Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo šedevrą sukūręs „Eintracht“ išmetė „Barcelona“ iš Europos lygos

Pirmą sykį į legendinį „Camp Nou“ stadioną atvykęs Frankfurto „Eintracht“ klubas šventė vieną didžiausių pergalių per visą savo klubo istoriją.
Filipas Kostičius prisidėjo prie visų trijų „Eintracht“ įvarčių.
Filipas Kostičius prisidėjo prie visų trijų „Eintracht“ įvarčių. / „Scanpix“ nuotr.

Milžiniškos savų sirgalių armijos – skaičiuojama, kad į Barseloną atvyko net 30 tūkstančių „Eintracht“ gerbėjų – palaikomas Vokietijos klubas 3:2 pranoko namų tvirtovėje žaidusią „Barcelona“ ekipą.

Xavi treniruojamiems katalonams tai pirma nesėkmė po 15 nepralaimėtų rungtynių serijos visuose turnyruose iš eilės.

Praėjusią savaitę Frankfurte „Eintracht“ ir „Barcelona“ susitikimas buvo pasibaigęs lygiosiomis 1:1.

Svečiai iš Vokietijos katalonų gynybą ketvirtadienį atrakino jau 4 minutę, kai 11 metrų baudinį realizavo Filipas Kostičius.

Tas pats F.Kostičius prisidėjo prie visų trijų svečių įvarčių – 67 minutę dar sykį mušė pats, o 36-ąją rezultatyviai perdavė kamuolį Rafaeliui Borre. „Eintracht“ diktavo savo sąlygas beveik visą susitikimą.

Tik per teisėjo pridėtą laiką, o jo buvo daug – net 12 minučių dėl techninių problemų su vaizdo pakartojimo sistema (VAR) – „Barcelona“ sirgaliams buvo sugrįžusi viltis.

Pasižymėjo Sergio Busquetsas (90+1 min.) ir 11 m baudinį realizavęs Memphis Depay (90+11 min.), tačiau arbitras iš Portugalijos Arturas Soares Diasas netrukus paskelbė dramatiškų rungtynių pabaigą.

UEFA Europos lygos pusfinalyje „Eintracht“ susitiks su Londono „West Ham“ klubu, kuris ketvirtadienį išvykoje taip pat 3:0 sutriuškino „Lyon“ futbolininkus (pirmos rungtynės 1:1).

Kitoje poroje dėl vietos finale kovos „Leipzig“ ir Glazgo „Rangers“ klubai. „Leipzig“ išvykoje 2:0 įveikė Bergamo „Atalanta“ (pirmas mačas 1:1), o „Rangers“ namie, tik po pratęsimo, 3:1 palaužė „Braga“ (pirmą susitikimą Portugalijoje 1:0 buvo laimėjusi „Braga“). Svečiai iš Portugalijos rungtynes baigė net be dviejų pašalintų futbolininkų.

Konferencijų lyga

Pusfinalių dalyviai ketvirtadienį paaiškėjo ir trečiajame pagal pajėgumą UEFA turnyre – Konferencijų lygoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

Jose Mourinho treniruojamas „AS Roma“ klubas tik ketvirtuoju bandymu pagaliau įveikė Norvegijos čempionų Budės „Glimt“ galvosūkį.

Italijos milžinas namie laimėjo 4:0 (3:0) ir su kaupu atsirevanšavo už pralaimėjimą Norvegijoje 1:2.

Tris įvarčius nugalėtojams mušė Nicolo Zaniolo (23, 29 ir 49 min.), vieną pridėjo Tammy Abrahamas (5 min.).

Romos ir Budės klubai šiame sezone žaidė ir vienoje Konferencijų lygos grupėje. „Glimt“ tada namie laimėjo net 6:1, išvykoje sužaidė 2:2.

Dėl vietos finale „AS Roma“ kovos su „Leicester“, kuris ketvirtadienį išvykoje 2:1 palaužė Eindhoveno PSV klubą. Pirmos rungtynės praėjusią savaitę Anglijoje buvo pasibaigusios be įvarčių 0:0.

Kitą pusfinalio porą sudarys „Marseille“ ir „Feyenoord“ klubai. „Marseille“ antrą sykį – šįkart išvykoje 1:0 pranoko Salonikų PAOK (pirmas mačas 2:1), o „Feyenoord“ taip pat svečiuose 3:1 nugalėjo Prahos „Slavia“ futbolininkus (pirmas mačas 3:3).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas