Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 13 /21:03

Ir į varžovų, ir į savus vartus įmušę airiai pasiekė lygiąsias su Švedija – 1:1

„Euro 2016“ turnyre kovas pradėjo E grupė. „Stade de France“ stadione Paryžiuje puikiai pirmąjį kėlinį sužaidę ir antrojo pradžioje įvartį įmušę Airijos rinktinės futbolininkai neišlaikė pranašumo ir su Švedijos ekipa sužaidė lygiosiomis – 1:1 (0:0).
Wesas Hoolahanas
Wesas Hoolahanas / „Scanpix“/AP nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Interaktyvus „Euro 2016“ gidas: viskas, ką turi žinoti apie savo komandą

Airijos rinktinė ir toliau liko neįveikusi Švedijos ne draugiškose rungtynėse – 4 kartus laimėjo Švedija, trečiasis mačas baigėsi lygiosiomis.

Vis dėlto rungtynes kur kas geriau pradėjo būtent airiai. Atlaikę pirminį švedų bandymą primesti savo žaidimą, airiai žavėjo puikiai sustyguotu taktiniu futbolu.

Airiai tvarkingai ir kompaktiškai gynėsi, neleido švedams perdavimais surasti Zlatano Ibrahimovičiaus, o patys gavę progų atakavo. Progų airiai turėjo apsčiai, o pavojingiausios buvo tos, kurios nesibaigė į vartų plotą.

Johnas O'Shea po vieno skersuoto kamuolio nepataikė į kamuolį šokdamas link vartų, o Jeffas Hendrickas kėlinio pabaigoje šovė tiesiai į skersinį. Sutrikę švedai pirmajame kėlinyje nesukūrė visiškai nieko.

Po pertraukos airiai pradėjo labai aktyviai ir netrukus džiaugėsi įvarčiu. Seamusas Colemanas įsiveržė į baudos aikštelę apžaisdamas kelis varžovus, atliko tobulą perdavimą Wesui Hoolahanui, kurio tikslus smūgis švedų vartininkui nepaliko jokių šansų.

Wesas Hoolahanas įmušė pirmą įvartį

Tačiau po įvarčio žaidimas apsivertė aukštyn kojomis. Airiai kone iškart pradėjo vien gintis, pamiršo savo aštrias atakas, saugojo rezultatą ir buvo skaudžiai nubausti.

71-ąją minutę po idealios švedų atakos Z.Ibrahimovičius iš kairiojo baudos aikštelės krašto siuntė žemą perdavimą skersai vartų, kur Cieranas Clarkas nukreipė jį į savus vartus. Gynėjas bandė išmušti kamuolį, nes už jo buvęs Johnas Guidietti greičiausiai būtų įmušęs pats.

Išlyginamasis įvartis

Išlyginę rezultatą švedai bandė primesti savo futbolą, tačiau be kelių pusprogių nieko daugiau nesukūrė. Lygiosios tenkino ir airius, kurie mačui baigiantis jau žvalgėsi į teisėją ir laikrodį. Švedijos rinktinė mačą užbaigė taip ir nepataikiusi į vartų plotą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Švedų džiaugsmas išlyginus rezultatą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Švedų džiaugsmas išlyginus rezultatą

Antrasis kėlinys: Airija – Švedija 1:1 (0:0)

84 min. Švedai žaidė aktyviau, jų atakos buvo aštresnės ir pavojingesnės.

78 min. Airijos futbolo legenda R.Keanas žengė į aikštę – 143-osios rungtynės rinktinėje. Jis pakeitė įvarčio autorių W.Hoolahaną.

75 min. Po praleisto įvarčio iškart atsigavę airiai uždirbo kampinį, tačiau tai nebuvo labai pavojinga.

71 min. ĮVARTIS! Pirmasis įvartis į savus vartus čempionate. Po puikios atakos kamuolį skersavo Z.Ibrahimovičius, o gynėjas C.Clarkas įsimušė į savus vartus, bandydamas galva išmušti kamuolį.

Airijos rinktinės įvartis į savus vartus

70 min. Žaidimas persikėlė į aikštės vidurį, kur švedai dažnai klydo, jų žaidime pilna techninio broko. Tuo tarpu airiai galvojo apie gynybą, į puolimą neskubėjo.

60 min. Zlatano magijos momentas. Nelabai matydamas vartų švedų lyderis vos nenukreipė kamuolio į tolimąjį vartų kampą.

59 min. Antras švedų keitimas – M.Bergą pakeitė J.Guidetti.

57 min. Žaidimas stipriai pasikeitė – švedai kone iškart po įvarčio pradėjo spausti airius, šie kelis sykius suklydo.

51 min. Vėl švedai! Po aukšto perdavimo iš krašto Z.Ibrahimovičius šiek tiek per anksti pašoko ir nebepasiekė kamuolio, būdamas visai šalia vartų.

50 min. Proga švedams! Po kampinio E.Forsbergas turėjo puikią progą, šovė galingai, bet netaikliai.

48 min. ĮVARTIS! Wesas Hoolahanas! S.Colemanas surengė fantastišką reidą dešinėje pusėje. Krašto gynėjas įsiveržė į baudos aikštelę, puikiu perdavimu pakėlė kamuolį ir W.Hoolahanas tiksliu smūgiu nuginklavo vartininką.

Hoolahano įvartis

46 min. Nuo pirmosios minutės airiai apgulė švedų vartus. Tolimą smūgį atliko J.Hendrickas, tačiau A.Isakssonui nebuvo sunku kamuolį prispausti prie žemės.

Pirmasis kėlinys: Airija – Švedija 0:0

44 min. Priverstinis keitimas švedų gretose. M.Lustigas negali tęsti mačo dėl traumos, užleidžia vietą E.Johanssonui.

43 min. Pirma geltona kortelė – nubaustas J.McCarthy.

41 min. Eilinė puiki airių ataka po skersuoto perdavimo į baudos aikštelę. Neužtikrintai sužaidęs švedų vartininkas galėjo prisivirti košės, tačiau S.Longas nepasiekė kamuolio.

38 min. SKERSINIS! Puikus tolimas J.Hendricko smūgis pataikė į skersinį. Airis pamatė, kad švedų vartininkas išėjęs kiek per toli, tad pamėgino užmesti kamuolį „už apykaklės“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jeffas Hendrickas smūgiuoja į vartus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jeffas Hendrickas smūgiuoja į vartus

36 min. Airijos futbolininkai vis drąsiau pereina iš gynybos į puolimą, kai pavyksta perimti kamuolį. Visų pirma galvojama apie gynybą, tačiau gavus kamuolį skubama pirmyn.

29 min. Proga! Trūko labai nedaug. R.Brady paleido galingą šūvį kaire koja link švedų vartų, tačiau kamuolys skriejo per aukštai.

23 min. Abiejų komandų žaidime – nemažai techninio broko ir netikslių perdavimų. Aiškiai matomas nenoras praleisti įvarčių, nes pralaimėjimas šiose rungtynėse grupėje gali kainuoti brangiai.

17 min. Proga! Puikiai pakeltas airių kampinis baigėsi S.Longo bandymu smūgiuoti galva. Kamuolys „nusipjovė“ nuo galvos, suklaidino vartininką ir J.O'Shea bandė kyštelėti koją ir uždaryti kamuolį, tačiau pritrūko kelių centimetrų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas O'Shea neišnaudojo puikios progos
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas O'Shea neišnaudojo puikios progos

11 min. M.Bergas nespėjo prie tolimo komandos draugo perdavimo. Kamuolys nuskriejo į airių vartininko rankas.

9 min. Gera proga! J.Hendrickas po išsimetimo iš užribio atliko smūgį, tačiau nuo žemės atšokusį kamuolį švedų vartininkas lengvai atrėmė.

6 min. Pirmosiomis minutėmis su kamuoliu dažniau buvo švedai, airiams nesisekė užkurti atakų, jos baigdavosi jau po kelių perdavimų.

Startinės sudėtys:

Airija: D.Randolphas; S.Colemanas, J.O'Shea, C.Clarkas, R.Brady; J.McCarthy, G.Whelanas; J.Waltersas, W.Hoolahanas, J.Hendrickas; S.Longas.

Švedija: A.Isakssonas; S.Lustigas, V.Lindelofas, A.Granqvistas, M.Olssonas; S.Larssonas, O.Lewicki, O.Kallstromas, E.Forsbergas; Z.Ibrahimovičius, M.Bergas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas