Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo federacijos ėjimas: Arūnui Pukeliui siūlomas garbingas postas

Lietuvos futbolo federacija (LFF) antradienį svarstys galimybę oficialiai suteikti Arūnui Pukeliui aukštesnį postą. Tauragės futbolo asociacijai vadovaujantis verslininkas siūlomas į LFF viceprezidento pareigas.
Arūnas Pukelis
Arūnas Pukelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ar pakils futbolo visuomenės rankos už A.Pukelį?

15min žiniomis, antradienį vienas iš LFF eilinės konferencijos dienotvarkės klausimų yra viceprezidento skyrimas.

Šioms pareigoms LFF vadovas Tomas Danilevičius yra pasirengęs pasiūlyti A.Pukelio kandidatūrą.

LFF dienotvarkėje numatytas klausimas dėl A.Pukelio kandidatūros tapti federacijos viceprezidentu.
LFF dienotvarkėje numatytas klausimas dėl A.Pukelio kandidatūros tapti federacijos viceprezidentu.

Pirmadienį T.Danilevičius neatsiliepė į 15min skambučius.

T.Danilevičiaus vadovaujama LFF anksčiau buvo išsirinkusi pirmąjį viceprezidentą – juo yra salės futbolo asociacijos vadovas, vienas iš „Hummel“ bendrovės steigėjų Vidmantas Butkevičius, o taip trečiąjį viceprezidentą - Alytaus futbolo asociacijos vadovą Gediminą Daukšį.

Antrojo viceprezidento pareigos buvo laisvos, kai pasitraukė Anatolijus Stacenko, iki tol vadovavęs masinio futbolo asociacijai.

A.Pukelis jau kelerius metus turi svarbų vaidmenį LFF Vykdomajame komitete, į kurį pateko prieš kelerius metus, kai buvo išrinktas Tauragės futbolo asociacijos vadovu.

Paskui jis buvo išrinktas į LFF stadioną sostinės Liepkalnio gatvėje valdančios UAB „Futbolo stadionas“ valdybos sudėtį, o taip pat įkūrė ir tapo nariu LFF ekonomikos ir finansų komitete.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Krukis, Arūnas Pukelis, Žydrūnas Buzas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Krukis, Arūnas Pukelis, Žydrūnas Buzas

Nekilnojamojo turto, transporto, logistikos, mašinų ir žuvies pramonės įmones valdantis verslininkas anksčiau buvo siejamas su kriminalinio pasaulio atstovais, įtariamas turto prievartavimu.

Jis buvo teisiamas dėl 2014 metų lapkritį Kaune įvykusio incidento, kai grupė vyrų priverta įkišo Enriką Daktarą į „Mercedes-Benz“ bagažinę ir išvežė į užmiestį. Garsaus mafijos vadeivos sūnui buvo sulaužytas delnikaulis, nuskelti keturi dantys, praskelta kakta, padarytos kraujosruvos paakiuose ir ausyse bei traumuotos kojos – tuo metu buvo kalbėta, jog tai buvo atkirtis E.Daktarui už tai, jog šis įžeidė A.Pukelio žmoną per Džordanos Butkutės koncertą „Žalgirio“ arenoje. Iš pradžių padavęs A.Pukelį į teismą, galiausiai E.Daktaras atsiėmė pretenzijas.

„Na ir kas tie skandalai? Ar jie susieti su plėšimu ar vagystėmis? Ar jūs savo žmonos neužstotumėte? Gal kitaip pasielgtumėte? – 15min klausimą apie savo reputaciją yra komentavęs A.Pukelis. – Reputacijos klausimas yra slidus. Jūs neapibrėžtumėte, kas yra prieštaringa reputacija. Šiandien galėčiau parodyti pažymą iš Vidaus reikalų ministerijos statistikos departamento parodyti pažymą, kad esu neteistas žmogus.

Aš suprantu, kad visuomenės bausmė yra ilgesnė nei pats įstatymas. Bet sovietinę nomenklatūrą reikia keisti. Šiandien turėtume kitaip žiūrėti į žmones.“

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Arūnas Pukelis-Švinius
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Arūnas Pukelis-Švinius

A.Pukelis gerbiamas futbolo federacijoje, bet nebūtinai plačioje futbolo visuomenėje.

Futbolo komentatorius Nerijus Kesminas mano, kad šio verslininko delegavimas į viceprezidento postą būtų dar vienas federacijos įvartis į savo vartus.

„Manau, kad jie vėl rengiasi užlipti ant to paties grėblio. Federacija sakys, kad keliamas neigiamas ažiotažas, bet jį savo veiksniais sukels ne visuomenė, o pati federacija, – sakė N.Kesminas. – Sako, kad jis dirba gerus darbus, bet jei taip, – kodėl negalėtų jų daryti kitose pareigose?

Net jei jis pradėtų vaikščioti vandeniu, visuomenės nuomonė liktų neigiama. Federacija tikrai galėtų išsiversti be šios pozicijos atstovo, nes viceprezidento reikšmė yra nedidelė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito