Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Futbolo rinktinės sirgaliai lieja apmaudą ir gina žaidėjus: „Prašome jų nežeminti“

Lietuvos futbolo rinktinei ateinančią vasarą didžiausio šalies stadiono durys vėl bus užvertos. Plačiai nuskambėjusia tema pasisakė ir ištikimiausi nacionalinės komandos sirgaliai iš „Vyčio Tribūnos“.
Lietuvos rinktinė
Lietuvos rinktinė / Elvio Žaldario / LFF nuotr.

Ateinančio birželio 6-7 ir 9-10 dienomis numatyti du nacionalinių futbolo rinktinių langai atrankoje į 2026 m. pasaulio čempionatą.

Tačiau jau dabar aišku, kad vasarą Lietuvos rinktinė negalės rungtyniauti Kauno Dariaus ir Girėno stadione – ten birželio 6-ąją numatytas dešimtis tūkstančių muzikos gerbėjų pritrauksiantis Justino Timberlake'o koncertas.

Ši žinia futbolo sirgalius pasiekė dar nespėjus atsigauti po to, kai rugsėjo pradžioje teko perkelti lietuvių rungtynes su Kipru į Marijampolę, nes Kauno stadiono veja buvo ištrypta nepataisomai per Edo Sheerano ir Jessicos Shy koncertus.

Futbolo federacijai liejant apmaudą dėl to, jog stadiono valdytojai sprendimą surengti koncertą ateinantį birželį priėmė nė nepasitarę su jais, socialiniuose tinkluose pilasi pašaipos iš futbolo rinktinės.

„O tada aš jiems pasakiau – koks jums skirtumas, kuriam stadione pralošti“, – pasidalinęs besijuokiančio J.Timberlake'o nuotrauka parašė muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

„Koks skirtumas, kur futbolininkai praloš“, – kalbėdamas su LNK teigė muzikos prodiuseris Lauras Lučiūnas.

Tai sukėlė aktyviausių Lietuvos rinktinės sirgalių „Vyčio Tribūnos“ reakciją.

Jie išreiškė apmaudą dėl atimtos galimybės iš Lietuvos futbolo mylėtojų, o taip pat ragino nežeminti šaliai atstovaujančių futbolininkų.

Pateikiame jų įrašą feisbuke.

„Kaip visi girdėjot, Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė į Kauno stadioną vasarą priimta NEBUS.

Būtent tą vienintelį kartą, tą rinktinei skirtą savaitę. Vienintelį kartą nuo balandžio iki rugpjūčio, kai geriausias laikas futbolui Lietuvoje – žiūrovams žiūrėti, žaidėjams žaisti, aktyviems fanams keliauti iš vieno miesto į kitą.

Gaila, ne dėl mūsų. Vyčio tribūna bus stadione ir prie kelių laipsnių šilumos kovą ar lapkritį. Bet futbolą žaidžiantys vaikai gali ir nebūti. Tie kurie žaidžia, nes svajonėse norėtų ir patys tame stadione žaisti. Ar bent jau gyvai pamatyti tą mėgstamą žaidėją, tą futbolo žvaigždę, kurią šiaip mato tik per teliką.

Bet yra kas sako: tegu „paverkia“ sau futbolininkai, „koks skirtumas kur pralošti“. Ir ne eiliniai klaviatūros riteriai, o futbolo ekspertais tapę muzikos prodiuseriai, iš to uždirbantys nemažus pinigus.

Skirtingai nei jūs, mes iš tų rungtynių pinigų visai neuždirbam. Tik išleidžiam – kelionėms į Kauną, Marijampolę, Rumuniją, Kosovą, Kiprą, ar į dar kokį Europos pakraštį nusiųs burtai.

Futbolas, sportas nėra vien matuojamas pagal tai „kas kur pralošė“ ar laimėjo, ar kiek pinigų uždirbo pardavę bilietus. Kaip ir muzika nėra tik fonogramos takelis ar užimta vieta Eurovizijoje. Sportas yra ir daug žmonių prakaito aikštėje ir aplink, daug emocijų, daug lūkesčių, bendrų patirčių ir t.t. Olimpinėse, čempionatuose laimi tik vienetai iš šimtų tūkstančių. Bet visi kurie atstovauja Lietuvai, verti pagarbos. Prašome jų nežeminti.

Mes gi nesiruošiam aiškinti muzikos mėgėjams ir specialistams kas kur kaip (ne)padainavo, ar kokią kultūrinę vertę turi kažkoks atlikėjas. Nes ir tikrai nesam prieš koncertus, prieš muziką, prieš ją mėgstančius. Tik kalbam apie tai, kas mums svarbu.

Nesam ir prieš komercinius renginius, jeigu jie padės išlaikyti stadioną, kas įprasta kitose šalyse. Taip pat įprasta ir tai, kad sugebama suderinti ir koncertus, ir futbolo rungtynes. Ir pasižiūrėti FIFA kalendorių iki 2030 metų. Jei jau niekaip neišeina datų susiderinti, tai tikrai galima nusimatyti priemones, kad aikštė nukentėtų mažiau. Arba jei aišku, kad nukentės smarkiai, tai iškart pakloti naują. Viskas kainuoja, bet jeigu jau renginys uždirba tiek daug pinigų, tai gal galima dalį pelno paskirti po savęs susitvarkyti.

Na, tiek jau to. Vieną kartą rugsėjį pakentėjom. Panieką ant futbolą mėgstančių pakentėjom. Dėl birželio pakentėsim. Dar kažkada kitą kartą pakentėsim.

Kiek dar kentėsim, neaišku. Vis dėl to nesam patys kantriausi. Stadionas sako, pasistengsim kad rugsėjį galėtų rinktinė sužaisti. Pasistengsit ar padarysit?

Čia mūsų kantrybė ir baigsis, geriau padarykit. Gerbkit ir sportą, ne tik pinigus.

P.S. Linkėjimai tiems, kas sako kad jau lietuviai tai futbolo žaisti nemoka. Europoje kartais mus įvertina labiau nei namie:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas