Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgai lauktos permainos: iš posto traukiasi L.Messi lauk vytas „Barcelona“ prezidentas

„Barcelona“ klubą sukrėtė permainos – Ispanijos žiniasklaida trimituoja apie iš posto besitraukiantį klubo prezidentą Josepą Maria Bartomeu. Netrukus šią žinią oficialiai patvirtino ir pats klubas.
Josepas Maria Bartomeu
Josepas Maria Bartomeu / „Scanpix“ nuotr.

„Tai – pasvertas ir apgalvotas sprendimas, dėl kurio tariausi su klube dirbančiais žmonėmis“, – per oficialią spaudos konferenciją sakė dabar jau buvęs „Barcelona“ prezidentas.

Nuo 2014-ųjų vienam žymiausių pasaulio sporto klubų vadovavęs katalonas pastaruoju metu buvo pagrindinis dėl nesėkmingų futbolo komandos rezultatų nusivylusių sirgalių taikinys.

Maža to, po fiasko UEFA Čempionų lygoje, kai „Barca“ net 2:8 nusileido Miuncheno „Bayern“, išvykti iš Barselonos panoro ir ryškiausia klubo žvaigždė Lionelis Messi, kuris kaltino J.M.Bartomeu melu ir prastu klubo valdymu.

„Kentėjau treniruotėse, rungtynėse, rūbinėje. Viskas tapo labai sudėtinga ir atėjo laikas, kada supratau, jog noriu naujų ambicijų. Norėjau patirti kažką naujo. Tai nenutiko dėl to pralaimėjimo Čempionų lygoje prieš „Bayern“, ne. Galvojau apie šį sprendimą ilgą laiką. Pasakiau prezidentui, o jis visada sakydavo, kad sezono pabaigoje galiu spręsti, ar noriu likti, ar išvažiuoti. Galiausiai jis nesilaikė savo žodžio“, – atvirai kalbėjo L.Messi, davęs suprasti, jog dėl susiklosčiusios situacijos labiausiai yra kaltas vienas žmogus – J.M.Bartomeu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Josepas Maria Bartomeu
AFP/„Scanpix“ nuotr./Josepas Maria Bartomeu

Nors „Barca“ prezidentas argentiniečio nepaleido, tūkstančiai klubo narių surinko parašus ir jau rengėsi balsavimui dėl nepasitikėjimo J.M.Bartomeu.

Visgi šio net neprireikė, nes po dar vieno skaudaus pralaimėjimo, kai „Barca“ šeštadienį 1:3 pralaimėjo „El Clasico“ derbį prieš Madrido „Real“, klubo prezidentas nusprendė pasitraukti kartu su save supusiais parankiniais.

Naujo prezidento rinkimai turėjo vykti 2021-aisiais, bet dabar jie bus paankstinti. Remiantis „Barcelona“ statutu, rinkimai turėtų įvykti per 40-90 dienų nuo senojo prezidento pasitraukimo.

Primename, jog būtent J.M.Bartomeu praėjusią vasarą į „Barcos“ krepšinio komandą pasikvietė Šarūną Jasikevičių ir jo lietuvišką trenerių štabą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas