Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo fanai susigrums prie stalų ir žaidimo konsolių

FK Vilniaus „Žalgirio“ klubo fanų bendruomenė sekmadienį rengia tikrą futbolo fiestą. Tik ne stadione, o sporto bare „O’Learys“. Čia susirinkusieji ir užsiregistravę varžysis stalo futbolo ir kompiuterinio futbolo žaidimo rungtyse. Taip pat futbolo tema vyks ir protmūšis.
Žaliai baltas Vilnius
Žaliai baltas Vilnius / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 FIFA Futbolas

Tokią neįprastą futbolo populiarinimo šventę ir varžybas rengia VšĮ „Žaliai baltas Vilnius“. Tai yra Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo fanų bendruomenė. Kviečiami susiburti visi, kurie palaiko šią legendinę Lietuvos komandą arba tiesiog nori smagiai praleisti sekmadienio popietę.

Organizatoriai tikisi, kad toks futbolo aistruolių renginys ilgainiui taps tradiciniu ne tik fanų klubo nariams, bet ir visai futbolo bendruomenei.

Taigi, fanų klubas kviečia visus šį sekmadienį atvykti į sporto barą „O’Learys“, kuriame vyks FIFA playstation konsolių čempionatas. Nugalėtojams bus suteikta galimybė sukryžiuoti kovai valdymo pultus su „Žalgirio“ komandos žaidėjais. Pasirodo, tarp jų yra FIFA kompiuterinio žaidimo asų.

Taip pat galima registruotis į stalo futbolo 2x2 turnyrą. Tikimasi, kad šioje rungtyje bus daugiausia dalyvių ir virs rimčiausios aistros. Šis turnyras vyks prie visiems įprastų futbolo stalų ir galios įprastos šio žaidimo taisyklės.

Galiausiai vakarą užbaigs interaktyvus protmūšis su Tomu Tracevskiu. Šis žmogus yra vienas iš „Žaliai baltas Vilnius“ bendruomenės narių. Renginių vedėjas ves ne tik protų mūšį, bet ir visą neįprastą futbolo aistruolių vakarą.

Registracija į renginį numatoma 14:30 – 15:00 val. Iš karto po to prasidės FIFA konsolių čempionatas. 15:30 – Stalo futbolo turnyro pradžia. 17:00 – protmūšis. Laisvas laikas su „Žalgirio“ komandos žaidėjais numatomas 18 valandą.

Partnerio nuotr./„O'Learys” pramogų erdvė Vilniaus Akropolyje
Partnerio nuotr./„O'Learys” pramogų erdvė Vilniaus Akropolyje

Visi norintys turėtų nepamiršti registruotis į FIFA ir stalo futbolo turnyrus. Norintys užsiregistruoti į vieną iš turnyrų gali rašyti el. paštu zaliaibaltasvilnius@gmail.com ir dalyvio mokestį sumokėti atvykus į renginį. Kiekvienas dalyvis nemokamai gaus ir bilietą į „Žalgirio“ rungtynes su „Sūduva“. Rungtynės vyks spalio 27 d. (trečiadienį), 20:00 val., LFF stadione Vilniuje.

Renginio dalyviai sulauks ir svečių – atvyks visa „Žalgirio“ komanda ir šios komandos atstovais. Futbolo fanai turės galimybę su žaidėjais pabendrauti akis į akį ir įsiamžinti.

O kas iš esmės yra VšĮ „Žaliai baltas Vilnius“? Tai nauja futbolo aistruolių bendruomenė, kurią subūrė meilė futbolui. Taip pat jie visi myli Vilniaus „Žalgirį“. Šis klubas neapsiriboja vien komandos palaikymu tribūnose, tačiau turi ir daugiau tikslų. Štai vienas ir artimiausių – išleisti tikrą futbolo sirgalių skanduočių albumą.

„Mes nenorime, kad mūsų meilė šiam sportui taptų darbu, tačiau tuo pačiu suvokiame, kad futbolas klestės tik tuomet, kai bus pilnos tribūnos žiūrovų. Todėl – reikia pasukti galvą ir palaikyti šį sportą įvairiais būdais“, – kalbėjo vienas klubo įkūrėjų Tadas Salaveičikas.

Organizatorių nuotr./Žaliai baltas Vilnius
Organizatorių nuotr./Žaliai baltas Vilnius

Pašnekovas tvirtino, kad fanų klubas turi nemažai ambicijų ir žada suteikti daugiau galimybių savo bendraminčiams. Aktyvūs klubo nariai bus aprūpinami marškinėliais, sezono bilietais į varžybas. Tikimasi jau kitais metais surengti masinę 400-500 sirgalių bendrą išvyką į Dariaus ir Girėno stadioną.

T.Salaveičikas pažymėjo, kad fanų klubas – nėra klubo darbuotojai ar klubo marketingo padalinys. Visa veikla yra išskirtinai maloni klubo nariams, tačiau tuo pačiu – naudinga futbolo klubui.

„Esame tie, kurie neapsiribojame vien 90 minučių aikštėje. Įkūrėme viešąją įstaigą tam, kad mūsų meilė ir pagarba futbolui bei mūsų klubui įgautų gilesnes tradicijas, vyktų socializacija. Juk iš tiesų gausu tokių žmonių, kurie mėgsta futbolą, bet ne visada turi su kuo apie tai pabendrauti. Socializacija – vienas iš mūsų veiklos paketo prioritetų. Mūsų devizas – niekas kitas stadione atmosferos nesukurs, tik mes patys“, – tikino vienas klubo įkūrėjų.

Organizatorių nuotr./Žaliai baltas Vilnius
Organizatorių nuotr./Žaliai baltas Vilnius

Pašnekovas siūlė pabandyti viską sudėlioti logiškai. Juk galime kaltinti žaidėjus ar trenerius dėl Lietuvos futbolo lygio. Tačiau kas klubams atneša pajamas? Varžybų žiūrovai ir reklama. Jei tribūnos būtų pilnos, klubai išgalėtų įsigyti arba paruošti aukštesnio lygio žaidėjus, o Lietuva turėtų pajėgesnį futbolą.

„Mes pradedame nuo savęs, Kuriame futbolo palaikymo kultūrą Lietuvoje. O juk mūsų futbolas – mūsų šalies produktas. Jei tai taps mūsų gyvenimo dalimi, įsijungs daugiau žmonių, sugužės pilnos tribūnos sirgalių? Jei patys prie šios kultūros neprisijungsime, niekas nepagerės“, – kalbėjo T.Salaveičikas, vienas fanų klubo įkūrėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant