Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Harry Kane'as – „Auksinio batelio“ laimėtojas, kuris „nusivažiavo“

Jeigu pasaulio futbolo čempionato finale Kylianas Mbappe arba Antoine Griezmannas nepelnys keturių įvarčių, „Auksinis batelis“ atiteks anglų puolėjui Harry Kane'ui.
Harry Kane'as
Harry Kane'as / „Scanpix“ nuotr.

Harry Kane'as laimėtų pirmąjį anglų „Auksinį batelį“ nuo 1986 metų, kai jį iškovojo Gary Linekeris. Tiesa, net patys anglai vis garsiau kalba, kad pasaulio čempionato metu puolėjo žaidimas tik blogėjo.

„The Guardian“ rašo, kad puolėjo talentu abejoti negalima – jis renka įvarčius klube ir rinktinėje, tačiau prastas pasirodymas rungtynėse su Belgija tik patvirtino, kad šiame pasaulio čempionate jo žaidimas nebuvo „ypatingas“.

Viena vertus, be jo įvarčių Anglijos rinktinė nebūtų išėjusi iš grupės, bet per paskutines trejas rungtynes su Švedija, Kroatija ir Belgija jis taip ir nepasižymėjo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as

„Tai rodo, kad gerai žaidėme grupėje. Pelnėme daug įvarčių. Žinoma, aš nusivylęs, kad negalėjau įmušti paskutiniuose mačuose, bet tai futbolas. Kartais tau pasiseka, o kartais ne. Pažiūrėsime, ar gausiu „Auksinį batelį“, bet jei gausiu, labai tuo didžiuosiuosi“, – kalbėjo pats futbolininkas.

Po daugelio metų galbūt ne visi atsimins, kokie buvo tie 6 anglo pelnyti įvarčiai, bet trys iš jų buvo baudiniai, vienas rikošetas, vienas, kai reikėjo tiesiog užbaigti puikią ataką ir vienas įmuštas galva iš kelių metrų.

Atkrintamosiose H.Kane'as tik 7 kartus smūgiavo varžovų vartų link, tik kartą – į vartų plotą ir tai buvo mušant baudinį.

Jau aišku, kad į gražiausių įvarčių suvestinę jie greičiausiai nepateks. Ten gali būti Cristiano Ronaldo ar Benjamino Pavardo smūgiai.

Su Tunisu ir Panama H.Kane'as žaidė užtikrintai ir visada buvo pasirengęs užbaigti atakas, tačiau reikia pripažinti, kad šių komandų gynyba nebuvo tokia patikima.

Atkrintamosiose H.Kane'as tik 7 kartus smūgiavo varžovų vartų link, tik kartą – į vartų plotą ir tai buvo mušant baudinį.

Anglo „Auksinis batelis“ jau yra lyginamas su Olego Salenko, kuris 1994 metų pasaulio čempionate įmušė 5 įvarčius į Kamerūno vartus, bet Rusija net neišėjo iš grupės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas