Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

C.Ronaldo ir portugalų džiaugsmas – išplėšė pergalę prieš Čekiją

Europos futbolo čempionate („Euro 2024“) pasirodė visos 24-ios rinktinės. Paskutiniai į sceną žengė portugalai, dramatiškai palaužę čekus – 2:1 (0:0).

Paskutinėse F grupės rungtynėse Leipcige aiškiais poros favoritais laikyti portugalai pergalę išplėšė tik 90+2 min., kai įvartį mušė nuo suolo pakilęs 21-erių jaunuolis Francisco Conceicao.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Francisco Conceicao muša pergalingą įvartį
AFP/„Scanpix“ nuotr./Francisco Conceicao muša pergalingą įvartį

Kantriai gynyboje žaidę čekai netgi buvo išsiveržę į priekį, kai aplaidžia portugalų gynyba kampinio metu pasinaudojo Lukašas Provodas (62 min.).

Išlyginti rezultatą portugalams pavyko 69 minutę. Čekų vartų sargas Jindrichas Stanekas nusprendė numušti kamuolį, užuot jį gaudęs, ir žaidimo įrankis, atsitrenkęs į Robino Hranačo koją, suspurdėjo čekų vartų tinkle (1:1).

Portugalai įvarčiu džiaugėsi ir 87 minutę, bet į virpstą tos atakos metu pataikęs 39-erių Cristiano Ronaldo buvo atsidūręs nuošalėje.

Galiausiai pergalinga ataka Roberto Martinezo auklėtiniams pavyko surengti 90+2 min. F.Conceicao pasinaudojo dar viena čekų gynybos klaida ir įmušė pirmąjį savo įvartį su Portugalijos rinktinės apranga.

Vida Press nuotr./Francisco Conceicao ir Cristiano Ronaldo
Vida Press nuotr./Francisco Conceicao ir Cristiano Ronaldo

Pagal smūgius į vartus Portugalija dominavo 19:5. Kamuolio kontrolę – 74:26 proc. Tikėtinus įvarčius (xG) – 1,74:0,43.

Visas rungtynes sužaidusiam ir 5 smūgius atlikusiam 39-erių C.Ronaldo – tai jau šeštasis Europos čempionatas. Ne kiekviena valstybė gali pasigirti tokiu pasiekimu.

Vida Press nuotr./Portugalijos futbolo sirgaliai ir „šventasis“ Cristiano Ronaldo
Vida Press nuotr./Portugalijos futbolo sirgaliai ir „šventasis“ Cristiano Ronaldo

Jeigu būtų įmušęs įvartį, C.Ronaldo būtų pagerinęs ir seniausio Europos čempionatuose pasižymėjusio futbolininko rekordą, kuris priklauso austrui Ivica Vastičiui (38 metų ir 257 dienų).

Bet galimybių Portugalijos supevaigždė dar turės.

Anksčiau vykusiose emocingose šios grupės rungtynėse turkai 3:1 palaužė Sakartvelą.

Suprasti akimirksniu

  • Portugalija FIFA reitinge – 6, Čekija – 36.
  • Devintą sykį Europos čempionate dalyvaujantys portugalai gali pasigirti vienu aukso medaliu, vienu – sidabro ir trimis pusfinaliais.
  • Čekija, kaip atskira valstybė, varžosi aštuntajame Europos čempionate. Sykį žaidė finale, o dar kartą – pusfinalyje. Kaip Čekoslovakija yra tapusi ir čempione, ir dukart laimėjusi bronzą.

Startinės sudėtys

Rungtynių eiga

2 min. Čekų startinėje sudėtyje – net 8 futbolininkai iš vietinių pirmenybių. Tuo metu portugalų vienuolikėje – tikras žvaigždynas.

8 min. C.Ronaldo pabando smūgiuoti galvą ir suūžia visas stadionas, bet kamuolys skrieja šalia vartų.

Vida Press nuotr./Cristiano Ronaldo
Vida Press nuotr./Cristiano Ronaldo

26 min. Žaibiška portugalų kontrataka. B.Silva perduoda kamuolį B.Fernandesui, šis – R.Leao, bet „AC Milan“ puolėjas šokdamas kojomis į priekį kamuolio nepasiekia.

37 min. Vienas čekų lyderių T.Součekas prisėda ant vejos. Čekams tai būtų didžiulis nuostolis. Bet jis, bent jau kol kas, bandys tęsti mačą.

45+1 min. Pertrauka. Pagal smūgius į vartus portugalai dominuoja 9-1.

54 min. Negi išvysime pirmąsias nulines lygiąsias? Portugalai kontroliuoja kamuolį, bet trūks plyš į priekį nesiveržia, o čekai atrodo visiškai patenkinti esama situacija.

62 min. Įvartis krenta, bet... į portugalų vartus! Kantriai besigynę čekai siunčia portugalus į nokdauną. Užsitęsęs čekų kampinis, kuris baigiasi tolimu ir tiksliu Lukašo Provodo smūgiu (0:1).

Vida Press nuotr./Čekų džiaugsmas išsiveržus į priekį
Vida Press nuotr./Čekų džiaugsmas išsiveržus į priekį

69 min. Portugalai lygina rezultatą. Įvartį į savo vartus įsimuša patys čekai. Vartininkas nesėkmingai bando numušti kamuolį, užuot jį gaudęs, ir žaidimo įrankis, atsitrenkęs į Robino Hranačo koją, suspurda vartų tinkle (1:1).

87 min. Portugalai veržiasi į priekį. C.Ronaldo smūgis trenkiasi į virpstą, o pirmasis sureagavęs D.Jota siunčia kamuolį į vartų tinklą. Portugalai įvartį atšvenčia, bet... VAR fiksuoja nuošalę ir rezultatas lieka 1:1.

90+2 min. Portugalai galiausiai pasiekia savo. Nuo suolo pakilęs jaunasis 21-erių puolėjas Francisco Conceicao muša pirmąjį savo įvartį su Portugalijos rinktinės apranga. Ir kokios svarbos! 2:1.

90+4 min. Pabaiga. Portugalai švenčia dramatišką pergalę.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius