvęs A lygos žaidėjas nusileido ant galvos ir turėjo atlaikyti dirbtinę komą bei ilgą operaciją.

G.Kulbis susižeidė per Lietuvos futbolo 2-osios lygos rungtynes. Anksčiau atstovavęs Vilniaus „Vėtrai“, Gargždų „Bangai“, o taip pat rungtyniavęs Estijoje, šį sezoną panevėžietis žaidė Vilniaus rajono „TransInvest“ komandoje. Per rungtynes su „Ateities“ ekipa, G. Kulbis susidūrė su varžovu ir nesėkmingai nusileido ant žemės, susitrenkęs galvą į dirbtinės vejos aikštę.

Po patirtos traumos futbolininkas į akistatą stojo su sunkiu gydymu ir ilga reabilitacija.

Sveikti padeda ir stiprus charakteris

Visi pažįstantys Gajų žino apie jo stiprų ir valingą charakterį, todėl Gajaus draugai tiki, kad ne tik finansinė parama, bet ir jo būdas itin daug padeda reabilitacijoje.

Jau po operacijos Gajus savo daktarams pareiškė, kad po 3 mėnesių atsistos ant kojų. Tą po sunkių reabilitacijų, kurios vyksta kiekvieną dieną, jam jau pavyko padaryti. Dar rugsėjį vienas didžiausių Gajaus pasiekimų – pasiramstant nueiti žingsniai, kas daktarų laikoma stebuklu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas