Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
14:05

Ilgai laukta „El Clasico“ intriga – su atominių brazilų susidūrimu

Ispanija ir visas futbolo pasaulis sulaikę kvapą ruošiasi kol kas svarbiausiam šio sezono reginiui. Jau šįvakar ietis surems du futbolo milžinai – Madrido „Real“ ir „Barcelona“. Kodėl šis „El Clasico“ intriguoja labiausiai per kelerius metus?

Tituluočiausios ir žymiausios Ispanijos komandos pasiruošusios sukurti tikrą futbolo spektaklį Madrido „Santiago Bernabeu“ stadione.

Tiek „baltieji“, tiek „mėlynai-granatiniai“ surengė įspūdingus pasirodymus savaitės viduryje, sutriuškindami Vokietijos futbolo galiūnus.

Ispanijos ir UEFA Čempionų lygos nugalėtojų titulą ginantis „Real“ atsiliko 0:2 sužaidus beveik valandą namuose prieš Dortmundo „Borussia“, bet per likusį laiką mušė net penkis sykius ir laimėjo finalo pakartojimą net 5:2.

Imago / Scanpix nuotr./Vinicius Junioras
Imago / Scanpix nuotr./Vinicius Junioras

„Barca“ pasinaudojo susikurtomis progomis ir net 4:1 sutalžė Miuncheno „Bayern“, kuriam prieš tai buvo pralaimėjusi aštuonis kartus iš eilės.

Įspūdingai šios komandos žaidžia ir prieš kitus varžovus.

Vokiečio Hansi Flicko nuo šio sezono pradžios treniruojama „Barca" abiejuose turnyruose iš trylikos rungtynių pralaimėjo tik dvejas, iškovojo 11 pergalių ir su 27 taškais pirmauja „La Liga“ pirmenybėse.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Raphinha
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Raphinha

Per vieną susitikimą katalonai pelno net po 3,3 įvarčio (43 per 13 rungtynių), o Roberto Lewandowskio sąskaitoje – jau 14 tikslių smūgių. Ispanijos čempionate jis pasižymėjo 12 sykių ir artimiausius konkurentus lenkia dvigubai.

Madrido klubui sekasi kiek sunkiau, bet Carlo Ancelotti auklėtiniai prireikus demonstruoja čempionišką charakterį ir „La Liga“ čempionate nuo praėjusio sezono nepralaimėjo jau 42 rungtynių iš eilės. Jei nepralaimės ir šįvakar, „karaliai“ pakartos „Barcelona“ priklausantį rekordą.

Šalies pirmenybėse „Real“ turi 24 taškus ir tik trimis atsilieka nuo lyderės. Tai reiškia, kad sostinės klubo pergalės atveju komandos susilygintų ir žengtų koja kojon kovoje dėl Ispanijos čempionų karūnos.

Suprasti akimirksniu: „El Clasico“ statistika

  • Iš viso komandos yra susitikusios 257 kartus. 105 sykius laimėjo „Real“, 100 – „Barca“, o 52 kartus komandos sužaidė lygiosiomis;
  • „Barca“ pirmauja ir pagal įvarčių santykį – 525:489;
  • Daugiausiai kartų „El Clasico“ rungtynėse žaidė katalonų legenda Sergio Busquetsas – 48. Už jo – „Barcelona“ simbolis Lionelis Messi ir ilgametis „Real“ kapitonas Sergio Ramosas (abu po 45 mačus);
  • Pagal įvarčius užtikrintai pirmauja L.Messi – jis į „Real“ vartus mušė 26 sykius. Antrąją vietą dalinasi madridiečių legendos Alfredo Di Stefano ir Cristiano Ronaldo (po 18);
  • Tarp dabartinių komandų žaidėjų dažniausiai „El Clasico“ pasižymi Vinicius Junioras – brazilas mušė jau septyniskart.

Skirtingos filosofijos

Nors žengia praktiškai neklupdamos, Madrido ir Barselonos komandos remiasi absoliučiai skirtingomis filosofijomis.

Vienus geriausių laikų klubo istorijoje išgyvenantis ir naujutėlaičiu stadionu besidžiaugiantis „Real“ po savo sparnu glaudžia visą žvaigždyną.

Luka Modričius jau 39-erių, bet vis dar gali aukščiausiu lygiu sužaisti net ir visas 90 minučių, vartininkas Thibaut Courtois pasveikęs po sunkios kelio traumos įrodinėja, kad yra vienas iš, o gal ir pats geriausias pasaulyje, saugai Federico Valverde ir Eduardo Camavinga laikomi elitiniais, anglas Jude'as Bellinghamas vos 21-erių jau priskiriamas prie geriausių, vietoje nenustygstantis Rodrygo neprapuola net didžiausių žvaigždžių šešėlyje, Vinicius pirmadienį galimai atsiims savo pirmąjį „Ballon d'Or“ apdovanojimą, o kur dar vasarą komandą papildęs Kylianas Mbappe...

Vida Press nuotr./Kylianas Mbappe
Vida Press nuotr./Kylianas Mbappe

Vis dėlto Madrido komandos sudėtyje retai išvysi daugiau nei vieną ar du ispanus, o komandos pagrindinių žaidėjų amžiaus vidurkis siekia beveik 30.

Savo ruožtu „Barcelona“ iki šio sezono dar gyveno prisiminimais apie komandą palikusį Lionelį Messi, jau pusantrų metų nežaidžia renovuojamame „Camp Nou“ stadione ir niekaip neišbrenda iš šimtamilijoninių skolų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai