Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 13 /2016 06 14

Ideali Italijos rinktinės ataka lėmė pergalę prieš itin blankią Belgiją – 2:0

„Euro 2016“ turnyre pirmadienį Lione E grupės favoritėmis tituluojamų Italijos ir Belgijos rinktinių rungtynėse pergalę 2:0 (1:0) po įvarčių pirmajame kėlinyje ir paskutinėmis mačo akimirkomis šventė italai.
Leonardo Bonucci ir Emanuele Giaccherini
Leonardo Bonucci ir Emanuele Giaccherini / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Interaktyvus „Euro 2016“ gidas: viskas, ką turi žinoti apie savo komandą

Belgijos rinktinė pastarąjį kartą italus nugalėjo dar 1972 metais – daugiau nei 40-ies metų tradicijų Italijos rinktinė nesulaužė.

„Squadra Azzurra“ treneris Antonio Conte į vienus vartus taktiškai įveikė savo kolegą belgų rinktinėje Marcą Wilmotsą. Italai atrodė kur kas pavojingesni atakose, kur kas geriau gynėsi ir primetė belgams savo žaidimą.

Belgijos rinktinėje sunku išskirti bent vieną geriau rungtyniavusį žaidėją – blankiai atrodė visi aikštėje buvę futbolininkai. Tiek puikų sezoną žaidęs Kevinas de Bruyne, tiek galingai „Premier“ lygoje finišavęs Edenas Hazardas buvo surakinti italų gynybos.

Italijos pergalę iš esmės nulėmė ideali ataka sužaidus pusvalandį, kai Leonardo Bonucci neįtikėtinu perdavimu iš savosios aikštės pusės išvedė Emanuele Giaccherini​ ​vienas prieš vieną su vartininku. Italas vienu judesiu meistriškai sustabdė kamuolį, o antru smeigė jį į dešinį vartų kampą.

Emanuele Giaccherini įvartis

Visos belgų atakos buvo neišradingos – arba baigdavosi smūgiais iš toli, arba buvo bandoma skersuoti aukštus kamuolius, ieškant Romelu Lukaku ar Marouanne'o Fellaini galvos. Puolėjas R.Lukaku tinkamai „neužsikabino“ beveik už nė vieno perdavimo, tad belgų atakos dažniausiai baigdavosi ties juo.

Atlikus keitimus ir į aikštę žengus Driese'ui Mertensui, Divockui Origi ir Yannickui Carrasco belgų žaidimas kiek pagyvėjo. Vis dėlto progų, po kurių galėtume sakyti, kad įvarčio belgai nusipelnė, nebuvo.

Nuo 80-osios minutės belgams buvo pavykę užspausti italus prie savų vartų, atrodė, kad „Squadra Azzurra“ pavargo. Tačiau retos, bet aštrios italų greitos atakos rodė belgams, kad palikti atviro užnugario negalima.

Laikrodžiui pradėjus skaičiuoti pridėtas tris teisėjo minutes italai smeigė antrą vinį į belgų širdis. Greitoje atakoje visas rungtynes žibėjęs Antonio Candreva atliko perdavimą Graziano Pelle, kurio šūvis iš arti buvo neatremiamas.

Graziano Pelle įvartis

Antrasis kėlinys: Belgija – Italija 0:1 (0:1)

90+2 min. ĮVARTIS! Visiškai sužlugdytą Belgijos rinktinę sušaudė Graziano Pelle.

90 min. Dar vienas šansas belgams! D.Origi tiesiai prieš vartus nepataikė galva į kamuolį. Tai tikrai galėjo pasibaigti įvarčiu.

84 min. Italus prie vartų užspaudę belgai leido varžovams surengti ataką du prieš du, pasibaigusią galingu C.Immobile šūviu. Kamuolį atmušė T.Courtois.

82 min. Proga! Jau sunkiai suskaičiuojamas kartas kelti kamuolį į baudos aikštelę turbūt pirmą kartą baigėsi geru šansu, kurio neišnaudojo D.Origi.

78 min. Po L.Bonucci geltonos kortelės D.de Rossi pakeistas T.Motta.

75 min. Italai padarė neatleistiną klaidą gynyboje, keturi belgai pasileido į priekį, tačiau Ederis ties aikštės viduriu spėjo prasižengti ir taip sustabdyti ataką.

Ederis gavo geltoną kortelę ir iškart pakeičiamas C.Immobile. Belgijos gretose vietoj gynėjo L.Cimano į aikštę įleistas krašto puolėjas Y.Carrasco.

73 min. Itin blankiai žaidęs R.Lukaku pakeistas D.Origi. Puolėjas, eidamas iš aikštės, buvo nušvilptas.

65 min. Italijos rinktinė šiek tiek užleido teritorinę persvarą belgams, kuriems nelabai sekėsi tuo naudotis. G.Chiellini užsidirbo geltoną kortelę stabdydamas greitą ataką.

62 min. Belgijos rinktinės gretose R.Nainggolanas pakeistas D.Mertensu.

58 min. M.de Sciglio į aikštę žengė vietoj M.Darmiano.

54 min. Proga! G.Pelle atliko puikų smūgį galva, tačiau dar nuostabesnė T.Courtois reakcija išgelbėjo Belgiją.

53 min. Proga! Puiki greita Belgijos rinktinės ataka baigėsi nelabai vykusiu R.Lukaku smūgiu. Iš dešiniojo krašto K.de Bruyne atliko puikų perdavimą, bet puolėjas pirmuoju lietimu sutrukdė pats sau, smūgis jau buvo ne per geriausias.

52 min. Dar viena puiki italų ataka. A.Candreva įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau paskutinę akimirką T.Vermaelenas slysdamas išmušė kamuolį varžovui iš po kojų.

49 min. Aštri Italijos rinktinės ataka keliais perdavimais vienu lietimu neužsibaigė pavojingu smūgiu, tačiau parodė belgams, kad ir antrajame kėlinyje jiems bus labai sunku.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Romelu Lukaku ir Giorgio Chiellini
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Romelu Lukaku ir Giorgio Chiellini

Pirmasis kėlinys: Belgija – Italija 0:1

45 min. Po įvarčio toliau geriau atrodė Italijos rinktinė, rengusi aštrias kontratakas. Belgai ir toliau sutrikę, atakose suko kamuolį aplink baudos aikštelę, tačiau aštrumo labai trūko.

40 min. Puiki belgų proga: K.de Bruyne išvestas į baudos aikštelę, tačiau smūgiuoti jam į vartus neleista.

36 min. Kokia proga! G.Pelle po skersuoto perdavimo nesugebėjo būdamas visiškai laisvas pataikyti galva į vartus iš kelių metrų.

35 min. Galingas A.Candreva šūvis iš toli atmuštas T.Courtois.

32 min. ĮVARTIS! Emanuele Giaccherini​ sulaukė neįtikėtino perdavimo iš kitos aikštės pusės nuo gynėjo L.Bonucci, išbėgo vienas prieš vieną su vartininku ir įmušė įvartį.

Italijos rinktinės įvartis

29 min. Smūgį iš toli atliko ir G.Pelle. Pavojaus tai nesukėlė jokio.

26 min. Italijos rinktinė žaidimą grindė nuo gynybos, į puolimą neskubėjo net ir perėmusi kamuolį.

22 min. Dar vienas R.Nainggolano bandymas iš toli buvo kur kas mažiau pavojingas.

16 min. Kol kas rungtynės su daug pražangų, netikslių perdavimų ir techninio broko. Nė viena komanda nesugebėjo primesti savo žaidimo stiliaus.

10 min. Proga! Galingas tolimas R.Nainggolano smūgis į italų vartus. Kamuolį atmušė G.Buffonas.

7 min. Italai bandė rungtynes pradėti kuo aktyviau, lyg norėdami kuo greičiau pelnyti įvartį, tačiau žaidimas sukosi aplink aikštės vidurį.

4 min. Nuo varžovų atakų apsigynę italai surengė savąją, kuri baigėsi ne pačiu geriausiu Ederio smūgiu į vartus.

Komandų startinės sudėtys:

Belgija: T.Courtois; J.Vertonghenas, T.Alderweireldas, T.Vermaelenas, L.Cimanas; K.de Bruyne, R.Nainggolanas, M.Fellaini, A.Witselis; E.Hazardas, R.Lukaku.

Italija: G.Buffonas; A.Barzagli, L.Bonucci, G.Chiellini; A.Candreva, M.Parolo, D.De Rossi, E.Giaccherini, M.Darmianas; Ederis, G.Pelle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas