Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į LFF prezidento kėdę sės Seimo narys Žilvinas Šilgalis?

Penktadienį Lietuvos futbolo federacijos vykdomasis komitetas renkasi į savo posėdį. Jo programoje yra numatytas ir krizės LFF vadovybėje sprendimas.
Žilvinas Šilgalis
Žilvinas Šilgalis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiuo metu Lietuvos futbolo federacija oficialiai yra be „galvos“ – Kauno apylinkės teismas prieš savaitę nutarė taikyti procesinio poveikio priemonę LFF prezidentui Juliui Kvedarui – šešių mėnesių laikotarpiui nušalinti jį nuo pareigų.

J. Kvedarui pareikšti įtarimai galimai pasisavinus tarptautinių futbolo organizacijų pinigus, skirtus LFF projektams.

Į LFF VK posėdį pakviesti FIFA ir UEFA atstovai.

Po šio teismo sprendimo, suaktyvėjo futbolo opozicija. Įvairūs LFF vadovo oponentai reikalauja permainų Lietuvos futbole.

Užkulisiuose kalbama, kad LFF vadovauti gali pradėti Seimo narys Žilvinas Šilgalis. Tvirtinama, kad jam VK turėtų suteikti LFF pirmojo viceprezidento pareigas, kurios būtų aukščiausios federacijos prezidento nušalinimo laikotarpiui.

Pats Ž. Šilgalis nepaneigė tokios galimybės.

„Mes visi žinome, kokia situacija dabar yra futbole. Aistros yra sukilusios, reikalaujama permainų. Futbolo bendruomenei yra reikalingas stabilizatorius. Jeigu futbolo bendruomenė nuspręstų, kad esu tinkamas to stabilizatoriaus vaidmeniui, aš imčiausi jo,“ – kalbėjo politikas.

Ž. Šilgalis tvirtino nesąs susijęs nei su dabartine LFF vadovybe, nei su opozicija. Jis pabrėžė esąs neutralus šiame interesų ir nuomonių konflikte.

„Matau, kad vyksta kova dėl postų. Ne dėl futbolo, o dėl postų. Pačiam futbolui būtų kur kas geriau, jeigu visos šios kovos aprimtų ir būtų galima surengti tikrus demokratinius rinkimus. Aš ir stengčiausi padėti futbolui tam laikotarpiui, kol aistros aprimtų tuos rinkimus būtų galima surengti“, – kalbėjo Seimo narys.

Anot politiko, „stabilizatoriaus“ posto jam kol kas niekas nesiūlė. Apie tai jis kalbėjosi su žmonėmis, nepriklausančiais nei LFF valdžiai, nei jų oponentams.

„Mano aplinkoje yra daug žmonių, priklausančių tai futbolo bendruomenei. Jie nesiejami nei su LFF vadovybe, nei su opozicija. Kalbėjausi su jais ir išdėsčiau tai, ką dabar sakau,“ – tvirtino Ž. Šilgalis.

Ž. Šilgalis nėra svetimas sportui. Jis yra Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos narys, dažnai lankosi futbolo rungtynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas