Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gražus belgų gestas: rungtynėse prieš Daniją pagerbs Ch.Erikseną

Christiano Erikseno nelaimės sukrėsta Danijos rinktinė po penkių dienų pertraukos šį vakarą žengs ant vejos ir žais antrąsias „Euro 2020“ turnyro rungtynes. Būsimieji jų varžovai paruošė danams malonią staigmeną, skirtą Ch.Eriksenui.

Po šoko, kurį patyrė aikštėje sukniubus ryškiausiai komandos žvaigždei, neatsigavę danai žaidė dar tą patį šeštadienio vakarą ir 0:1 nusileido Suomijai.

Antrajame turnyro mače danų laukia dar rimtesnis iššūkis – viena čempionato favoričių Belgija, pirmajame susitikime 3:0 pervažiavusi Rusiją.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: birželio 17 d. svarbiausi įvykiai

Nors abi komandos sieks pergalės, rungtynių metu nebus pamirštas ir ligoninėje esantis ir sveikstantis Ch.Eriksenas, kuris mače prieš suomius patyrė infarktą ir keliolika minučių buvo gaivinamas ant vejos.

VIDEO: „Vieni vartai“ su Vykintu Slivka – apie įspūdingiausius „Euro 2020“ saugus ir Ch.Erikseno dramą

Belgai ketina 10-ąją rungtynių minutę nustoti žaisti ir išspirti kamuolį į užribį. 10-ąją, nes būtent šiuo skaičiumi pažymėtus marškinėlius vilki Ch.Eriksenas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christianas Eriksenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christianas Eriksenas

Nustoję žaisti belgai ketina minutę ploti dano garbei.

„Nustosime žaisti, kad paplotume. Ne vienas mūsų žaidėjas yra žaidęs su juo“, – sakė Belgijos rinktinės puolėjas Romelu Lukaku, pats praėjusį sezoną rungtyniavęs su Ch.Eriksenu Milano „Inter“ klube, o pirmąjį savo įvartį „Euro 2020“ skyręs būtent komandos draugui Italijoje.

Belgijos ir Danijos akistata startuos 19 val. Joje jau turėtų rungtyniauti ir leidimą iš gydytojų gavęs belgų lyderis Kevinas De Bruyne, patyręs du veido lūžius UEFA Čempionų lygos finale gegužės 29-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas