Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Garsusis treneris atskleidė, kaip buvo apgautas – prarado 9 mln. eurų

Svenas-Goranas Erikssonas buvo apgaudinėjamas savo buvusio patarėjo Samiro Khano. Apie tai rašoma knygoje „Nuostabi kelionė“, kuri išleista po žymaus futbolo trenerio mirties praėjusį mėnesį.

Svenas-Goranas Erikssonas pasamdė Samirą Khaną 2007 metais, kuomet treniravo „Manchester City“ klubą.

Treneriui iš Švedijos reikėjo patarėjo finansiniais klausimais, tad jis prisiminė prieš trejus metus Dubajuje sutiktą vadybininką.

Suprasti akimirksniu

  • S.G.Erikssonas per karjerą treniravo 17 klubų ir rinktinių.
  • Jis vadovavo tokiems klubams kaip „Goteborg“, Lisabonos „Benfica“, „Roma“, „Fiorentina“, „Lazio“, „Manchester City“, „Leicester City“;
  • Švedas taip pat yra vadovavęs Anglijos, Meksikos, Dramblio Kaulo Kranto, Filipinų rinktinėms.
  • Šių metų sausį jis paskelbė, kad serga kasos vėžiu, o gyventi liko ne daugiau nei metai. Jis mirė rugpjūčio 26 dieną savo namuose Švedijoje, būdamas 76-erių.

Nors S.G.Erikssonas, per karjerą treniravęs ir Anglijos rinktinę, buvo įspėtas, kad ne viskas yra gerai su jo patarėju, treneris nevertino to rimtai.

„Jei būčiau atsargesnis, būčiau išsaugojęs daug pinigų. Per savo gyvenimą patyriau kelis smūgius. Samiras Khanas smogė skaudžiausiai. Tas, kuris turėjo rūpintis mano pinigais, padarė taip, kad netekau 100 milijonų kronų (9 mln. eurų). Aš padaviau jį į teismą, laimėjau teisme, bet taip ir neatgavau pinigų. Tad, nors galvojau, kad užsidirbau daug pinigų, vienu metu laikiausi labai prastai, buvau arti asmeninio bankroto“, – knygoje pasakojo S.G.Erikssonas.

Samiras Khanas nupirko namą Barbadose trenerio vardu. Nors pačiam treneriui nereikėjo paskolų, jo vadybininkas skolinosi iš banko ne tik namui Barbadose bei dvarui Švedijoje, bet ir savo investicijoms, kad galėtų užsidirbti iš palūkanų.

Kai už svetimus pinigus Samiras Khanas sugalvojo nupirkti ir namą Portugalijoje, treneris pradėjo jausti, kad nebevaldo savo pinigų.

„Iš esmės tai buvo mano klaida. Buvau patiklus, mane vystė kaip šiltą vilną. Man nepasisekė, bet ir pats buvau „suknistas idiotas“, leidęs jam daryti tai, ką jis norėjo. Kai kurie man artimi žmonės sakė, kad nereikia jaudintis, Samiras Khanas pasirūpins, o aš ir tikėjau. Kai visi dalykai išlindo į dienos šviesą, aš negalėjau įsivaizduoti, kad praradau tiek daug pinigų“, – knygoje pripažino S.G.Erikssonas.

Vida Press nuotr./Svenas-Goranas Erikssonas
Vida Press nuotr./Svenas-Goranas Erikssonas

Jis kreipėsi į didelę finansinę kompaniją Londone, kad ši ištirtų S.Khano veiklas ir verslus. Tada sužinojo, kad turi reikalų su nusikaltėliu.

„Pasijaučiau kvailai, suvokęs, kas nutiko. Mano supratimas apie pinigus buvo nulinis. Aišku, aš nuliūdau ir įsiutau, kai sužinojau, kiek pinigų praradau. Dvaras paskui buvo parduotas, kad išvengčiau kitų nemalonumų“, – pripažino švedas.

Praradęs didelę sumą, treneris turėjo pratęsti karjerą, tad ėmėsi darbų Tailande, Saudo Arabijoje, Kinijoje 2012-2017 metais.

Paskui jis dar sutiko pabūti sporto konsultantu „Karlstad“ klube Švedijoje 2022 metais.

Vida Press nuotr./Svenas-Goranas Erikssonas
Vida Press nuotr./Svenas-Goranas Erikssonas

S.G.Erikssonas mirė nuo vėžio rugpjūčio 26 dieną. Jo knyga „Nuostabi kelionė“, parašyta drauge su Bengtu Bergu, pasirodė prekyboje šį pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas