Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausių 2014–2015 metų sezono Europos futbolininkų vienuoliktukas

Europos klubinis sezonas jau prie pat finišo linijos. Liko sužaisti vieninteles rungtynes – UEFA Čempionų lygos finalą – ir žinosime stipriausią 2014–2015 metų Europos futbolo klubą. Goal.com sudarė geriausių šio sezono žaidėjų vienuolikę, kurią pateikiame jums.
Marco Verrati, Davidas de Gea ir Kevinas de Bruyne
Marco Verrati, Davidas de Gea ir Kevinas de Bruyne
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas de Gea
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas de Gea

Vartininkas – Davidas de Gea („Manchester United“)

24-erių „Raudonųjų velnių“ vartų sargas šį sezoną buvo vienas geriausių komandos žaidėjų. Į Čempionų lygą siekiančio sugrįžti klubo vartų sargas 10 mačų „Premier“ lygoje baigė nepraleidęs įvarčių, per 37 rungtynes atmušė 93 smūgius į vartus. Nenuostabu, kad ispano trokšta „Real“.

Gynėjai:

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gerardas Pique
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gerardas Pique

Gerardas Pique („Barcelona“). Po itin prastų pastarųjų dviejų sezonų  ir tragiško pasaulio čempionato katalonas jau buvo kone nurašytas, tačiau šiemet G.Pique žaidė puikiai. Vidurio gynėjas cementavo vos 21 įvartį „Primeroje“ praleidusios komandos gynybą, be to, pats pasižymėjo penkis kartus. Aukštas futbolininkas pridėdavo „Barcelona“ ekipoje taip trūkstamo ūgio standartinių situacijų metu.

„Scanpix“ nuotr./Leonardo Bonucci
„Scanpix“ nuotr./Leonardo Bonucci

Leonardo Bonucci („Juventus“). Anksčiau italui ne itin gerai sekdavosi žaisti keturių gynėjų linijoje, tad daug kas tikėjosi, kad ir šįkart L.Bonucci nesugebės prisitaikyti prie Massimiliano Allegri taip mėgstamo 4-3-1-2. Vis dėlto, L.Bonucci žaidė ši sezoną puikiai žaidė komandoje, kuri šį sezoną pasižymėjo itin tvirta gynyba, be to, pats įmušė 5 įvarčius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Douglasas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Douglasas

Douglasas („Dnipro“). Dėl karo namų netekusi Dniepropetrovsko ekipa šį sezoną sukūrė didžiausią futbolo pasaką, nužengdama iki Europos lygos finalo, o daugelio ekspertų vertinimu brazilas buvo geriausias turnyro žaidėjas. Douglasas šį sezoną 56 kartus užkirto varžovų perdavimus – tai geriausias rezultatas Europoje.

Saugai:

„Scanpix“/AP nuotr./Kevinas de Bruyne
„Scanpix“/AP nuotr./Kevinas de Bruyne

Kevinas de Bruyne („Wolfsburg“). Jose Mourinho graužiasi nagus. 23 metų belgas pagerino Bundeslygos rezultatyvių perdavimų rekordą (20), įmušė 10 įvarčių ir padėjo komandai užimti antrąją vietą lygoje ir laimėti Vokietijos taurę. Europos lygoje žaidėjas kraitį papildė dar 5 įvarčiais ir 5 rezultatyviais perdavimais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marco Verratti
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marco Verratti

Marco Verratti („Paris Saint Germain“). Be konkurencijos geriausias šių metų Prancūzijos lygos vidurio saugas. Italo perdavimų taiklumas Čempionų lygoje siekė net 91,7 proc., o tai atrodo dar įspūdingiau, pagalvojus, kiek daug perdavimų į priekį jis atlieka. 22 metų futbolininkas yra vienas talentingiausių Europos žaidėjų, tiesiog dominavęs prieš „Chelsea“ vidurio saugų – Cesco Fabregaso ir Namanja Matičiaus – porą.

„Scanpix“ nuotr./Davidas Alaba
„Scanpix“ nuotr./Davidas Alaba

Davidas Alaba („Bayern“). 22 metų austras šį sezoną transformavosi iš vieno geriausių pasaulio kairiojo krašto gynėjų į vieną geriausių saugų. D.Alaba puikiai pritapdavo prie ekipos, nesvarbu, kurią žaidimo taktiką ar išdėstymą pasirinkdavo Pepas Guardiola.  Be to, jis yra vienas pavojingiausių baudos smūgių atlikėjų. Sezono pabaigoje austrui iškritus dėl traumos, „Bayern“ jo ypač trūko serijoje su „Barcelona“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Edenas Hazardas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Edenas Hazardas

Edenas Hazardas („Chelsea“). Antrasis vienuoliktuko belgas buvo, be abejonės, geriausias sezono „Premier“ lygos futbolininkas, pelnytai nuskynęs visus individualius laurus. Aplink 24-erių atakuojantį saugą sukosi visas „Chelsea“ žaidimas, o pats E.Hazardas įmušė 19 įvarčių ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus visuose turnyruose. 

Puolėjai:

„Scanpix“ nuotr./Carlosas Tevezas
„Scanpix“ nuotr./Carlosas Tevezas

Carlosas Tevezas („Juventus“). 31-erių sulaukęs argentinietis sužaidė neabejotinai geriausią sezoną futbolininko karjeroje ir buvo didžiausia „Senosios senjoros“ žvaigždė. „Serie A“ pirmenybėse jis įmušė 19, o Čempionų lygoje – 7 įvarčius ir atvedė ekipą iki finalo. C.Tevezas mušė, kai to ypač reikėjo – tiek ketvirtfinalyje, tiek pusfinalyje.

„Scanpix“/AP nuotr./Cristiano Ronaldo
„Scanpix“/AP nuotr./Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo („Real“). Nors antroje sezono dalyje portugalas nebežaidė taip gerai, kad vestų savo komandą į priekį, o „Real“ liko be titulų, tačiau 63 įvarčiai visuose turnyruose per 56 rungtynes pasako viską. 30-metis puolėjas vis dar yra sunkiai sustabdomas.

 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Lionelis Messi („Barcelona“). Geriausiu visų laikų futbolininku jau dabar vadinamas argentinietis žaidžia vieną iš dviejų geriausių karjeros sezonų. 48 įvarčiai ir 18 rezultatyvių perdavimų „Primeroje“, dar 10 įvarčių Čempionų lygoje ir nesustabdomas žaidimas. Svarbiausiose kovose L.Messi muša gražiausius įvarčius – Čempionų lygos pusfinalyje išmaudė Jerome'ą Boatengą ir „permėtė“ Manuelį Neuerį, Ispanijos taurės finale – vienas apžaidė visą „Athletic“ gynybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas