Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
03 07

Gintaras Staniulis: apie A lygos viziją ir ambicijas Kroatijoje užgesinusį bendražygio dūrį

Daug metų su krepšinio, o ne futbolo kamuoliu draugavęs Gintaras Staniulis nuo vasario pradžios leidosi į kelionę per Lietuvos futbolo pelkes ir džiungles – 54-erių verslininkas tapo savo vadovaujamos įmonės remiamos „TOPsport A lygos“ prezidentu. Interviu 15min verslininkas atvirai papasakojo ne tik apie tikslus svarbiame poste, bet ir apie pirmąjį savo futbolo projektą Kroatijoje, pasibaigusį artimo bendražygio susmeigtu į nugarą peiliu.

Kauno „Žalgirio“ ir Kauno „Atleto“ krepšinio komandose žaidęs G.Staniulis nebuvo ryškiausias žaidėjas oranžinio sviedinio arenose, tačiau su ekonomikos mokslo diplomu uraganu įskriejo į Lietuvos verslo padangę.

„LKL galima užsidirbti tik pragyvenimui, bet ne tolimesnei veiklai“, – taip 2000-siais žurnalui „Krepšinis“ kalbėjo tuometinis „Atleto“ žaidėjas ir pradedantis verslininkas, jau vežęs žaidimų automatus į Lietuvą iš Čekijos ir nuomojęs juos kavinėms, restoranams ir kitoms įstaigoms.

Luko Balandžio nuotr./(iš kairės) Donatas Montvydas ir Gintaras Staniulis
Luko Balandžio nuotr./(iš kairės) Donatas Montvydas ir Gintaras Staniulis

„Turbūt negalėčiau įkurti kazino“, – prieš daugiau nei du dešimtmečius kalbėjo kaunietis, bet jau po kelerių metų laikinojoje sostinėje jis, drauge su suolo draugu, taip pat buvusiu krepšininku Dainiumi Gulbinu, atidarė pirmąjį Lietuvoje lažybų punktą.

Taip prasidėjo G.Staniulio kelias lažybų versle.

„TOP 500“ duomenimis, 2023-siais „TOPsport“ pagrindinio akcininko turtas siekė 220 mln. eurų, jam skirta 27-oji vieta turtingiausių šalies žmonių sąraše.

Pirmoji buvusio krepšininko rimtesnė pažintis su futbolo pasauliu įvyko, kuomet tuometinis Vilniaus „Žalgirio“ dalininkas, sporto direktorius Mindaugas Nikoličius atkeliavo su pasiūlymu investuoti į „HNK Gorica“ klubą Kroatijoje.

Kelerius metus tęsęsis projektas galiausiai baigėsi, kaip 15min sakė G.Staniulis, „išdavyste“.

O dabar – antras bandymas ir šįkart jau savame kieme. Kaunietis vasario 12-ąją buvo paskirtas A lygos prezidentu ir iškart ėmėsi darbų – jis kabino medalius ant kaklų „TransINVEST“ ir „Panevėžio“ komandoms LFF Supertaurėje, o jau pirmojo A lygos turo metu lankėsi ir Gargžduose, ir trejas rungtynes priėmusioje Marijampolėje.

Apie naujo žingsnio priežastis, lygos viziją, skaudulius ir projektą Kroatijoje – 15min interviu su G.Staniuliu.

– Gal klausimas nuskambės keistai, bet kodėl jums to reikėjo, Gintarai? Suprantu atėjimą į rėmėjo poziciją A lygoje, bet užsiimti Lietuvos futbolo reikalais ir skirti savo laiką – visai kas kita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas