Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Galatasaray“ stovyklos – mažai pagarbos „Žalgiriui“: „Ne mūsų kokybės komanda“

Turkijos čempioną Stambulo „Galatasaray“ treniruojantis Okanas Burukas išsakė savo nuomonę apie artėjantį UEFA Čempionų lygos išbandymą atrankoje su stipriausiu Lietuvos futbolo klubu.
Okanas Burukas
Okanas Burukas / Imago / Scanpix nuotr.

Pirmąjį atrankos etapą praleidęs „Galatasaray“ žvaigždynas antrajame susitiks su Vilniaus „Žalgiriu“, kuris antradienį Šiaurės Makedonijoje 2:1 palaužė „Struga“ vienuolikę.

„Turėjau galimybę pasižiūrėti šias rungtynes“, – „Galatasaray“ svetainė internete cituoja 49-erių O.Buruką.

„Mačas buvo lygus. „Žalgiris“ netgi atsiliko 78 minutę (iš tikrųjų – 76 min., – 15min.lt past.), tačiau sugebėjo laimėti 2:1. Nė viena iš šių komandų nėra mūsų kokybės, tačiau atrankos rungtynėse visi atiduos 100 proc. savo jėgų“, – tęsė Stambulo klubo vairininkas.

„Žaisime ant dirbtinės dangos. Mums tai bus neįprasta, bet mes tam pasiruošime. Pirmąjį mačą žaisime išvykoje, antrąjį – namuose, stengsimės pasinaudoti savo sirgalių pranašumu.

Žinoma, norime laimėti pirmąjį susitikimą, tačiau jokios rungtynės nėra lengvos. Nesvarbu, koks didelis bebūtų skirtumas tarp komandų. Jeigu atiduodi visas jėgas, jeigu žaidi geriausią savo futbolą, tuomet rezultatas matosi akivaizdžiai. Pabandysime taip ir padaryti“, – teigė O.Burukas.

Pirmosios „Žalgirio“ ir „Galatasaray“ rungtynės jau liepos 25 dieną vyks Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione.

Verta pažymėti, kad pasiruošimo etape Turkijos čempionai kol kas neblizga. Vakar jie žaidė jau ketvirtas kontrolines rungtynes ir kol kas yra iškovoję tik vieną pergalę prieš kuklų „Kišvarda“ klubą iš Vengrijos (2:0).

Antradienį O.Buruko auklėtiniai 0:2 turėjo pripažinti Graco „Sturm“ pranašumą, prieš tai neįveikė ir Vienos „Austria“ (1:1) bei 3:4 nusileido „Hull City“ vienuolikei.

„Turėjome 10 dienų stovyklą su sunkiomis treniruotėmis. Viskas buvo gerai iki paskutinių rungtynių. Jose pasimatė nuovargis. Nebuvome tokie susikaupę, kaip varžovai ir neatsakėme jiems tokia pačia kova“, – nesėkmę „Sturm“ klubui aiškino O.Burukas.

„Jie galbūt neturi tiek talento, kiek turime mes, bet kaip komanda jie žaidė geriau nei mes. Jie turėjo daugiau noro. Mums tai buvo pasiruošimo etapas. Nepaisant rezultato, atlikau daug keitimų. Stengiausi paruošti komandą. Dabar turėsime laiko pailsėti ir pasiruošti mačui su „Žalgiriu“.

Man nepatinka pralaimėti, tačiau viską įvertinus – tai buvo gera stovykla mums. Nepatyrėme traumų. Sergio (Oliveira) netrukus prisijungs prie treniruočių, iš lėto įliesime į ekipą ir (Lucasą) Torreirą. Viskas buvo gerai, išskyrus paskutinį mačą“, – pabrėžė O.Burukas, rungtynėse pakeitęs visą startinę vienuolikę, išskyrus vartininką.

Minėtame susitikime „Galatasaray“ gretose jau debiutavo naujokas Angelino, komandos vartus gynė Fernando Muslera, nuo pirmųjų minučių žaidė Nicolo Zaniolo, Driesas Mertensas, Keremas Akturkoglu.

Turkijos futbolo galiūnas žaidėjų turguje taip pat yra siejamas su Paryžiaus „Saint-Germain“ vis dar oficialiai priklausančiu puolėju Mauro Icardi, kuris praėjusį sezoną Stambule užbaigė pagal nuomos sutartį, bei Londono „Tottenham“ gynėju Davinsonu Sanchezu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas