Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Garsiausias „Žalgirio“ žaidėjas baigia karjerą: sudaryta skyrybų sutartis

Vilniaus „Žalgiryje“ šį sezoną pradėjęs, o praeityje garsiems Europos klubams atstovavęs Davidas Ngogas apsisprendė baigti profesionalo karjerą.

Kad 31-rių prancūzas nusprendė skirtis su „Žalgiriu“, pranešėme dar prieš tris savaites, tačiau derybos dėl sutarties nutraukimo užsitęsė.

15min žiniomis, „Žalgiris“ su futbolininku sudarė sutartį, pagal kurią D.Ngogas negalės pasirašyti naujo kontrakto dvejus metus.

Šaltinių duomenimis, jei D.Ngogas pažeis šį dviejų metų laikotarpio susitarimą, jam grės sankcijos.

15min žiniomis, „Žalgirį“ jau kitą savaitę turėtų papildyti ir naujokas, kuris pakeis karjerą baigiantį puolėją.

Elvio Žaldario nuotr./Davidas Ngogas
Elvio Žaldario nuotr./Davidas Ngogas

„Žalgirio“ vadovė Vilma Venslovaitienė klubo svetainei sakė, kad Davido sprendimas visiems buvo netikėtas: „Žinoma, kad jo sprendimas buvo netikėtas visiems – treneriams ir komandos vadovams. Davido karjera įspūdinga, jis žaidė garsiausiuose Europos ir pasaulio klubuose. Viskam ateina pabaiga, ir Davidas nusprendė, kad nori baigti karjerą dabar.“

„Žalgirio“ strategas Aliaksejus Baga D.Ngogą apibūdina kaip profesionalų ir darbštų žaidėją: „Jo atsidavimas visada yra tik aukščiausio lygio. Labai džiaugiuosi, kad teko dirbti su juo. Aišku, gaila, kad jis baigia karjerą būdamas dar gana jaunas, bet tai jo pasirinkimas ir linkiu jam visa ko geriausio.“

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Davidas Ngogas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Davidas Ngogas

Savo karjerą prancūzas pradėjo „Paris Saint-Germain“ (PSG) jaunimo komandoje, o 2006–2008 metais žaidė pagrindinėje sudėtyje – per du sezonus sužaidė 24 rungtynes ir įmušė tris įvarčius. 2008-ųjų metų vasarą už vieno milijono eurų išpirką prancūzas persikėlė į „Liverpool“ klubą ir jame per tris sezonus sužaidė 63 mačus, per kuriuos pelnė 9 įvarčius.

2011 metais puolėjas už 4,5 mln. eurų buvo parduotas kitam Anglijos klubui „Bolton Wanderers“. Per trejus metus Boltone Davidas Ngogas sužaidė 81 rungtynes ir pelnė 14 įvarčių.

Puolėjas taip pat yra atstovavęs „Swansea“, „Stade Reims“, Atėnų „Panionios“, Dingvolo „Ross County“ ir Budapešto „Honved“ klubams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas